söndag, augusti 31, 2008

Nopp, ingen gärdsgård...

...bidde det idag iaf. Fattades bl.a. lite stuff för att göra den, ståltråd för att binda ihop den. Utan ståltråd, ingen gärdesgård.

Vi var ute i stugan hela eftermiddagen och blev även bjudna på mat. Maggie och Erik var med en sväng men sen drog dom. M ska till Cypern imorgon, den jäveln! ;) Hon ska äntligen få åka till solen. Längtar själv till min resa. Inte långt kvar nu, bara 10 dagar kvar. =D

Rensade resten av garderoben och sorterade tvätten innan det blev dags för TV. Nu ska jag fortsätta med TV-tittandet och se klart säsongsfinalen av Bones. Toodles!

Lyckas vi med en gärdsgård?

Om en stund ska vi åka ut till stugan och där ska vi försöka oss på att bygga en gärdsgård... Det ska bli riktigt spännande att se om vi lyckas. Dessutom, se om vi lyckas utan att slita bort håret eller hoppa på varandra. ;)
Foto från Myra.nu.

Igår kväll började jag rensa ur garderoben. Dags att göra sig av med dom gamla favoritplaggen, som inte blivit använda på evigheters evigheter och som jag älskade en gång, men som jag aldrig använder. Snyft!
Är tvungen till detta eftersom min garderob riskerade att sprängas. Fanns ingen plats att sätta in mina rentvättade kläder och dom kan ju inte bo i en IKEA-kasse för alltid. ;)

Nopp, dags att klä på sig för lite hårt arbete. Toodles!

lördag, augusti 30, 2008

Kalas och filmkväll

Började dagen med att duscha och fixa till mig för att åka ut en snabbis till Birsta. Man vill hänga på låset, en löningshelg, då det öppnar... Åkte ut dit tillsammans med Maggie och Erik. Jag var tvungen att köpa världens bästa deo, Biotherm Deo Pure. Min var helt slut och jag kan inte gå omkring och stinka heller!
Nu när jag introducerats denna deo, kan jag inte leva utan den. Den är helt fantastisk! Man börjar aldrig lukta svett vad man än gör. Är man dessutom känslig och det ofta kliar i armhålorna ska man definitivt prova den. Det kliar ALDRIG. Sweet!

Sen åkte jag hem, softade lite och så var det dags att laga lunch. Jag gjorde en Mexican Chili Lasagne som jag såg Rachel Ray göra häromdagen. ;)
Igår kväll gjorde jag chili (som vart kanongod!) och så slängde jag ihop lasagnen till lunch idag. Vi åt som grisar.
Ta en ungsform, varva tortillabröd, chili med kidneybönor, majs och ost. Gratinera i 175º i cs 20 min. Lätt som en plätt och hur gott som helst!

Strax innan tre åkte vi iväg för att gå på kalas, vi åkte i samlad tropp allihopa; Eva, Maggie, Erik och jag. Linnea fyllde 90 år idag, tyvärr var hon så dålig att hon själv inte kunde närvara. Men vi fikade (jätte god smörgåstårta och supergoda efterrätter), surrade lite med släkten och jag försökte leka lite med söta Leija. Det är Anettes flicka som är 9 månader gammal, hon är söt som en docka och kan inte sluta le. Jo, ibland då hon blev lite blyg i vissa sällskap. :)
Wanted
Några timmar senare begav vi oss hemmåt.
Vi bestämde oss för att se ngn film. Vi kollade Wanted. En mycket överdriven film. Men, det är ju sånt jag gillar! =D
Lite drygt 1½ timme actionfylld film. Nice. Snygga effekter och animeringar. Ganska förutsägbar, men inte så det störde. Kort och gott, helt OK film.
Klart sevärd om man gillar genren.

Nu ska jag fortsätta att se film, Edison som går just nu på 5:an. Får se om den är ngt att ha. Danne somnade redan i den första filmen, så TV:n är helt och hållet min. ;)
Toodles!

fredag, augusti 29, 2008

Mysdag

Började dagen med att inte göra något speciellt. Dricka morgonkaffet och titta på reprisen av Top Model (ja...du såg rätt). Sen började telefonen ringa, först Stina och efter det ringde svärmor. Tiden började rinna ifrån, och när jag så småningom slutade surra i telefon, tog jag itu med städningen.

När jag höll att städa som bäst kom Danne hem. Han var hemma redan halv ett! Han skulle jobba hem ifrån hade han bestämt. :) Det störde ju mina egna städplaner lite grann. Men då han föreslog att vi skulle åka in till stan och käka lunch, var jag inte svårövertalad. ;)

FÖRE städning i köket EFTER städning i köket
Bild 1. Före jag började städa i köket. Tog inte ngn överiktsbild, för ni behöver inte se hur diskbänk o.dyl. såg ut. ;)
Bild 2. Efter städning och att jag bytt gardiner. Den var lite kort för vårt stora fönster, men kappan fungerar ändå.
Bild 3. Äntligen fick vi upp korgen under brevinkastet. Nu slipper vi äntligen all post och reklam på golvet.
Sweet!


Vi åt lunch på Ming Palace, biff med tomat och friterad banan till efterrätt. Mumma! Efter det åkte vi hem igen och Maggie kom sen. Vi bestämde oss för att se en film...

Som "Lediga-dagens-film" valde vi att se Recount. Måste säga att jag tyckte den var väldigt bra! Ingen actionrulle direkt, men det var mycket som gick galet och var underligt med presidentvalet 2000... Mycket intressant och mycket sevärd.
Att Kevin Spacey och Dennis Leary spelar ett par av huvudrollerna är ju inte heller fel :)

Sen åkte M iväg och vi tittade lite mer på TV och sen ringde Ann-Sophie. Vi satt en lång stund i telefon. Hinner inte prata med henne så ofta, men det är kul att surra när vi väl hinner. Jag orkar ju aldrig sitta i telefon dom dagar jag jobbar. Hjärnan fungerar inte då på kvällarna...

Och då var vi framme vid efter att vi lagt på. :)
Nu är det alltså natta dags. Natti.

torsdag, augusti 28, 2008

Sweet shopping

Åh! Vad mycket kul det shoppades idag. =)
Dessutom betalade jag bort alla resterande skulder jag hade. Så skönt att bli av med allt sånt stuff. Nu är det bara Dannes och mitt gemensamma lån kvar som vi har på soffan från Mio. Inte mycket kvar där heller. :)
Passade på att betala bort skulderna då det kom in lite extra pengar i form av semesterdagar.

Satte också in pengar på mitt Spara-konto hos FOREX. Det är inte-röra-pengar som ska ligga där. Förutom när vi ska till New York i november, DÅ ska det shoppas! Sweet!

Åter till shoppingen. ;) Jag köpte ett skärp, 4 tröjor och ett linne på Monki! Alla jätte fina! En topp var nedsatt till 40:- så den åkte med i bara farten, en basic tee i en fin färg. Det var där jag köpte linnet med detta underbara tryck som ni ser t.v. =)

Hittade även ett Mimmi Pigg-linne på H&M som jag hade gett upp hoppet om att få i rätt storlek, eftersom den fanns tidigare i somras, men slut överallt. Vad roligt! Den är ju såå jag. =)

Det blev även en ny kappa till köksfönstret som jag funderat på ett tag nu. Den är riktigt fin, vit och enkel. Kommer vara jätte söt i köksfönstret. Ska hänga upp den imorgon, efter att jag städat köket ordentligt. Det är ett kaos där inne igen...

Nopp, nu ska jag varva ner och dra mig mot sängen. Natti.

Boooo...

Satt och pratade med mamma i telefonen nyss. Hon berättade chockerande saker om en gemensam "vän". Jag kunde inte tro på det jag hörde. Det har slagit runt för människan... Det fanns tydliga signaler för detta redan för många år sen, men nu har vansinnigheterna tagit över. 8O



Chocken, är vad jag försöker illustrera i bild #1. Bild #2 och #3 visar varför jag måste snygga till mig NU. Tiden rinner ifrån mig... Ah!

"Lediga-dagens-film" 28 augusti

Jag började att titta på Deja Vu som "Lediga-dagens-film", men fick genast en déjà vu-upplevelse... Jag hade ju sett den här filmen. =)
Mindes hela storyn och att jag tyckte filmen var bra. Dock bestämde mig genast för att skippa den och ta en annan jag inte har sett istället. ;)

Det fick bli Cloverfield.
(Som ni kanske märker så är det inte dom senaste filmerna jag plöjer igenom direkt, men jag har inte tagit mig tid att se dom tidigare.)
Cloverfield var definitivt läskigare än jag väntat mig. Tyckte den kändes som en blandning av Godzilla och Alien.

Har hört att många tyckte den var jobbig att se p.g.a. hur den är filmad, men jag tycker det var just det som gjorde att den blev så bra. Gillade verkligen den och det var riktigt nervkittlande ibland. Jag kom verkligen in i storyn och satt och gjorde små utrop och några Whoa!s i min ensamhet i soffan. :)

Om du inte sett den, och gillar att bli lite skrämd och/eller gillar katastroffilmer, se Cloverfield. :)

Nej, nu måste jag börja göra mig presentabel. Vill ju inte skrämma folk då jag snart ska ut bland dom. ;)

Vampyrer



Det har ju gått en väldigt bra TV-serieTV3 under sommaren som heter Moonlight, som handlar om en privatdetektiv, Mick St. John, som också är vampyr. Jag älskar den här serien, men tyvärr så blev det bara 16 avsnitt av den totalt innan den lades ner. Prupp! Mycket tråkigt...

Ett nytt hopp har tänts då jag igår fick veta av D att han läst att en ny TV-serie om vampyrer snart ska ha premiär! Sweet!
Det är HBO som 7 september börjar visa serien True Blood. Alla HBO-serier brukar ju vara väldigt bra och har hög klass, så jag har stora förväntningar och förhoppningar. ;)

Se trailern för True Blood nedanför om du är intresserad. :)



Nu ska jag fortsätta min lediga dag (efter sju arbetsdagar på raken) med att titta på en film. Eller...först måste jag nog betala räkningarna så jag vet vad jag har att röra mig med resten av månaden.

I e.m. ska jag och strosa runt på stan och Birsta för att se om man kan shoppa ngt. Det är 10% på allt på H&M idag, med Clubkort, både i butik och på webshoppen. Ska dit och se om det finns ngt kul att köpa.

Nej, nu ska vi se vad jag ska sätta i DVD:n... Det blir nog Deja Vu som jag inte hunnit se tidigare. Den tycker jag verkar bra. :)

Later, alligator!

tisdag, augusti 26, 2008

Grattis Hampus!


Allas vår älskade Hampus fyller
9 år idag!


Hörde att du fått en massa roliga presenter, Guitar Hero framför allt. Sweet!
Jag kommer definitivt att utmana dig nästa gång jag kommer och hälsar på, räkna med det. =)

Önskar jag hade kunnat vara där och fikat och grattat dig personligen, men vi ses ju i Ö-vik på Star Wars-mässan. Yipiii!

Puss & kram, gubben!



Det här kortet fick han av oss och 200 kr att utnyttja. :)

Finally!

Äntligen fick jag bort min mastodont utväxt! Jag har inte sett klok ut ett tag. Speciellt sen löshåret åkte för ett tag. Sickness...
Tack Karolina, för hjälpen! Jag stog bara inte ut till onsdagen, då Therese skulle hjälpt mig. :)

Nu ska jag se på Frasier som börjar strax.
Natti.

söndag, augusti 24, 2008

2½ år...


...har gått idag sen älskade ♥Leon♥ gick bort. Känns inte som att det är så länge sedan. Jag saknar honom så väldigt mycket. Ibland kan jag inte hålla bort tårarna då jag tänker på honom trots att det gått så länge. Min lilla älsklingsplutt. Han var ju så go och unik.

Jobbade ju idag. Huuur lungt som helst. Det var inte många samtal eller kunder under mina fyra timmar. Jag hade en hel del annat att göra, och var fullt sysselsatt, fram till att det var en halv timme kvar. Så dagen gick snabbt iaf.
Sen vankades det middag hos svärmor - igen. :)
Vi var ute i stugan och njöt av det vackra vädret, kanske t.o.m. den sista varma sommardagen? Skönt att jag hann uppleva en liten stund i den. :)

Mitt under middagen ringde Stina och frågade om inte Kristian och hon kunde sova hos oss inatt. Dom är på roadtrip och semester, ska ner till Stockholm, och vill sova här på vägen neråt. Självklart ska dom göra det! =)

Danne sover nu på soffan. Efter att han masat sig till sängen, om en stund, ska jag bädda i den så dom kan sova där. Vi har ingen annanstans att låta folk sova... Skulle inte vara helt fel med ett gästrum med bäddsoffa, eller extra säng. Alltså, vi måste ha större boende.

Det var allt för idag. Toodles!

En extra puss och tanke till Leon. Saknar dig, bubben.

God morgon

Sitter och funderar på om jag ska slänga in en film i DVD:n. Film eller inte film?
Hinner jag se en innan jag ska till jobbet?

Jag börjar jobba kl 12. Sätter jag in filmen nu, hinner jag galant. Fixa frulle först, käka och se filmen Forgetting Sarah Marshall.
Efter det sätta på ansiktet och barret, ta bilen och köra till jobbet.

Jepp, jag hinner... Jag gör det. =)

lördag, augusti 23, 2008

♥ Theas dop ♥


Idag döptes Thea Saimi Filippa.
Jag kunde tyvärr inte vara med henne i Haparanda denna stora dag, men jag var med henne i tankarna. =)
Visst är hon väl söt?! ;) Tog dessa kort på henne när vi var upp senast.
Elli skickade massor med foton från dopet. Tack så jätte mycket Elli!
Åh, vad jag saknar dom små liven!

Istället fick jag stå på jobbet hela dagen. Där var det smått kaos. Kortmaskinerna fungerade inte, men som tur är har vi en bankomat precis runt hörnet. Liite besvärligt...

Direkt efter jobbet gick jag hem, svidade om och åkte ut till stugan på kräftskiva. Mumma! Svärmor bjöd på kräftor, sallad, hennes super goda bröd, ostar (bl.a. brie) och vattenmelon. Sen bidde det glass och chokladpudding till efterrätt. Jag ser ut som att jag väntar barn i sjätte månaden nu...
Är otrooligt mätt. *Stööön* Tack för all den goda maten, Eva. :)

Nu måste jag inta horisontalläge i soffan, som Danne gjort för ett tag sen redan. Han slocknade direkt. *hihihi*

fredag, augusti 22, 2008

Film: Barnhemmet

Har jobbat hela dagen, och direkt efter det fick jag skjuts hem med Erik och Maggie. Där slängde jag i mig lite mat och sen drog vi på bio! Sweet!
Att gå på bio är bland det bästa jag vet. =D

Den här gången såg jag Barnhemmet. Jag var ju (som jag nämnt tidigare) väldigt nervös över att se den, är ju så lättskrämd... ;)

Nå, Maggie och Erik skulle gå och se den, och då tänkte jag att jag måste haka på för annars tar jag väl aldrig mod till mig att se den.

Så här efteråt kan jag säga att visst var den läskig och jag hoppade till några gånger, men den var inte så skrämmande som jag mentalt förberett mig på. Jag tycker nog att The Others (som Del Toro också gjort) och Dolt Under Ytan var läskligare.

Jag är glad att jag sett Barnhemmet, och det tycker jag att alla kan göra som gillar rysargenren, eller gillar att bli lite skrämda. Den är mycket snyggt filmad och helt klart sevärd! =)

Natti, natti.

torsdag, augusti 21, 2008

Pooped

I'm pooped, all out.
Vad trötter man blir när man varit ledig ett tag och sen ska och jobba igen...

I övrigt, inget nytt under solen/regnet idag.

Fortfarande bummed att jag inte kan åka upp till Haparanda på Theas dop... :(

onsdag, augusti 20, 2008

Back to work

Jepp, nu är dom "lediga" dagarna över. Dags att komma tillbaka till verkligheten igen. Nu väntar sju dagars arbete i ett streck. Känns tungt eftersom jag har kunnat löka och gjort vad jag velat i 10 dagar. Blir nog tungt att dra upp tempot igen. :)

På fredag ska Maggie, Erik och jag på bio och se Barnhemmet... Hjälp! Det är med skräckblandad förtjusning som jag gör det. Inte min favoritgenre direkt, skräckrysare alltså. Men är filmerna bra så är dom ruskigt bra. Det är hälsosamt att bli lite skrämd ibland. ;)

Nej, nu ska jag softa och titta vidare på Project Runway.
Passar på att titta på det eftersom D ligger och sover på soffan, han är inte intresserad av att se det. ;)

Natti, natti.

tisdag, augusti 19, 2008

To-Do-List

Var på kurs ikväll på jobbet. Vi har tagit in American Crew's produkter och vi fick en genomgång av dom. Dessutom fick vi se Johan, från American Crew, då han visade hur man kunde klippa två olika frisyrer och vad man kan tänka på. Inte för att jag direkt har någon nytta av det (klippstuffet) personligen, men det är alltid lika intressant. Men produkterna verkar SUPER!

Imorgon är den sista lediga dagen jag har på ett tag, sen blir det 7 dagars jobb i ett svep. Detta innebär tyvärr att jag INTE kan åka upp på Theas♥ dop. *snyft* Jag har stuvat om så mycket i mitt schema tidigare och det blir problem med att stuva om för den kommande helgen för dopet, så det funkade inte... Nå, jag kan väl räkna med att dopdeltagarna tar mycket foton och berättar att som hänt efteråt. Men detta innebär också att jag kan träffa hela familjen i september i Ö-vik på Star Wars: The Exhibition istället. Det känns kul iaf.

Nu till min To-Do-List. Eftersom jag jobbar i flera dagar, och då inte kommer att få så mycket gjort under den perioden (känner mig själv), så har jag en del jag måste göra imorgon...

To-Do-List onsdag 20 augusti 2008
 Rensa förrådet (får inte skjuta upp det längre!)
 Ta foto på balkongen (för ett ev. projekt med Pilgården)
 Städa igen (så det håller en vecka)
 Städa/rensa i bokyllan

Hur ska jag hinna med allt? All denna rensning kommer att ta mer tid än beräknat, det känner jag på mig. Grejen är den att jag ska vara klar till kl. 16, då kommer D hem och då får jag inte göra dessa grejer ifred. ;)

Nu ska jag kolla klart Frasier på 9:an. Sen ska jag nog pallra mig i säng. Natti.

P.S. Det är verkligen inte Sveriges OS den här gången...
Inte mycket som går vägen. Prupp! D.S.

Death Will Never Conquer

Alla Coldplay-fans!
Har ni missat att du kan ladda ner en "Bonus"-låt, från Coldplay på deras hemsida? Om ja, ladda ner Death Will Never Conquer här medan tid finns.

Blommor





Visst är dom fina, mina växter jag köpte igår? =)
I löööv them!

Lilla Stampe är så gullig bredvid kattgräset (som gjorde succé). Honom hittade jag på Åhléns. Jag såg att han skulle vara så söt bredvid krukan som jag köpte på Lagerhaus 5 min innan. ;)

IKEA-katalogen

För ca en timme sedan damp den ner igenom brevinkastet, IKEA-katalogen 2009. Lycka! =D

Fick ett nyhetsmail av IKEA i förra veckan där dom informerade om att katalogen skulle komma på tisdag. Mycket riktigt, det gjorde den. Sweet! Det är alltid lika kul. Visst, man springer ju där titt som tätt, så det är väl inga nyheter direkt ändå. Men det är så kul att bläddra igenom den, titta på lösningar, få inspiration och idéer.

Gissa vad jag ska göra nu? ;)

måndag, augusti 18, 2008

Helgens inköp




Här är alla fina ting jag köpte i helgen som var. Det blev så mysigt på vardags-
rumsbordet med 'betongklossen', flytljuset och dom flytande bladen. *Myyys*

Tavlan kommer jag att placera i sovrummet, när vi får upp LACK-hyllan på väggen. Måste köpa bultar och pluggar för att kunna sätta upp den.
Hatar betongväggar som vi har i ALLA rum!

Det var "Krukveckor" på Lagerhaus då jag gick in där idag. Det ena ledde till det andra... Låt oss säga att jag lägger in kort imorgon på krukorna, och blommorna jag planterade i dom, imorgon. ;)

Nu har jag köpstop! Aaaaah!

Regnet öser ner...

Regnet verkligen öser ner utanför. Känner verkligen inte för att gå utanför dörrarna. Jag är en av dom som smälter i regn, alltså jag är gjord av socker.

Jag behöver dock göra ett besökArbetsförmedlingen idag. Yipiii...
Ska dit och göra en ny handlingsplan. Misstänker att det bara är 'a waste of time' med tanke på att ingenting har förändrats. Jobbar fortfarande deltid och söker andra heltidsjobb som dyker upp... Vad finns det mer att göra?

Jag ska försöka ta mig tid, och ork, att ta itu med vårt förråd. Det är fruktans-
värt packat där. Finns säkert en massa skrot och skräp där inne. Phui. Nå väl, det är ett måste. Passar väl bra en dag som denna. Det är ju bara så jobbigt att sätta igång, men ack så skönt när det är klart.

Ja ja. Nu ska jag fortsätta dagen, som jag brukar (när jag har möjlighet) då det ösregnar. Äta en sen, god frukost och se en film. Har ju några som ligger och väntar. =)
Toodles!

Correctomundo... Jag är en sån som skjuter upp saker (om det inte är kul) till sista stund...

söndag, augusti 17, 2008

Pilgården var fantastiskt!

Idag var Eva och jag på äventyr igen. Vi hade bestämt i veckan att vi skulle åka till Pilgården idag, så att vi skulle hinna dit och titta innan dom stänger för sommaren om två veckor. Annars blir det inget förrens nästa sommar igen.

Men vad underbart det var! Fantastisk miljö och otroligt inspirerande. Jag, min dumskalle, tog inte med mig kameran... Hur dum får man vara? Jag hade iaf mobilen med mig och jag tog massor med foton. Inte vad jag kallar direkt bra, men man kommer iaf ihåg allt fint man såg. Det är huvudsaken.

Sen vill jag att pappa ska få se hur fint man kan få det. Han brinner för sin trädgård och visst är den fin. Men han skulle nog smälla av om han fick se allt dom hade här. =)

Här kommer ett axplock av foton jag tog till honom:












Visst blir man inspirerad?! Skulle sitta och meditera jämt i min trädgård om den var hälften så fin. ;)

Två timmar var vi på Pilgården och strosade runt. Shoppade lite grejer där också. Ska lägga upp bilder på vad det blev vid tillfälle. Snajsiga grejer var det iaf. Efter det tog vi oss tillbaka till Selångermarknad för ännu en tripp... ;)

Jag köpte en till dörrmatta och en tavla jag spanat på igår, som fortfarande fanns kvar. Det var en tavla som jag kände att jag, om jag inte köpte den, skulle sitta och fundera på ibland och alltid ångrat att jag inte gjorde det. Alltså bestämde jag mig för att den också fick följa med hem till oss. Den har otroligt underbara färger! =) Bild på den kommer också vid tillfälle.

Nej, nu måste jag fundera på allt vad jag ska göra imorgon, sen hägrar sängen. Natti.