torsdag, juli 31, 2008

Tillbaka i Sweden igen

Kvällen innan vi åkte till Norge var vi ju till Twin City Festivals i Torneå. På vägen dit ringde plötsligt en gammal vän, Anneli, och undrade om jag var på väg dit. Döm om min förvåning - jag kan inte komma ihåg när vi träffats sist..! Vad som gjorde det hela än roligare var att även Charlott och Josse var där! =D Får inte glömma Linda. Här var Club J.A.C.K. (vår topphemliga klubb med följande medlemmar; Josefina, Anneli, Charlott och Katja) helt plötsligt åter samlade efter mååånga år. Wohoo! Vad kul vi hade den lilla stund vi hann träffas och surra. Det är som att all tid som förslutit sen sist knappt märktes - och det på ett bra sätt. ;)

Vi åkte på söndag morgon till Talvik, utanför Alta, för att hälsa på D:s pappa. Där hände en massa grejer på dom tre dagarna vi var där; vi åkte upp till Nord Kap och Hammerfest, vi trampade hö i en silo (enligt gammalt tradition) och tankade bensin i en Dieselbil(!). Det sistnämnda var ett riktigt äventyr eftersom vi befann oss i Hammerfest kl 20 på kvällen, utan möjligthet att ta oss tillbaka till Talvik själva, då bilen vägrade starta... Som tur var är Dannes pappa en riktig fixare och tog en trailer för att baxa upp bilen på, och kom för att hämtade oss. Vi stöp i säng då vi kom hem kl 02 på morgonen.

Det kommer lite bilder, från vår resa lite senare, då jag för över bilder från kamera till dator, kanske i helg. :)

Imorgon kommer vi att bege oss hem åt. Nu ska vi åka och hälsa på farmor och farfar. Farmor har nu också fått komma hem från sjukhuset (dit hon åkte in igår igen). Dom börjar bli så skröpliga och gamla, dom små liven... Vi ska möta upp Familjen T där, det blir kul att dom också kommer, så hinner jag umgås lite mer med dom innan vi ska åka. Vad jag kommer sakna alla!

Det var allt för nu. Men här lever vi iaf. :) Toodles!

lördag, juli 26, 2008

Bastubad & Twin City Festivals

...det är vad som väntar här näst. :)

Det sitter 5 gubbar, inkl. farsan, ute på bakgården och bastar i utebastun.
D och jag håller oss där ifrån (vill inte råka se något opassande!) och väntar på vår tur att få gå in. Ska basta bort dagens svettlager som jag fått i stekhettan. Har bränt mig lite också. Typiskt...

Senare, då vi är klara, ska vi röra oss in till stan och Torneå, för att gå på Twin City Festivals och se Poets of the Fall. Sweet! Jag älskar dom, ska bli kul att se dom live. :) Vi kommer möta upp Ann-Sophie och Maria och så går vi och ser dom tillsammans.

Tidigare i eftermiddag var vi på kalas, Vilmer fyller 4 år idag! Ett stooort grattis till honom! Han växer ju upp så fort. :) Vi blev bjudna på god jordgubbstårta och kaffe. Mumma!

Har fnulat på inbjudningskorten till bröllopet dag. Min idé kan nog bli ganska bra. Den är det i huvudet iaf. ;) Får se om den blir lika bra på papper... *hehehe*

Nej, nu är det nog dags att kliva in i ångan. Toodles!

fredag, juli 25, 2008

Semester update

Inget nät i huset där D och jag huserar(!), därför inget bloggande... Men nu finns lite tid då jag nu befinner mig hos mina föräldrar och har tid att skriva lite. :)

Vi har snurrat runt i stan och hälsat på familj och folk. Var häromdagen på väg till farmor och farfar, men då åkte min farfar in på sjukhus igen, så det blev inget av det. Fick nyss höra att även min farmor åkt in. Hon har tappat mycket ork av farfars dåliga hälsa, men får förhoppningsvis mer info så fort pappa kommer hem. Hoppas att det inte är allt för allvarligt...

Ikväll ska vi och grilla hem till brorsan. Det är en del folk som ska dit och vi blev också bjudna, så då passar vi på. :) Igår rensade syrran och jag bort en massa skräp hemma hos mamma och pappa. Vi hann bara ta köket (för där är allt bråte) och ska fortsätta om ca 1 timme med några fler rum. Vi kastade bort totalt 5 säckar skräp. Mycket har legat kvar i skåp sen urminnes tider och glömt bort och adderats. Stina och jag bestämde oss för att hjälpa mamma att bli av med det. Det var faktiskt riktigt kul att få rensa. :)

Jag har tidigare bloggat om att jag gjort presenter till mina brorsbarn. Dom fick dom då vi kom upp så nu kan jag lägga in bilder på det jag gjorde. :)

Lilla Thea har jag inga bra foton på, så hon fick en snuttefilt och en egen 'spargris'. Snuttefilten är den till höger (beställde den från Bluebox.se) och spargrisen (ingen bild på den) är från Lagerhouse. Ett sött Love monster som är rosa.

Alla pojkarna fick varsin tavla som jag ramade in föreställande dom själva. Jag jobbade med foton jag tagit på dom i Photoshop och resultatet blev dessa:




Lille Thea ska också få en så småningom. Har en ram, likadan som pojkarna fick, som är reserverad till henne. Den kommer den dag då jag har ett roligt, passande kort. *hihihi*

Imorgon fyller lilla Vilmer år! =) Vi ska väl försöka hinna dit på förmiddagen och hälsa på och gratta honom. Kanske ska han få sig en liten present också..? ;)

Efter det ska vi kanske börja röra oss norrut mot Alta i Norge. Vi ska upp dit och hälsa på Dannes pappa i ett par dagar. Vi hade planerat att åka upp på söndag, men vi tänkte att det kanske är lika bra att åka en dag tidigare så kan vi ha en köra-paus-dag i Haparanda innan vi åker nedåt igen.

Nej, nu ska jag nog ta mig en bit mat.

söndag, juli 20, 2008

Snart så...

...åker vi. Smulan väckte mig för ca en timme sedan. Hon kom och lade sig som en halsduk alldeles intill ansiktet, tittade på mig och spann. Jag vaknade av ljudet och 'stirrningen'. Hihi. Hon är för go! :)

Ska snart börja packa, men först äta frukost och sen duscha. Vi kommer iväg kanske vid 11-tiden... Måste komma ihåg alla grejer som ska med. Det är en hel del. Jag har nyss satt alla räkningar på betalning så pengarna dras automatiskt. Då behöver man inte bry sig om det sen. Skönt!

Avslutade en prenumeration för D:s räkning också på Illustrerad Vetenskap Världens Historia, vi läser den knappt. Helt onödigt att ha den då... Vi har tänkt göra det för lääängesen, men sånt här med att avsluta prenumerationer är tydligen något som alltid dras i långbänk. Typiskt oss.

Nej, nu skriker magen efter mat. Fruuukoooost!

lördag, juli 19, 2008

Redo för semester

Imorgon åker vi upp till Haparanda för att vara där på en liten semester. Det blev inte så lång för min del tyvärr, men jag börjar först jobba 1 augusti så jag hinner vara där ett tag iaf. Det ska bli så kul att träffa Thea. Ja, jag vet att jag tjatar om det, men det är verkligen något jag ser fram emot! :)
Och att träffa pojkarna också. Saknar dom små liven, speciellt goa Emil. ;)
Min lilla gudson och ängel. Jag hoppas att jag även detta besök får höra hur mycket han 'saknat efter mig' och älskar mig. ;)

Jag har förberett lägenheten för att vara borta ett tag. Ingen disk, inga sopor och renstädat (det viktigaste iaf). Inga måsten så fort man kommer hem. Skönt. Svärmor komer hit och ser efter mina blommor, det är ju himla snällt. :)

Nu är det dags att lägga sig. Imorgon ska vi stiga upp, packa, äta och ge oss av. Har inte planerat tid för avresa...får se... Ingen stress.. ;)
God natt.

fredag, juli 18, 2008

Trevlig fredagkväll

Efter att jag slutat jobba åkte D och jag till ICA för att handla lite kök och annat vi behövde. Det blev Nacho-tallrik. Mumma! Jag gjorde en jätte laddning guaccamole, köpte salsa och gjorde taco-köttfärs. Åt detta tillsammans med kidney bönor och nachochips (såklart) och en kall öl till. Åh! Så gott det var!

Vi satt och mumsade i oss maten framför TV:n då vi såg 88 minutes med Al Pacino. Den var en besvikelse, hade större förväntningar på den...
Jag kom aldrig riktigt in i handlingen och det fanns en hel del detaljer som jag störde mig på.
Men det som var bra med den var att vi köpt den på Blu-ray - AS BRA bild! Jag har inte vant mig vid att se allting så stort och knivskarpt än. ;) Vi hade en mysig kväll ändå med film och god mat. Nice.

Pojkarnas presenter blev klara idag. Det ska bli kul att ge dom, hoppas att dom kommer gilla dom. Hmmm...jag har alltid kallat brorsans ungar för pojkarna, för att dom är fyra pojkar. Nu har ju lilla Thea kommit in i bilden, vad ska jag då kalla hela gänget; Mattila-barnen, kidsen, gullungarna eller kanske bara Dom 5..?
Vad tycker ni? ;)


Nu är det dags att börja göra mig klar för sängen, upp och jobbar imorgon också. Efter det ska jag snabbt hem och börja packa och förbereda lägenheten på att vara ensam fram till 1 augusti.
Vi drar upp till Haparanda på söndag morgon, kissarna får också följa med oss upp. Dom ska få vara ute och leka lite, om dom vågar. Smulan är inte så pigg på det, men Leeloo tycker det är super kul att få gå ute och strosa och jaga fjärilar. Smulan gillar inte själva utelivet och Leeloo är lite reserverad vad gäller selen, men glömmer bort den efter ett tag. ;)

God natt.

Christina Drejenstam



Bilder tagna från Drejenstam.se.

Satt och bläddrade igenom Damernas Värld nr.9 2008 nu på lunchen medans jag åt, så snubblade jag över en illustration gjord av Christina Drejenstam.
Några smakprov på hennes jobb ser ju ovan. Sååå fina! Eller hur?

Gratisbio.se



Surfade runt i bloggarnas värld (är vääääldigt lugnt på jobbet...) och kom in
Lily's blogg, hittade där en länk till Gratisbio.se. Har inte hört talas om det tidigare.. Men här kan man tydligen samla en massa poäng genom att klicka in på olika annonser, registrerar sig eller beställer stuff och en massa andra möjligheter.

Man får också poäng eller kan vinna grejer då man rekryterar nya användare... :) Jag älskar att gå på bio - ännu mer om det är gratis..! ;)
Gratis är gott.
Därför tänker jag ge detta en chans.

Prova du också! Klicka in dig härGratisbio.se och samla poäng du med! =)

torsdag, juli 17, 2008

Tips för trötta sommarhår...


...finns här på VeckoRevyns hemsida.
Steve Terry på Toni&Guy (me löööv) ger mycket bra tips om hur du tar hand om ditt hår, speciellt i sommar.

Label.m-produkterna han nämner finns att
köpa i vår salong. ;)

Mer hår åt folket!

Så där ja! Nu är mitt gamla jag tillbaka. =)
Med hjälp av en massa löshår iofs, men det
känns jätte bra. Nice, super nice... ;)

En till tävling

Ta chansen du också att vinna en kudde på MAMAMEKKOs blogg
med detta underbara mönster. =)
Tävlingen pågår till 27 juli.

Foto: Svenskttenn.se

onsdag, juli 16, 2008

Egyptian Magic

En sån här burk vill jag ha..!
Jag älskar den här typen av produkter! Kanske jag lyxar till det och köper mig en burk en vacker dag. :)

Egyptian Magic är en helt naturlig allroundprodukt. Drottning Cleopatra och antikens Egyptier använde krämen för att få skinande frisk och len hud.
Madonna, supermodeller och makeup artister svär vid Egyptian Magic.

Krämen har hyllats i internationella modemagasin, Allure listade den som ett "Secret Beauty Find" och nu finns Egyptian Magic äntligen i Sverige.

Användning
Egyptian Magic är den ultimata allround-krämen som används för att mjuka upp torr hud, ge fukt åt torrt hår, lindra kliande hårbotten, mjuka upp spruckna läppar och torra händer, nagelband, armbågar och hälar, som makeupunderlag, för att lindra irritationer efter rakning, solsveda eller insektsbett.

Eftersom krämen är helt naturlig täpper den inte till hudens porer. Listan på användningsområden kan göras lång och det är svårt att komma på något som krämen inte kan användas till.

Ingredienser:
Enbart naturliga ingredienser: olivolja, bivax, honungsbipollen, bidrottningsgelé, pollen extrakt och kärlek.


Text från Accessora.se.

Pixar's WALL•E



Äntligen kommer Disney & Pixar ut med en ny film - i 3D! =D
Där får man följa den från början ensamma roboten Wall•E när
han blir kär och får vara med om sitt livs äventyr. Sweet!

WALL•E har premiär 5 september - jag vet ju vad jag ska göra då... ;)

Här kan du läsa mer om filmen och hitta lite annat smått å gott.

GRATTIS älskade lillebror

Grattis på födesedagen älskade lillebror Stefan!

Vem hade vetat att den dagen du fyllde 30 år skulle du ha en underbar familj; en fru och fem barn som du älskar över allting annat, ett stort fint hus med en enorm tomt att leka på..? Det hade inte jag tippat på iaf, och tur var väl det! ;)

Önskar att jag kunnat vara där och smaskat på lite tårta tillsammans med dig. Men vi ses ju på söndag.
Puss & kram!

Vinn en nageltork



Haha! Hur sör som helst!
Delta du också i tävlingen på Julias bullar och försök vinna denna underbara nageltork. =)

Skynda dig! Tävlingen pågår
bara till 18 juli kl 15.00.

tisdag, juli 15, 2008

Idag är inte en vanlig dag...

...för idag är det Jills födesedag! =)
G R A T T I S på födelsedagen, min äldsta bästa vän! Hoppas du och de dina mår bra. Önskar dig en massa presenter och att du hade en rooolig dag.
Sååå tråkigt att jag inte hann ringa dig under dagen... Prutt! Lång dag, helt enkelt. Men jag älskar dig ändå, glöm inte det. ;)

Har myst ikväll till Morden i Midsomer och nu är det dags att gå och lägga sig. Ska upp tidigare imorgon, ska hinna tona håret innan jag ska till jobbet.
Lika bra att få allting gjort innan semestern. :) På kvällarna har jag varken ork, tid eller lust...

Ska fortsätta på Luftslottet som sprängdes, har väl plöjt igenom över halva boken nu. Den är bra spännande. :)
God natt.

Äntligen...

...ska jag få håret klippt ikväll. Inget drastigt, men det måste tunnas ur rejält. Jag har en stor svart pälsmössa på huvvet..! Ska slänga in lite toning hemma så jag får bort utväxten och sen ska vi sätta i lite löshår. :)
Jag hatar min nacke! Håret står ut som en skärm på en keps - sååå fult!
Detta ska motverkas med löshåret (som jag får låna av Emelie-gullan), då kanske jag står ut med att låta håret växa ut. Annars är risken överhängande för att jag klipper bort allt igen. Men jag har lovat Danne att jag inte ska göra det så... Visst är jag för snäll? ;)

Den här gräsklipparen vill jag ha den dagen jag äger ett hus med egen trädgård.
Åååh, vad fin den skulle va då. ;)

Lite mer info här om du är intresserad av att köpa en själv.. ;)

Nej, nu ska jag ta mig en titt runt i shoppen och börja avsluta arbetsdagen. =)

måndag, juli 14, 2008

Ivy Vanillawings


Hihihi! Häromveckan surfade jag in på DisneyFairies.com (igen) och tog mig tid att skapa en egen älva. ;) Sååå sött!
På första bilden syns Ivy Vanillawings, min alldeles egna älva. Hur söt och fin som helst. Om jag vore en egen Disney-figur skulle jag se ut som henne, om jag själv fick välja. ;) Och på andra bilden syns alla Fairies, alla Tingelings vänner.

Jag vet att jag är barnslig, men det är sååå underbart! Jag har verkligen barnasinnet kvar... *fniss*

Nu ska jag se My Name Is Earl. Såååå kul!

Ny bloggbild


Tjaaa...vet inte riktigt vad jag tycker om den här heller men den får duga så länge. Ville att mina älsklingar, kissarna, skulle få vara med på ett hörn. ;)

Idag har jag jobbat och sen åkte vi ut till stugan för att äta lite middag och för att få höra om Eva och Maggies resa till Kroatien, och om deras dagstur till Venedig.

En färsk bild på lilla Thea har lagts upp på Tvåfyrasju's blogg!
Ååååh! Så söt och ljuvlig hon ser ut. ;)

Annars inte så mycket... Toodles! =)

söndag, juli 13, 2008

Tippan och American Gangster

Candy, a.k.a. Tippan, klarade sig helt utmärkt på psyk-testet. Stabil hund som inte låter sig skrämmas av ljud och stuff. =) Hon är så duktig!

Tippan fick dessutom åka hem till matte, Eva, idag. Vad glad hon blev när hon insåg att det var hon och Maggie som hämtade hem henne på kvällen. =D

Det var så kul att ha henne här, speciellt då hon faktiskt började lyssna och lyda oss. Det tog sin stund och vi kämpade på rätt ordentligt, men nu är vi absolut bästa vänner. ;)
På bilden ovan sitter hon hemma, på landet, i soffan. ;)

Danne och jag tittade på en film idag. Äntligen tog vi oss tid att se American Gangster. Vad länge den stått i hyllan och väntat på sin tur...
Cheezuz, vad bra den var! Den hade allt; spänning, grymma skådisar, bra story och ett bra slut. Trots att den var så lång (2h 38min) blev man aldrig uttråkad. Gangstrar, korrupta poliser, omutbara poliser, droger... Sweet!
Jag förstår precis varför den blev så omtalad och hyllad. Om du av någon anledning inte har sett den än, se den!

Imorgon är det dags att jobba igen, 6 dagars vecka. Säkert blir det mycket att göra också, det brukar vara så när man inte jobbat på ett tag. God natt! =)

Trevlig lördag

Gårdagen var riktigt trevlig. Vi var ut i regnet (inte så trevligt) och promenerade med Tippan. Hon har blivit bättre på att gå i koppel med oss nu, efter lite tips min syster gav oss. Nu behöver man inte hålla på och påminna henne om att gå fot vart 5:e steg. Riktigt trevligt. =)

Efter det satt vi och myste och värmde upp oss med kaffe och en filt i soffan och kollade Transformers. Älskar den filmen! Den gör sig väldigt bra på den nya TV:n. ihihihi... Också trevligt!

På eftermiddagen kom Ann-Sophie och Vilmer för att hämta upp mig till middag och samkväm hemma hos Emelie. ;) Där blev vi bjudna på jätte god mat och trevligt ällskap. A-S var tvungen att åka hem vid nio, det var dags att börja på Vilmer i sång då. :) Själv stannade jag kvar och fick skjuts senare hem tillsammans med Anna-Maria. En riktigt trevlig avslutning. =)

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen. Vi ska iväg med Tippan på ett psyk-test. Måste hoppa i duschen och göra mig iordning.

fredag, juli 11, 2008

iPod Shuffle (PRODUKT) Red

Spenderade större delen av dagen tillsammans med Ann-Sophie. Vi var och åt lunch med en kompis och gammal arbetskollega, Elisabeth. Var till Jop's och åt en grym pizza! Mumma! Bacon, salami, rödlök, svarta oliver och ruccola... Aaaaaagh... Vi satt där och surrade och hade hur kul som helst. Kom dit strax efter 12 och satt där till 14.50. Det var bara servitörerna och vi där i ca en timme på slutet. Ha!

Sen var jag tvungen att åka hem för att tömma tvättstungan, men A-S och jag åkte in till stan igen och tittade in på jobbet. Sen drack vi lite goda varma drycker på Barista.

Sen hämtade jag upp min iPod Shuffle (PRODUCT) Red Special Edition! Sweet! ;)
Den vann jag, och alla mina arbetskamrater, på en säljtävling som label.m (Toni&Guy's eget hårvårdsmärke) hade. Vi var så duktiga att alla fick varsin. :)

Visst är den fin?! =)

Nu ska jag flytta över lite musik på den och sen softa framför TV:n.
Vilken bra dag jag haft idag! =)

1 vecka i Tsarevo, Bulgarien!

Ibland går saker och ting väldigt fort... Kl. 15 idag ringde min kära mor och kollade om jag ville följa med henne till Bulgarien en vecka i september. Svaret blev självklart - JA! Och nu är resan bokad och klar..! 8O

10 september åker jag upp till Luleå för att passa in ett direktflyg till Burgas, sen vidare till Tsarevo. Vi ska bo på Blue Village Serenity Bay, ett 4-stjärnigt hotell med stoooor pol alldeles vid havet. Sweeet!

Hemresan blir den 17 sept. på eftermiddagen, så hemma i Sundsvall är jag först den 18 på morgonen. Vad kul det ska bli! Sol och värme ska det väl fortfarande vara då? :)

Tack mamma! =D

torsdag, juli 10, 2008

Nu stannar Norrland...

...p.g.a. busstrejken. Visst hade jag velat vara uppe hos min familj i Haparanda, som jag först planerat att göra denna vecka, men det var tur att jag inte åkte... Skulle inte ha kunnat ta mig tillbaka till Sundsvall för att jobba nästa vecka, det ser ju inte ut att vara nära en lösning direkt.

Läs mer på Aftonbladet: Nu stannar även Norrland.

Kanske får klart mina presenter, till pojkarna, idag. Det tar en stund att göra dom, men det är riktigt kul. :)

Har lite annat stuff att fixa idag också, men först ska jag se klart filmen jag påbörjat. :)
Snajsiga morgnar jag har haft denna vecka... Börjat med frukost och film, varje dag. ;)
Idag ser jag Jumper, har pausat i värsta actionscenen, trycker Play nu. :)

onsdag, juli 09, 2008

Bröllopsplaner och presenter

Resten av dagen tillbringade jag tillsammans med Ann-Sophie och Vilmer.
Vi åkte ut till Drakborgen i Birsta - galet mycket ungar och galet hög volym...
Vi stannade inte där mycket längre än en timme för då hade t.o.m. Vilmer fått nog av den höga volymen..! Då är det högt när en, snart, 4-åring klagar på volymen. ;)

Det blev lite bröllopsplaner förverkligade idag; prästen är bokad och en del av gästlistan är skriven. Vill inte skriva för mycket om våra planer här, men kanske lite då och då. Vill att det ska vara lite roliga överraskningar kvar till gästerna som eventuellt läser min blogg. ;)

Kvällen har jag tillbringat med D och Tippan. Vi har softat framför TV:n och Tippan på golvet nedanför soffan. Hon vill ju så gärna gosa med oss i den, men regler är regler... ;) Jag har även påbörjat mina presenter till pojkarna T. Hoppas att dom kommer tycka om dom. *Håller tummarna*

Nu är det God Natt.

The Jane Austen Book Club

Startade även denna morgon med mackor, kaffe och en film. Slapp dessutom ha 'dåligt samvete' eftersom det var mulet, regnit och allmänt trist väder.
Med andra ord, perfekt sitta-inne-och-mysa-och-se-film-väder. :)

Idag satte jag igång filmen The Jane Austen Book Club. Den var precis vad jag önskat mig. En film om olika relationer, drama och romatik, utan att vara tung. Helt klart sevärd. Så tjejer, kom igen, se den! :)

Det fanns en repik, ett uttryck, i filmen som jag föll för. The world is an english village, dvs. världen är liten. Väldigt passande med tanke på var Austens böcker utspelade sig. :)
Efter filmen fick jag lust att införskaffa mig alla Austens böcker och läsa dom på en gång. Kanske startar med det efter att jag läst ut Luftslottet som sprängdes och sista Harry Potter-boken. ;) Som jag förövrigt dragit ut på, eftersom att jag inte vill att magins värld inte ska ta slut... :)

Nu funderar jag på vad jag ska hitta på härnäst. Jag har en idé på presenter till mina brorssöner. Måste ju ha det till alla barnen när jag åker upp. Men jag ska inte nämna mer just nu, för deras mor läser min blogg. ;)
Ja, jag ska nog ta itu med det...

tisdag, juli 08, 2008

Inspiration till köket o annat stuff

Jag vill göra om i köket så att det kan bli så bra som det bara är möjligt... Sitter ute på balkongen och letar inspiration. :)
Solen gassar på, så det blev lite lapa sol, som planerat. ;) Men jag måste snart ta itu med städningen, så det är gjort innan sambon kommer hem. Han ska annars lägga beslag på min uppmärksamhet och tid, samt vara i vägen. Därför vill jag ha det gjort innan han slutar vid 17-tiden. ;)

Tacksamt nog ska han laga middagen ikväll. Han hade smakat ngt gott som en arbetskollega till honom haft med sig igår och bestämde sig för att prova kocka ihop det idag. Det var inte så avancerat, men ändå... Meddelar om det var det ikväll. :)

Tillbaka till köket. Framför allt vill jag hitta nya gardiner som är lite mer somriga. Kanske lite "sent" att komma på det nu, men vad ska man göra? ;) Hitta denna fina kudde (t.v.) på Åhlens hemsida, tyger heter Alice. Tycker det var ett underbart mönster med härliga färger. Har jag tur, finns det på metervara. Isf ska jag, då jag får pengar, springa dit och köpa mig tyg så jag får ihop till en kappa. Kanske också ska ta lite extra så man får fina bordstabletter och en liten bit att rama in.

Efter kl. 16 ska jag ta mig till ICA. Har fått ett packet från Bluebox. Tjohoo!
Jag beställde grejer där ifrån igår och dom kom redan idag! Att dom är snabba med leverans. Betyg: A+ Jag beställde dessa grejer, på bilden nedan, och en Välkomme-till-världen-present till lilla Thea. Vad, det får ni veta senare. Jag vill lämna över den personligen då jag åker upp och hälsar på henne. Längtar! Plastbagen, från Miso Pretty, är perfekt för att bära bl.a. matlådan i. Lätt att skölja ur om saker skulle läcka ut och lite storlek mindre än andra stora plastbagar jag har.
Haha! Ytterligare en anledning att utöka väsksortimentet. Vad glad D ska bli. ;)


Bildmontage av mig med bilder från Bluebox.

Det var allt för nu... Nu blir det städa av!
Det blir en himla massa bloggande då jag är ledig... *tihi*

Mumma...

Har haft en bra start på dagen så här långt.
Direkt när jag klev upp började jag diska bort lite disk. Brukar alltid göra det först om jag tänkt städa. Sen bryggde jag mig några koppar kaffe, av det sista som fanns kvar, rostade lite mackor med saltkött, satte mig framför TV:n och började titta på The Golden Compass. Äntligen!

Jag är ganska glad att jag väntade med att se filmen ändå. Den gör sig bra på den nya TV:n. ;)

Satt och njöt av dessa körsbär (t.v.), som jag hade i en blå favorit skål från Lagerhaus, under filmen. Ah, naturens godis... Mumma!

The Golden Compass gick inte av för hacker. Jag älskar denna typ av genre och den här filmen gjorde mig inte besviken. Sweet.

Jag funderar hur dagen nu ska fortlöpa... Kanske ska jag sätta mig ute på balkongen och lapa lite sol och läsa lite, medans värme och sol finns, och titta på blommorna som slår ut framför ögonen på en? Hela fem knoppar på min rosa Dahlia jobbar på att slå ut. Efter det eventuella solandet, borde jag städa upp lite - så det är gjort. Mycket trevligare att vara ledig, då man bara kan vara i lugn och ro och inte ha städ-molnet ovanför sig. :)

Tjaaa... Då ska vi se vad jag ska hitta på härnäst då...

måndag, juli 07, 2008

Första fotot på Thea


Äntligen kom ett MMS med ett första foto på lilla Thea.
Syns att hon fått vårt utmärkande drag från den finska sidan
av familjen - den karaktärisktiska näsan! ;)

Lite Thea-fakta:
Född: 7 juli 2008, kl. 16:51
Vikt: 2860 gram
Längd: 48 cm

Cutie pie! Tycker hon ser ut att vara väldigt lik storebror
Emil på fotot. Ska bli spännande att träffa henne i verkligheten!
Hon ser för ljuvlig ut. ;)

Thea har anlänt!

Jag har fått dom goda nyheterna alldeles för en stund sedan. Tjohooo!
Allt har gått bra och fort tydligen. Vi vet inte hennes mått än, men hon mår bra. Thea kom till världen 16:51, har 10 fingrar och 10 tår och väger ca 2800g. =)

Titta på klockslaget i mitt tidigare inlägg - IT'S A SIGN! 8O

Fortsättning följer när mer info kommer.

Pioneer KURO 50-tum HD Ready



I fredags kom vår nya TV som vi beställt - en Pioneer KURO 50-tum HD Ready 1080p. Den är GRYM! =D
Härregu' - vilken bild! Idag är det första dagen som jag har möjlighet att kika på lite grejer, jag har ju jobbat och varit ute hela helgen så... Nå, nu bestämde jag mig för att titta på lite animerat och se hur det ser ut.

Åt en sen frukost och tittade på Disney's Cinderella 3 - A Twist in Time och sen spelade jag lite LEGO Star Wars - The Complete Saga. Det är den som syns i bild. Nått, som också syns på bild är vår klocka, den har stannat (om det finns någon observant som tittar på sådana detaljer). ;) Som ni också kan se så har inte allt kommit till TV:n än, därför står den i botten på kartongen fortfarande. Det som kommer i veckan (förhoppningsvis) är högtalare och ställning.

Lilla Leeloo är den enda i hushållet som är besviken på den nya TV:n.
Den äldre var hennes favoritplats att ligga på och den nya är ju tunn som ett papper... Stackarn.

Idag är inte en vanlig dag...

...för det är Theas födelsedag!!! =D
Idag (om det inte är för fullt på förlossningsavdelningen) kommer mycket efterlängtade Thea till världen och som vi har längtat!

Julafton 2007 fick släkten dom goda nyheterna att familjen T skulle få tillökning. Det blev Hampus, äldsta brordern av fyra, som fick äran att springa runt och meddela alla. Riktigt kul, det skapade lite förvirring eftersom vi inte riktigt visste om vi skulle tro honom eller inte till en början. *haha*
Men så var det, en till liten älskling - vad glada vi blev!

Efter några månader fick vi dessutom veta att det skulle bli en liten flicka! Tjohooo! Nu får man köpa små fina tjejprylar (sånna som jag själv vill ha *fniss*) som omväxling. ;)

Nu sitter jag med mobilen i handen och bara väntar på att det ska ringa eller komma ett meddelande med info eller kanske t.o.m. en bild..!

Fortsättning följer...
(Kan ni FET HAJJA!) ;)

I heart Eureka



Äntligen kommer Eureka tillbaka!
Såg just att den 30 juli ska den tredje säsongen börja sändas i USA.
Sweet! Som jag längtat... =)

söndag, juli 06, 2008

Matigt

Salami & Brie sallad Åh, vad jag var hungrig då jag slutat jobba. Hade bara ätit en Subway-macka till frukost, strax innan jag började jobba. Hade dessutom bakis-mage (inte illamående) som konstant bara vill ha godsaker i sig...
En Spicy Italian, med extra jalapenos och Southwest-dressing, gjorde susen i magen.
Det gjorde även en Fanta och en liten påse chips. Guld! ;)

Jag visste precis vad jag skulle göra till
middag. Det blev denna salami och brie pasta-
sallad med oliver, majs, gurka och tomat. Och Rydbergs Vitlöksdressing är ett måste till. Det blev kanon gott! Det syns väl? ;)

Appropå pasta. D och jag köper numera, i princip, bara Kungsörnens pasta av vit fiber. Det är ju sååå gott! T.o.m. bättre än vanlig. Godare konsistens och ska vara nyttigare. Mumma. Om du inte provat det än så är det ett hett tips. ;)

Nu ska jag smaska i mig lite färska körsbär och nektariner (yummy!) och titta på The Return of Sherlock Holmes på Kanal 9.

Hörs imorgon igen. Då är det spännande saker som kommer hända... Yipiii!

Recap: Sundsvalls Gatufest 2008

Då var Sundsvalls Gatufest 2008 över.
Står nu på jobbet och ska vara här till 16. Det är i princip dött. Ingen som ringer eller vill handla av mig. :/
Passar på att poppa Coldplays senaste och skriva lite om gårkvällen då. :)

Det påbörjades med förfest hos Tanya (som jag skrev i ett tidigare inlägg) och allt gick enligt planerna. Ann-Sophie och jag hann ner för att se på Håkan (som syns i inlägget innan) och vilken spelning det var. En otrolig energi och helt sjukt bra! Han sviker aldrig. =)

Vi fick ju Absolut Backstage-pass också så vi hängde där rätt mycket. Minglade och dansade bland bl.a. gårdagens artister. EMD-pojkarna, E-type, Sofie Fahlman, Elin Lanto och en massa andra typer som man kanske skulle känt igen vid ett annat nyktrare tillfälle. :) Det blev inga foton tagna dock, man vill ju inte hänga på dom stackarna och vara besvärlig. *hehe*

A-S hade kamera med sig och tog en del foton under kvällen, kanske får jag lägga in en och annan bild i min blogg vid ett senare tillfälle.
Pretty pleeeease... ;)

Vi tappade bort T under kvällen efter att A-S och jag varit och pudrat näsorna. Hittade inte henne, men fick till slut tag i henne och då hade hon börjat knata hem åt. Då framkom det även att A-S hade tappat/lagt ifrån sig
sin mobil! Det blev mobiljakt i alla tält och barer efter den, men ingen tur.
Ett antiklimax på en trevlig kväll. Suck.

Eftersom vi hängde i Stadshuset hela kvällen så träffade jag inte på några andra kompisar eller såg några fler spelningar. Kikade dock lite på Hellacopters, det var också rejält röj.

Recap: En helt OK Gatufest för min del. Hade ju inga förväntningar eller först inga planer på att gå, så det fanns inga förväntningar som kunde krasas heller. He! Åter igen, The Ark och Håkan Hellström var suveräna. Sweet!

lördag, juli 05, 2008

Håkan Hellström = kärlek!

Håkan är Gatufestens kung!

Mitt lördagsprogram

Så här ser programmet ut för ikväll. Om det blir som jag vill. ;)

Först förfest hemma hos Tanya, tillsammans med Ann-Sophie och Malin. Kuuul!
Sen blir det gatufest-
en. Betydligt tidigare idag än igår iaf.
Kl. 20 ska i alla fall Ann-Sophie och jag vara på Stora Torget, då har Håkan Hellström och vi en date. ;)

Sen tror jag att vi har fått pass till Absolut Backstage-pass till Stadshuset. Tjohoo! Är det kanske där som artiserna partar loss ikväll? Hopefully...
*håller tummarna* ;)

Fredagskvällen

Efter att jag slutat jobba igår blev det av att stressa hem. Där skulle jag byta om, till planerad outfit, fräsha till fejjan och barret, öppna en cider och sätta i sig lite mat. Det tog lite längre tid än planerat för att göra detta. Jag blev så stressad, vi skulle till Therese och Thomas på förfest, att jag bara gick runt i cirklar hemma... Haha!

Till slut blev Danne, Maggie och jag klara, så vi promenerade hem till dom. Där var det fullt med folk och alla hade partat på ett tag, vi fick lägga på ett kol för att hinna ikapp. Men det var inga större problem. ;)
Vi tog oss ner till området först efter kl. 23. Det blev inte så mycket band att titta på. Vi såg The ArkStora Scenen från Daltons-tältet - dom var lika bra som alltid. Det är kärlek i luften på hela torget då dom uppträder.
The Ark rular! =)

Efter det blev det lite langos och promenad hem åt. Vi lämnade M med några kompisar och hon kom hem till oss betydligt senare...

Nu på morgonen var jag väldigt trött. Inte många timmars sömn och lite för mycket dricka - inte bästa kombinationen för att gå och jobba, men jag har iaf inte huvudvärk. Sweet! Här står jag nu. Mår hyfsat. Fick en släng av panik nyss då jag kände att magen började göra uppror. Men vi hade lite salta pinnar och saft i personalrummet och det gjorde susen. ;)

Ikväll blir det en
annan outfit.

(Att jag orkar planera sånt och jiddra om det här på bloggen...
*suck* och förlåt!)
Hade iaf turen igår att inte få en massa dricka spillt över mig. Det känns som att tar jag på mig klänningen idag igen, så kanske jag utmanar ödet lite för mycket...
Så det blir det här t.v. ikväll istället. ;)

Känns bra!

fredag, juli 04, 2008

Busschaufförernas strejk...

...kan bli ett litet problem för mig. Hade ju tänkt mig att åka upp till Haparanda, själv, hela nästa vecka. Nu ska Linje 100 sluta gå på tisdag 8 juli. Besvärligt. Jag skulle komma upp, men vem vet om jag kommer ner igen i tid till jobbet...
Nej, jag får nog vänta med att åka upp tillsammans med Danne när vi båda börjar semestern veckan efter.

Gatufest ikväll

Funderar på vad jag ska ta på mig på Gatufesten ikväll och imorgon, tyvärr blir det nog samma outfit båda kvällarna... Måste vara något som är lite anpassningsbart till väder och sen kväll. :)

Detta har jag kanske tänkt mig:




Min ASOS-klänning, svarta thights, grå Converse, svart väska från LaRedoute
och Gina Tricot-jacka. Svarta naglar och lätt sotig make up, kanske i grått.


Vad tror du? Lite punkigare och inte så plutti-nuttigt...

torsdag, juli 03, 2008

Fullspäckade dagar

Bilresan hem från Haparanda gick smidigt. Det var dock väldigt varmt hela vägen, men det var OK då vi körde i princip hela vägen med takluckan öppen. :)

Igår var det tillbaka till jobbet. Full rulle på en gång och dagen var fullproppad med sysslor och kunder. Efter att jag slutat mötte Maggie och jag upp Tanya på Stora Torget. Vi såg på då det delades ut Årets Drake 2008 till Sundsvall Dragons. Grattis till dom! :)

Sen strosade M och jag vidare ut i Sundsvalls Gatutests vimmel. Vi åt lite Thaimat och sen gick vi över till Tivoli-området. Där blev det lite sockervadd (det bäste med hela Gatufesten! *hehe*) och så stötte vi på Ulrika och surrade lite med henne.

Amy Diamond skrålade på Stora Scen och jag spelade in en snutt och skickade till Hampus. Hans största idol var ju här och han i Happis. Han tyckte det var riktigt coolt. ;) Under tiden blev det lite mera läsk och sen lite mjukglass också. Det var ju fortfarande tokvarmt ute. :)
(Och för er som inte vet vem Hampus är, så är det min brorson på 8 år.)

Tokvarmt har det ju fortfarande varit ute idag..! 30 grader, i solen, fortfarande då jag promenerade hem vid 18.30! GALET!
Har tagit det lugnt ikväll. Kommande dagarna kommer vara hem direkt från jobbet, fort göra sig iordning för party och dra iväg.

Imorgon drar Maggie och jag hem till Therese för lite party och Gatufest, kanske t.o.m. Danne hakar på. På lördag blir det förfest hemma hos Tanya tillsammans med hennes kompis Malin och Ann-Sophie. Åh! Vad kul det ska bli att träffa A-S också, det var ett tag sen sist.
Förhoppningsvis springer vi även på Baggen. Har inte träffat henne sen mars! Hon slutade hos oss då Daniel och jag var i Costa Rica. Hoppas, hoppas, hoppas! Hon är tokrolig att festa med. =) I've missed you, Baggelito!

Nej, nu är det dags att göra sig klar för sängen. Försöka få åtminstone 8 timmars sömn så man orkar med den här helgen. Inte bara party utan jobbet också...inklusive jobb på söndag...

Finally!

Som jag letat och letat i mååånader efter denna jacka!
Maggie hittade 2 st på Gina Tricot, köpte en till sig själv och la undan den andra till mig. Sprang in på mitt jobb så jag fick prova denna jacka (t.h.) och den satt som en smäck. Tjohooo!
Så nu är jag stolt ägare av denna. Sweet!
Och nej, jag hade egentligen inte råd med den...men jag har letat efter den i mååånader!

tisdag, juli 01, 2008

Idag åker vi hem

Om några timmar bär det av hemåt mot Sundsvall. Steg upp lite tdigare så man hinner ta det lugnt och packa, och ändå vara på vägen i någorlunda god tid. Kanske vid 10-tiden... Vi åker och äter frukost hemma hos mamma och pappa
(vi sover ju hemma hos syrran i hennes gästrum), innan det är dags att lämna Happis.

Vi sa hej då till pojkarna redan igår. Det var inte fullt så jobbigt denna gång (med tårar och desperata kramar) för vi kommer ju upp redan om ett par veckor. Då är det alltid lite lättare, då det inte är så länge kvar till nästa gång. :)

Jag längtar efter kissarna! Det ska bli så skönt att gosa med dom igen ikväll. Mina älsklingar... Det är tur att man har en bra kattvakt och vet att dom har det bra. Tack igen, T!

Nu ska jag gå och duscha och börja göra mig iordning, så jag kan ta det lugnt samtidigt och sen packa. Hatar att stressa på morgonen. :)