lördag, maj 31, 2008

Santogold!

Måste tipsa om en grym låt!



Santogolds album måste införskaffas ögonaböj! Är den lika bra som denna singel kan det bara inte gå fel!

En solig dag på jobbet...

Idag missar jag vackert väder ute med sol och värme, jobbar hela dagen...
Nå, det ger pengar. ;)

I torsdags var jag på klubbkväll på Make Up Store tillsammans med Maggie. Jag passade på att utnyttja presentkortet jag fick av henne (min födelsedagspresent) och shoppade loss. Självklart fick jag lägga till av mina egna pengar, men kombinerat med kortet och 20% på allt man köper, så fick jag mycket för pengarna. :)
Var tvungen att investera i basprodukter igen och det är dom som kostar...

Här följer sminkpladder: ;)

Jag slog äntligen till på ett mineral puder, Wonder Powder 'Kalahari'. Helt underbar! Man ser så fräsh ut och den känns mycket lättare på huden då det nu blivit så varmt ute.
M U S info: Pudret som ger en porslinshy. Wonder Powder är så lätt att man känner sig osminkad och ger ett naturligt skimmer, Jämnar ut huden, döljer rodnader och fina linjer på ett nästan magiskt sätt.


Investerade även i en Gel eyeliner och en pensel till den. Jag är förälskad! Den är väldigt lättapplicerad och den blir verkligen nattsvart. Den kan man även använda under sin svarta sotsminkning för att få skuggan att sitta bättre och bli än mer instensiv i färgen.

Som alltid, när jag går till M U S, så hittar jag nagellack - så även denna gång. Köpte ett fint Glossylack som heter Lynn. En aprikosfärg som passar jätte fint till sommaren, speciellt då man har en fin brun färg. Toppen! Som jag letat efter denna nyans och så har jag missat den varje gång jag varit dit...

Till sist blev det även en ögonskugga, en matt basfärg (hade bara en glansig sen tidigare). Det blev den ljusa färgen Vanilla. Hur fin som helst under och den förändrar inte färgen du sätter ovanpå. Sweet...

Nej, nu är det slutpladdrat om detta. Dags att sätta i sig en snabb lunch.
Toodles!

fredag, maj 30, 2008

Dennis Leary - Why We Suck

Hunken och tokroliga Dennis Leary gör reklam för sin kommande bok Why We Suck på Youtube. Kolla in den här. Hur kul som helst! =D



3 min och 30 sekunder om varför amerikanerna suger. *muuuhahaha*

torsdag, maj 29, 2008

Visdomsord

Fick idag ett fint mail om livet som jag vill dela med mig.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade; -Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

tisdag, maj 27, 2008

Tårta och presenter

Hihihi. Det bidde en god tårta och det var en sockerchock - som utovades. Men en mycket god sockerchock. ;)

Fler presenter fick jag ikväll. Av svärmor fick jag än fler tallrikar till min Disney-Jul-kollektion. =D

Av Maggie fick jag ett presentkort på 250 kr att spendera på Make Up Store! Tjohoo! Det kommer väl till pass då jag ska dit på klubbkväll på torsdag. ;)

Det kom även ett blombud! =D
Denna fina orkidé fick jag av min älskade syster Stina. Visst är den vacker, speciellt då den är helvit? Loveli!
Nu ska jag göra mitt bästa för att hålla den levande också. Ser hoppfullt ut var gäller kissarna och blomman. Dom har inte försökt sig på den, d.v.s. dom har inte tuggat på den än. Kanske är detta en blomma som får vara ifred? Ingen har fått vara det hittills... ;)

Ja må jag leva..

Hipp hipp hurra, för mig idag! Idag fyller jag hela 32 år. Känner mig inte så gammal som jag föreställer mig att en 32-åring ska vara... ;)
Nå ja, så är fallet iaf. Måste föreviga det med ett foto från idag.

Några kommer och fikar ikväll. Jag har gjort en tårta som ska bli spännande att smaka. Dom som känner mig, vet att jag älskar vit choklad. Därför var jag suger på att göra något gott som innehöll det. Det bidde en Vit chokladmoussetårta, som i skrivande stund, ligger i frysen och väntar på kvällen då den ska få komma ut och dekoreras och ätas upp. :)
Det blir hyvlad mörkchoklad och jordgubbar på den. Får se om tårtan blir så god som jag föreställer mig. Måste ta en bild på den då den är klar. Jag har aldrig försökt mig på en så pass avancerad tårta förut...

Jag fick presenter av D på morgonen. En jätte cool tisha med AC/DC-tryck, en gammal turnétröja. Sen fick jag även en jätte fin ljusblå klänning. Den var lite som ett fodral så det är lite banta-bort-bulan på magen som gäller nu. ;) (Får börja jobba på det imorgon. *hahaha*)

D, Maggie och jag var ut till Birsta City igår och shoppade lite. Lönen kom ju i förra veckan. Månaderna som varit har varit snåla så jag unnade mig lite slösa igår. Köpte bl.a. sandalerna som syns till vänster. Visst är dom läckra?! :)
Blev lite smycken från Six, och ett linne och ev svart kort tisha från Monki. Tjohoo! Vad kul det var. :)

Nej, nu måste jag försöka fixa någon middag. Det blir något som jag verkligen är sugen på idag. Inget fancy, utan makaronlåda med köttfärs. Yum!

Toodles!

söndag, maj 25, 2008

ESC 2008 & Puss Mamma på Mors dag!

Hade en present som väntade på dig till idag. Men du kunde ju inte komma, så du får den när vi ses.
Men då vet du att en liten present nalkas. :)
Kram på Mors dag!

Vi ska idag fira vår andra mor, svärmor. :)
Om det blir lika kanonväder idag som förutspåtts, så ska vi spendera soltimmarna i stugan. Men ska även försöka hinna med en tur ut till Birsta och laga middag till svärmor. Hon ska inte behöva laga söndagsmiddagen själv, som hon annars alltid gör. Det blir Dannes killer Chili. Yum!
Jag hjälper till med en guaccamole, andra tillbehör och en morsdagstårta (om jag lyckas med den).

Till sist måste ju gårdagens traditionella ESC-förslust kommenteras lite.
Facit: det gick ju inte så bra som väntat, som vanligt. Nå ja, jag gråter inte blod. Men jag håller nog med grisen Bert att Sanna Nielsen hade gått bättre. Den låten tror jag hade tilltalat europeerna mer. Men det får vi aldrig veta.



Turkiets låt (min favorit) gick ju hyfsat. Vinnaren, Ryssland, vann ju stort och det kändes helt OK. Det var ju ingen kalkon som gick och vann iaf. ;)
Det som gjorde att det hela kändes som ett riktigt nederlag, var snarare att Lettlands Pirater och Kroatiens 75 Cents fick bättre poäng än oss... *huga*
Och kul att det gick så bra för Norge! :)

Men snälla Björn Gustavsson... Det hade varit riktigt kul med poängframställningen i en sketch, i ett svenskt humorprogram. Men det du gjorde var bara riktigt pinsamt... Fel forum...

Sverige! Bosnien-Hercegovina - 10 poäng... VA?!

lördag, maj 24, 2008

Nu spelas: Rod Stewart

Jaha. Då var man och titta på självaste Rod Stewart. Medelålder: 50. Fint väder och trevligt sällskap, trevlig stämning. Eller rättare sagt - röj! :-D
Önskar du satt här mamma. :)



23:24

Sitter nu i soffan och värmer upp mig lite sakta... Hann bli ganska nedfrusen innan vi kom hem. Det var riktigt kul att vara och se gamla Roddan focka loss. ;)
Bäst var ett grymt trumm-solo, Do you think I'm sexy? och extranumret I am sailing.
Tack för en trevlig kväll, mamma, och svärmor. :)

Ska nu fortsätta se röstningen i Eurovision Song Contest. Hit tills ser det mörkt ut för Perelli och favorittippade Ukraina. Men det ser hyfsat bra ut för min favoritlåt - Turkiets bidrag. :)

Toodles!

torsdag, maj 22, 2008

En ledig dag

Idag har jag varit ledig från jobbet och har tagit det lugnt. Jag käkade frukost till ett inspelat avsnitt av Men in Trees (som nu tydligen lagts ner - SKIT!). Sen tittade jag på Indiana Jones-filmer, med avbrott för toning av håret. (Hade jordens grymmaste utväxt.) Passade också då på att måla naglarna.


Jag hittade tidigare under veckan lite kul pyssel på Lagerhaus, som resulterade i dessa två muggar. En till D och en till mig. Söta va? :)
Den första bilden är ena sidan av Dannes mugg och den andra bilden är på båda våra muggar.

Nej, nu ska jag ta och göra mig iordning för att åka hem till svärmor. Det blir Eurovision-kväll där idag tillsammans med henne och Maggie. Kul!
Ett par till som älskar att sitta framför TV en sån här kväll och häckla deltagarna.
(Det är mest därför man tittar på det. *hihihi*)

onsdag, maj 21, 2008

Tråkigt och kul på samma dag

Mamma skulle ha kommit hit ikväll (om ca 5 min, läs:22.00, skulle jag hämtat upp henne på bussen), men det blev inte så. Hon gick och drog på sig en lunginflammation! Så typiskt henne. ;)
Hon går nästan alltid och blir sjuk innan, eller efter, att hon ska göra en längre resa. Jätte trist att hon blev sjuk och super tråkigt att hon inte kunde komma och hälsa på. Snyft. Nå, hon kanske kan komma snart ändå.
Krya på dig, lilla mamma.

Lite trevligt har jag haft idag ändå. Maria, Sara och jag hade bestämt en date. Vi skulle träffas för en fika och surra lite. Vi träffas så sällan. Det är ju så trist, eftersom att vi har ju så kul och trevligt då vi gör det. :)
Vi 3 har alla en 'soft spot' för Disney-filmer så jag måste nog försöka rodda ihop en Disney-kväll snart... ;)

Vi gick och åt/fikade på Tant Anci & Fröken Sara, åt en killer kycklingsallad. Hur god som helst! Måste försöka replikera den hemma någon gång... :)
Då vi promenerade hem, strax innan 21, hade det blivit riktigt kyligt. Jag var helt stelfrusen om händerna innan jag kom hem.
Sitter nu invirad i min fleecefilt med laptopen i knät för att få extra värme. Det hjälper.

Danne är inte hemma, han har dragit med jobbet nånstans ut i skogen för att ha någon sorts kick off. En massa kul aktiviteter skulle det visst också vara, hoppades dom på iaf.

Nej, nu måste jag dricka något varmt känner jag. Brrr... Ska nog sätta igång Grey's Anatomy som jag spelat in.

Toodles!

tisdag, maj 20, 2008

Det är ett sjukt jävla skämt!

Kom mitt in i ESC's Semifinal 1 och kan bara konstatera att det hela är ett stort jävla skämt! Ett sinnesjukt skämt!
Det enda som gick att överhuvudtaget lyssna på var Greklands bidrag - men ingen höjdare den heller.
Hoppas på mer imorgon...

lördag, maj 17, 2008

Missing: AltGr

Hmmm....är det inte typiskt att då man fått låna en bärbar dator så lossnar en knapp på tangentbordet..? :/
Hmph! AltGr-knappen lossnade då jag satt och skrev - bara så där!
Det har väl aldrig någonsin hänt mig tidigare...undrar vad jag gjorde..?
Undrar om den går att få på plats... Jag klarar inte av det iaf...

fredag, maj 16, 2008

Jag har fått ärva en laptop

Tjohooo! Jag har fått ärva mammas gamla laptop. Jag är så less på att sitta inne i 'Datarummet' hemma, isolerad och varmt, men nu löste sig mitt problem då jag fått låna denna FujitsuSiemens Lifebook. :) Jag är hur nöjd som helst.

Tyvärr var det jättekrångligt att ominstallera XP men det löste sig till slut efter flera timmars och dagars fnulande. Nu fungerar den hur bra som helst. Har även installerat Ubuntu på den, mest för att Danne vill att jag ska prova det. Och det är väldigt fint och smidigt måste jag säga.

Jag har hållt på med installationer o.dyl. hela dagen. Nu känns det som att det är dags att sluta för idag. Ska upp imorgon och jobba. Men jag tror att jag ska titta lite mer hockey först - tyvärr kan jag inte se hela matchen. Prutt.

Toodles!

söndag, maj 11, 2008

Hemma i S-vall igen

Vaknade 04.30 imorse för att göra mig redo att åka hem till Sundsvall. Visst, jag saknar D och mina kissar, men det är tråkigt att åka bort från familjen så det kändes väldigt vemodigt...

Igår hade vi ett kalas för min kära mor hos familjen T i Mattila. Hon fyller år idag, men eftersom jag skulle åka hem idag och det är en massa annat bestyr med Mors dag i Finland, så tog vi det en dag innan. Hon fick en jätte fin blomsterkruka som Stina hade knåpat ihop. Hon har blivit så duktig på det! :)

Stina och jag gjorde en supergod sallad och jag gjorde en riktigt god, och lyckad, potatisgratäng (det hänger på saltet...). Detta tog vi med oss till Mattila och mamma fick faktiskt äran att göra köttet - det är hon bäst på. Malin bidrog till efterrätten, en kladdkaka som var kanon och naturligtvis bidrog familjen med pojkarna och huset. Alla pojkarna var tyvärr inte krya, men var på gott humör och vi hade alla riktigt trevligt - även lilla O som var på stålande humör.
Pojkarna hjälpte oss att blåsa upp ballonger, kasta girlanger och duka fint - allt detta innan deras farmor och farfar kom. :)

Efter middagen och fikat var vi tvugna att börja röra på oss och jag var tvungen att säga hej då till alla. Den här gången var det fruktansvärt. Mina krokodiltårar ville inte hålla tillbaka och David ville inte släppa mig... Han började tokgrina. Huga! Emil vägrade ge mig en kram för han var så ledsen, han började grina och grät att han skulle sakna mig. Hampus ville att jag skulle ringa och säga upp mig från mitt jobb och stanna. Bara lilla O tyckte allt var helt OK, log hela tiden och ville också kramas hela tiden. Mina egna tårar kunde inte hållas tillbaka...saknar dom redan väldigt mycket.
Puss på er pojkar!

Något som vi hann göra en hel del av, under min vecka i Haparanda, var att vi hann lägga en hel del planer och fick många bra idéer att skriva upp vad gäller vårt kommande bröllop. Ska ta kontakt med en del folk för att se om inte dom kan hjälpa till med en del grejer. :)
Måste komma ihåg att skriva ner allt som sas så att vi inte glömmer bort. Det ska jag försöka göra imorgon efter jobbet.

Mina skinkor har fortfarande inte återhämtat sig från bussturen...värker fortfarande... :/
Men nu har jag varit vaken väldigt länge så jag ska nog försöka gå och sova. (Är väl inne i andra andningen nu...) Ska lägga mig och lyssna vidare på Stieg Larssons Flickan som lekte med elden - den är mycket spännande och bra. (Hann nog läsa mer än halva boken under dom 10½ timmar som jag satt på bussen.)

GRATTIS på födelsedagen igen, Mamma!

God natt och toodles!

tisdag, maj 06, 2008

Underbara söta lilla Emil!

Att det är roligt att hälsa på i Mattila hos familjen 247!
Pojkarna är alltid lika glada att se mig och det värmer i hjärtat. Lilla O är naturligtvis lite blyger i början men det brukar numera gå över ganska fort. Han är ju så liten fortfarande, så några månader mellan påhälsandet är lite för mycket. :)

Emil har inga problem längre han kastar sig runt en lika snabbt och hårt som Hampus och David och igår var inget undantag. :)

Pojkarna hade ritat teckningar till mig som var så fina! Hampus hade ritat ett skelett, Ben Rangle, med en hälsning till båda mig och Daniel. Hur fin som helst. David hade ritat bl.a. n teckning som innehöll hans eget hemliga språk. Han berättade vad det stog på den, men det kan jag inte berätta för er - för då måste jag döda er... Inga vittnen... ;)

Emil ville också lämna en teckning till mig innan jag skulle gå så han ritade en till mig med hans favoritpenna - gul. Han har en gul penna som bara är hans egen och den följer med honom överallt i fickan. *hihihi*

Men det finaste som hände igår var när jag skulle fara för dagen. Vi hade alla vinkat och kramat hej då och jag var på väg mot bilen från bron. Då ropar Emil högt att jag ska vänta. Han springer in i min famn, kramar mig hårt och säger att han älskar mig! Åååååh! Jag svarar att jag också älskar honom, men något grötig röst. Jag blir så rörd då han är så go och snäll. Min underbara söta lilla gudson Emil...

Jag älsar er, mina små gullefjun på Mattila 247!

måndag, maj 05, 2008

Trött och sliten

Så här sliten och trött kan man se ut då man åkt tåg hela natten...sittande...
Har redan hälsat på mina älskade brorsöner.
Vad jag saknat dom - och alla andra! :)
Elli, åker snart med burken till Mattila. ;)
Toodles!

söndag, maj 04, 2008

Uttråkad...

Titta vilka fina örhängen jag köpte för några veckor sedan! :-)

Örhänget som syns finns det ett tryckt kassettband på, det andra har hörlurar. Fiiiint!

Är uttråkad på jobbet...kanske märks på mobilbloggandet..? ;)

Vår nya pimpade balkong

Vår nya pimpade balkong. :)
Det är lite finskt tema över den. ;)

Synd att jag inte tog en före-bild. Tro mig - balkongen såg ut som att den varit med om ett krig - för 20 år sedan! Bortflagad färg på golvet, tråkig baksida på metallräcken... Blä!

P.S. Testar skicka detta inlägg via mobilen... Får se om det funkar... ;)



YES! Det gjorde det!

fredag, maj 02, 2008

Hawaiian Tropic



Wohoo! Vi har tagit in produkter från Hawaiian Tropic - riktiga klassiker! :)
Är dom enda i stan faktiskt... :)

Jag vill nämna detta eftersom jag direkt hittade en ny favorit var gäller hud-/kroppsvård och vill rekommendera den. Finns två olika - Lime Coolada Body Butter och Luxury Body Butter. Rekommenderar dessa mycket varmt. Dessutom så är det ju så härliga somriga färger och dofter. Betyg: +++++

"Denna intensivt återfuktande, rika formula kan användas varje dag och hjälper till att bevara hudens hälsosamma utseende. Berikad med mangosmör, sheasmör, kakaosmör och avokadoolja för att hjälpa till att bevara sin solbränna längre. Innehåller dessutom Hawaiianska botaniska extrakt och Aloe vera för att ge näring och vårda din hud."

Nä nu!

Hade tänkt att mitt nästa inlägg skulle vara om resan för det fanns så mycket att berätta om... Men jag har skjutit upp det så länge (för det skulle bli så mycket att skriva), så nu känns det bara konstigt... :/

3 veckor kortfattat:
Det var en underbar och annorlunda resa, jämför med dom andra vi varit på. Det kommer att komma upp bilder (mest på djur och natur) på ett webbalbum lite senare som ni kommer att få se. Därmed får man lite bättre uppfattning. :)

Det var varmt, soligt och häftigt. Vi såg inte asfalterade vägar på tre veckor, damm överallt efter den enda vägen. Man fick gå om kring som en bandit för att slippa andas in vägdamm i lungorna... ;)

Men på hotellområdet var det dammfritt och veckert. Vi bodde hur fint som helst och hade en liten huskatt som myste (och slogs med dom andra) utanför vår bungalow. Hon fick heta 'Kitty' (mycket originellt). Kitty tog faktiskt en ekorre en dag! Det var riktigt hemskt att se, men jag fick trösta mig med att så är naturens gång.

Andra halvan av resan bodde vi på ett annat ställe, mycket mer privat. Det var bara boende med 6 rum/bungalows. Tyvärr så var det bara Danne och jag som bodde där i en och en halv vecka... Vi blev lite rastläsa och trötta på varann efter ett tag - så vi roande oss med att åka på en snorklingtur en dag. Det var inte det mest imponerande snorling vi varit på, men det var kul att göra det iaf. :)

Vi älskade alla lösa, underbara och vänliga hundar som fanns där! Dom såg så lyckliga ut då dom tillbringare sina dagar lekandes med varandra, och/eller sin adoptiv-turist, på stranden och i vattnet. Om du någongång åker till Mal Pais, Costa Rica, mata gärna hundarna - dom lever på turisternas vänlighet. Visst, dom ser lite konstiga ut p.g.a. alla konstiga rasblandningar, men dom är helt ofarliga, sällskapliga och väldigt vänliga - helt enkelt underbara! :D

I det stora hela var vi mycket nöjda med resan. Danne var dock lite besviken att han inte kunde surfa så mycket som han velat. Väääldigt höga vågor (två man höga), för höga för honom som relativ nybörjare (utan sin egen bräda som vi inte fick ta med oss) och en axel som gjorde mycket ont. Trist, men det är ju inget vi själva kunde påverka...

Det var det som jag orkar med att skriva nu. Det kommer säkert små referenser till denna resa, då och då i mina kommande inlägg, så ni får ha överseende med detta. ;)

Toodles!