fredag, oktober 31, 2008

Katt-o-rama




Bild 1: Whiskas. Bild 2 och 3: Misu ('Missen' på finska). Bild 4: Bella.

Tömde kameran på bilder och hittade några som jag ville dela med mig av. :)
Whiskas är ju sååå vacker. Aaawww....

Ledsamt igen

Tanya & jag 2008. Idag har jag igen fått meddelande om att en av mina "bästaste" vänner, Tanya, (som jag nu känt i 10 år) inte heller kan komma på b-dagen. Ännu ett ledsamt besked. :(
Nå, ordnar det sig, så vet du att det finns plats för dig. :)

En väldigt trevlig grej som "hände" idag då.
Jag hittade igår, och köpte idag, dom skor som jag ska ha på bröllopet! =D
Dom är helt perfekta, precis som jag vill ha dom. Jag kan inte beskriva hur glad jag blev då jag såg dom, precis den bilden jag hade i mitt huvud.
Hur tur får man ha?!

Måste bara skriva om den superba middagen jag gjorde idag. D har installerat på sin iPod en applikation med Arla-recept, där hittade jag ett recept som såg smaskens ut och det var den. Sandras skogspanna; fläskfilé i en gräddsås med champinjoner, lök och lingonsylt som jag serverade med pressad potatis. Mumma!

Ikväll blir det inget Halloween-firande för min del. Jag ska sitta här på soffan, bredvid min sovande fästman, och med min mensmage. Ska glo på TV och äta/dricka allt vad som faller mig in; godis, popcorn, julmust, chai latte eller kanske glögg. Det är vad jag känner för, ingen maskerad... Tyvärr, Therese.
Jag blir mer och mer övertygad om att jag börjar bli gammal och tråkig...


Prutt! //'The Turd' a.k.a. 'Mensmonstret'.
_ _ _ _ _ _

SANDRAS SKOGSPANNA (4 port)

Ingredienser
600 g fläskfilé
2 gula lökar
200 g valfri färsk svamp
smör
1/2 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 msk konc. kött- och vinfond
4 dl Kelda mellangrädde
2 msk lingonsylt (jag föredrar rårörd)
färsk timjan

Gör så här
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet.
Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet.
Smaksätt med soja och peppar. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 min utan lock. Rör i lingonsylten. Strö över timjan.
Kokt potatis eller fullkornsris är gott till. Tips! Toppa pannan med lite färska lingon. Pricken över i.

Ingen höjdarstart...



...på dagen (och jag beslutade för att dricka morgonkoppen kaffe från den svarta muggen). Vaknade med lingonveckan i full gång, nu har syndafloden satt igång. Men den är ju alltid på klockslaget så jag var förberedd. Sen har jag fått hintar några dagar i rad också; kroppen har skrikit efter godis och har produce-
rat extra gaser, boobsen har ömmat och magen har sett ut att vara i femte månaden. Jepp, you know how it is, livet är härligt!

Som grädde på moset har jag även en sprängande huvudvärk. Inte hjälpte det med att gå ut och gå och få en nypa frisk luft med Tippan (med snön knastrande under skorna!), det brukar ju underlätta men icke. OCH näsan rinner, har hostat upp slembobbar och hostar.
Min stackars blivande make har knappt kunnat sova p.g.a. dom stockar jag dragit, ackompanjerad av Leeloo på mitt bröst som försökte överrösta mina snarkningar med sitt spinnande. Aaawww...

Nej, kanske kaffe och frukost gör att jag piggnar till och ger mig bra vibbar.
Later. //Mensmonstret

torsdag, oktober 30, 2008

Ledsamt...


Jag och Jill i Vuono, någon gång ca 1983-84.

Min "äldstaste" och "bästaste" kompis och vän kan inte komma på vår stora dag. Mycket ledsamt att höra, men jag förstår dig, Jill. :)

Hittade fotot ovan i ett gammalt album och jag tror vi var i 7-8-års åldern.
Visst var vi gulliga?! Jag gillar våra outfits! ;)

Kommer att sakna dig där men vi får se till att vi träffas snart, inte alltför långt bort i framtiden. Jag vill ju träffa lilla Alexander också! =D

Det är ju så, då man bestämmer sig för att ha ett bröllop på en ort som inte är så lätt att tag sig till om man bor längre söderut än Luleå, många kan inte komma... Vi kommer att ha en hel bunt med gäster som kan komma, och det kommer att bli så kul att ha alla samlade! På måndag är det sista anmälningsdagen då är det dags att summera gästerna och verkligen börja fundera på inköp och att man har allt som man behöver. Spännande!

club J.A.C.K.

Jag dööööör! Kommer snart till varför.

Fick idag bekräftat att den "sista" medlemmen i vår gamla "klubb", (club J.A.C.K.) kommer att komma på vårt bröllop! JÄTTE KUL! Alla kommer vara samlade igen, det var ett tag sen sist. Detta fick mig naturligtvis att tänka lite bakåt i tiden om hur vansinnigt kul vi hade det tillsammans - och hur längesen det är!

Året var 2000. (Detta var då jag och D nyligen blivit ihop och jag hade flyttat till Övertorneå.) Fyra tjejer kom på (vid ett hysteriskt babblande anfall då dessa var samlade) att dom skulle bilda en egen klubb för inbördes beundran. Medlemmarna utgjordes av Josse, Anneli, Charlott och Katja - därav namnet J.A.C.K.

Vi hade en massa hyss för oss och gjorde en massa kul grejer tillsammans.
Bl.a. gjorde vi ett eget samlingalbum, J.A.C.K. HITS, med låtar som vi gillade. HAHAHA! Man var ju dessutom 'med i svängarna' och då måste man ju ha en egen hemsida - och det skulle vi ju också ha!



HELT GALET! Den ligger fortfarande ute på nätet!
HAHAHAHAHAHAHAHA! Hysteriskt kul!
Vill ni se hur sjukt roligt man kan ha med en ordentlig portion självironi? Varsågoda! Kika in på club JACKs hemsida. =D

Notera när sista uppdatering är gjord. Inte många externa länkar som fungerar längre och inga kontaktuppgifter stämmer heller. HAHA!

You had to be there! Eller hur tjejer? ;)

Is it a good or a bad morning?



Dessa underbara muggar från Lagerhaus har jag gluttat på ett tag och igår slog jag till. T.o.m. D tyckte att dom var coola. ;)
Man får fundera på morgonen vilken kopp jag ska dricka kaffet ur, och D får en fingervisning om vilken nivå jag ligger på. HA!

Det blev 'Bad Morning' idag. Har jätte ont i huvudet, hade hoppats att kaffet skulle hjälpa till med att få bort den, men ingen lycka med på den fronten.
Jag gillar inte att knapra piller, men det ser ut som att jag får sätta i mig en intelligent tablett som vet var jag har ont och fixar det...

Inte blev det heller någon lunch och strosa på stan med Elin, hon mådde inge bra och det är ju inget man kan göra något åt. Vi ska se om hon mår bättre imorgon och då skjuter vi upp det tills dess. Elin har ju slutat på saxokam nu och det är så tråkigt! Men som tur är så är ju hon kvar i stan iaf. =)

Nu är det dags för frulle. Wroul.

onsdag, oktober 29, 2008

Första snön!

Den första snön kom ikväll! Åh, vad kul! Det är vitt på marken! Förmodligen är det borta imorgon när jag vaknar, men jag lever på hoppet. =)

Det var en lång dag på jobbet men mycket kul. Vi började redan kl. 8 med lite personalmöte och genomgång av nya ekologiska produkter, Rostedt, som vi ska börja sälja. Helt underbart fantastiska! Sen drog den normala arbetsdagen igång kl 10.
Det var lite smådåligt med folk i omlopp men en trevlig arbetsdag. Var ju ett tag sen jag jobbade sist, två veckor sedan, så det var kul att vara på plats idag igen. Nästa gång jag jobbar är på lördag. Det är lite glest med dagar, men jag har ju varit sjuk också så...


Bild tagen från Rostedt.org.

Efter att arbetsdagen var slut var det dags för lite "myskväll" på jobbet. Det bjöds på mat och vin och vi provade Rostedts produkter, som vi pratat om på morgonen. Det blev omhändertagande i shamponeringen där håren tvättades med lämpligt shampoo och sen en inpackning, allt detta medans vi fick ansikts-
massage och en ansiktsmask. Under verkningstiden blev det, som grädde på moset, handmassage! Det var precis lika ljuvligt som det låter. Du kommer kunna göra allt detta ljuvliga med Rostedts ekologiska och naturliga produkter i ditt eget hem! Sweet! Jag är HELSÅLD! Sen gör det ju inte saken sämre att det är riktigt snygg design på flaskorna och att dom inte bara är lyxiga, dom ser också lyxiga ut.

Var hemma först strax efter kl. 21, så nu sitter jag mest och varvar ner i soffan. Har nu varvat ner rätt ordentligt och känner att jag definitivt kan röra mig mot sängen, lägga mig och läsa en bok och slumra in.

Välkommen, John Blund.

tisdag, oktober 28, 2008

Trött Leeloo

Någon som är trött här...
Dags för oss också att gå och lägga oss, ska upp tidigt imorgon.
Natti!

Rosa Bandet-galan


Du ringer väl in och bidrar du med?
Tips:
Försvarets hudsalva Pink Collection
Köpställe: Apoteket
Pris: 18 kronor
Andel till Cancerfonden:
2 kronor per produkt
Hudsalvan finns i begränsad upplaga på apoteken
under oktober månad.

Färdigbetald soffa

Idag känner jag mig mycket bättre, vilken tur. Som dom senaste 7 dagarna har jag börjat med att hosta upp slembobbar men det är betydligt mindre idag. Dessutom slipper jag hosta hela tiden. Sweet!

Dagens-lediga-film satte jag igång direkt imorse, 27 Dresses. Gullig film, söt, trevlig osv. Inget som sticker ut direkt men lagomt underållande. Söt.

Gick igenom alla räkningar som väntade på mig för en stund sedan. Färdigbetala och klara. Vi betalade dessutom den sista avbetalningen på soffan som vi köpte för snart två år sedan. Tänk att vi haft vår soffa så länge. Äntligen är den våran, helt och hållet! Vi är så nöjda med den, och nu är den också avbetald och klar. Sweet!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ska nog lägga mig i horizontalläge igen i soffan och sätta igång en till film eller nått (så jag hinner se den innan D kommer hem)...
Tack för lunchen, Maggie!

måndag, oktober 27, 2008

Lediga-dagens-film



Då jag var uppe i Haparanda såg jag filmen The Incredible Hulk. Måste säga att jag blev postitivt överraskad. Jag hade låga förväntningar på filmen och det kanske hade något med saken att göra. ;)
Tyckte den var riktigt bra faktiskt. Hade svårt att föreställa min Edward Norton i rollen som Hulken men han gjorde den bra, den icke animerade delen iaf. ;)

Idag såg jag Iron Man. För er som sett Hulken, vet ju att det var en liten rolig "övergång" mellan dessa två filmer. Lite kul tyckte jag det var.
Den här filmen var riktigt bra! Helt 'up my alley'. Lagom med humor, en riktigt bra villain (boven spelades av Jeff Bridges) och en bra story.
Robert Downey Jr. var kung i rollen som robothjälte. Helt klart sevärd!

Under dagen har min förkylning släppt en hel del. Yipiii. Snorandet har nästan helt upphört. Hostandet fortsätter, men det borde väl också börja vända nu? Är det inte så det funkar..? Lever på det hoppet iaf.
Måste till jobbet på onsdag, kan inte vara borta längre och en del grejer jag inte får missa. Jag får helt enkelt krya på mig.

Toodles.

Sjukling rapporterar från soffan

Förkylningen håller ett fortsatt krafttag om mig så jag spenderar min tid sovandes eller tittandes på TV från soffan. Har sjukskrivit mig för i mitt tillstånd kan man inte jobba. Hur trevligt skulle du tycka att det var att få hjälp av personal som hostar upp slembobbar och snorar..? Dessutom är jag alldeles slut i huvudet, har nog två kilo snor i bihålorna.

Är hemma i Sundsvall igen. Saknar redan alla mina guldklimpar i Haparanda.
Jag hann inte mysa så mycket med Thea som jag önskat, vill ju inte att hon också skulle bli sjuk, men pojkarna fick jag gulla med en massa och tur var ju det.

Jag är lika blek som tidigare, vågade inte lägga mig i ett solarium. Bakterierna hade väl dansat samba i kroppen och härjat helvilt i värmen och så hade det blivit än värre...

Emil och jag var och hälsade på hans bästa kompis Vilmer i veckan, alltså Ann-Sophies pojke. Detta var en stor dag för Emil. Det var första gången han åkte och hälsade på en kompis - alldeles själv! Han tyckte även det var spännande att han fick sitta i framsätet i bilen, det hade han inte fått göra tidigare.

Vi diggade ordentligt till musiken i bilen, "gangsta-style". Han tyckte inte att jag skulle sjunga med musiken, vet inte varför.
Vad som gällde när vi kom fram var Star Wars-lekar för hela slanten. Dom var hur söta som helst! Det var en stor ära att få vara med denna spännande dag i Emils liv. =)

Nu måste jag försöka få i mig något, lite mat. Försöka få tillbaka lite krafter.
Så fort jag aktiverar mig med något så blir jag aldeles svettig över hela kroppen. Yäck!

onsdag, oktober 22, 2008

Torsdagsplaner

Är nu mätt efter att lagat lunch hemma till pappa och mig. Det kvar mat så mamma och syrran fick också lunchlåda. Syrran och jag har hunnit med att bada bastu imorse - vad skönt det var! =)
Nu väntar jag på att hon ska komma hem (då hon jobbat några timmar), sen ska vi till IKEA för en runda, sola lite solarium (vi ser ut som två magnesyler) och sen ska vi tillbaka till päronen i Vuono efter att mamma slutat jobba. Då väntar fortsättning på bröllopsklänningen. Min slemhosta hänger kvar och jag hoppas att 20 min i solarium inte förvärrar någonting.

Imorgon kl 9 ska jag till Ann-Sophies salong, där ska vi göra en provuppsättning. Vad spännande! Då ska vi se om min idé funkar på mitt hår eller om vi måste prova något annat. Man är ju lite bunden då man inte har värsta hårsvallet att använda sig av. ;)
Jag är övertygad om att det kommer att bli jätte fint hur det än blir!

Nu ska jag fortsätta gluttaVåra Bästa År i väntan på syrran. *Muuuhahaha* Världens bästa tidsfördrivs-TV...

tisdag, oktober 21, 2008

Passerande halsfluss..?

Igår ägnades merparten av dagen till att påbörja tillverkningen av bröllops- klänningen. :) Det tog några timmar att klura ut ändringar i mönstret (så att den skulle passa en pygmé som mig) och en än större del att klura ut hur vi skulle lyckas klippa ut mönstret ur tyget (som var i två delar). Efter många om och men, lyckades mamma och jag till slut.

Hela gårdagen plågades jag av en otrolig värk i halsen, kändes som att jag försökte svälja taggtråd, svullna halsmandlar och det gjorde fruktansvärt ont att prata. Vaknade imorse av jordens huvudvärk men den annalkande hals-
flussen, jag trodde att jag skulle drabbas av, var borta. Sweet!
(Nu har jag istället en slemmig hosta...not so sweet.)

Denna dag påbörjade vi även min systers (min brudtärna) klänning. Den kommer bli sååå fin! Bra att ha flera projekt på gång samtidigt, något att alternera mellan så man håller sig fräsch i huvudet. ;)

Vid 16-tiden åkte syrran och jag till Familjen T för att tillbringa kvällen med att se en film. Vi myste, åt popcorn, chips och drack läsk medans vi tittade på Indiana Jones and the Kingdom Of The Crystal Skull. Jag älskar alla Indy-filmer och den här gjorde mig inte besviken. Klyshorna är kanon! ;)
Emil var så söt då han tog på sig en beige axelrems-
väska och en stor blå filthatt och var Indy hela kvällen, han levde sig verkligen in i rollen. =D

Efter filmen, och lite mer bus och mys, bar det iväg hem till syrran. Där bänkade vi oss framför TV:n (igen) och spelade lite Buzz Junior (och syrran spöade mig återigen), tittade på Desperate Housewifes och avslutade kvällen med Top Gear. Nu, efter denna blogguppdatering, väntar sängen och dom sista kapitlena av sista Harry Potter-boken(!).

Natti natti.

söndag, oktober 19, 2008

Oliver blev 2 år idag



GRATTIS OLIVER SOM FYLLDE 2 ÅR IDAG! =D
Vi var på kalas idag och fikade hela långa dagen. ;)
Jag tror han gillade presenten från Danne och mig, espresso-muggarna från Filippa K-serien.

Nu har han matchande muggar som mamma och pappa. ;)
Natti.

Lördagen

Gårdagen startade med att stiga upp, åka till Vuono och äta frukost.
Ann-Sophie och Vilmer kom också hit, mamma ska sy en klänning till henne och hon kom hit för att hitta ett möster. Då vi hittat ett snyggt mönster, följde jag med henne till Eurokangas i Torneå och där hittade vi jättefint tyg!

Vid halv tre åkte jag till Mattila för att hälsa på mina älskade brorsbarn. Som jag har saknat dom! =) Det var ett kärt återseende med pussar och främst kramar. Sen drog vi direkt till deras Xbox och spelade Guitar Hero 3. Jag har aldrig provat på det tidigare och jag var väl ingen hejjare på det, men det gick bättre för varje gång. Måste nog köpa det själv för det var ju riktigt kul, och jag måste spöa Hampus och Davve så småningom..!

Kvällen avslutades med bastubad. Åh, så skönt! Det finns inget som är så härligt som en utebastu (nästan inget)! Vi gick och lade oss strax efter elva på kvällen, helt slut och krashade på en gång.

D har nyss åkt till Övertorneå för att fixa lite till med bilen. Själv ska jag göra mig iordning för att nu gå på kalas. Lilla Olli fyller 2 år idag och det ska firas hela dagen. Först ska jag ta mig till ett ställe och köpa en present till honom. Säger inte vad än.

Foton kommer garanterat att komma senare idag efter kalaset. =)

Later, alligator.

fredag, oktober 17, 2008

E4 på väg norrut

Sitter nu i Skellefteå och väntar på att D:s bror ska lasta lastbilen full, sen ska vi och äta.
Är vrålhungrig men får nöja mig med kaffe så länge.
Får säkert vänta bra länge till...







Vrål! <- magen som skriker efter mat.

torsdag, oktober 16, 2008

Träningsvärken blir värre...

...och värre. Har varit och tränat ikväll också, körde armar idag. Nu är jag väldigt stel och det värker lite överallt i kroppen. Men det känns sååå bra!
Jag behöver verkligen bli av med ett par kilon. ;)

Idag har jag varit tillsammans med Tippan, vi var på flera små promenader mellan gångerna till tvättstugan. Var även på en längre promenad och allt detta i regnväder. Alla som känner mig vet att jag hatar regn så detta var en stor bedrift av mig. ;)

Har inte packat för imorgon (då vi åker upp till Haparanda) och är helt slut. Måste stiga upp väldigt tidigt för att göra det så jag ska snart gå och lägga mig. Först ska jag se klart en av de bästa serierna som går på TV, Criminal Minds.
Den slår t.o.m. CSI i denna genre... Den är grym!

Natti.

Lediga-dagens-film...

...idag blev What Happens In Vegas, en typisk "må-bra-romantisk-komedi-film". Det är skönt att det kommer sådana här filmer då och då, man behöver lite lagomt med skratt och underhållning ibland och då är denna typ av film perfekt. :)
Ashton Kutcher är dessutom perfekt i denna roll. Han har ju gjort liknande tidigare i A Lot Like Love och Guess Who, och han är perfekt för dom. Precis som Bruce Willis är perfekt för rollerna som sliten alkoholiserad privatdetektiv. ;)
Även Cameron Diaz är riktigt bra i denna roll. Alltså är denna film, om man gillar denna genre, helt klart sevärd. =)

10-års kalas

Idag fyller Leeloo 10 år! =D
Det skulle även Leon ha blivit så idag ska jag ha kalas. ;)

Tyvärr är Danne borta hela dagen i Stockholm på jobb, så han kan inte vara med. Men det ska nog bli lyxig burkmat (dom får bara torrfoder normalt), kanske lite tonfisk, ballonger och gott till mig också. =D
Leeloo gillar ostbågar och mycket av det godis jag äter, kanske hon t.o.m. ska få lite karra också. Ha! Leon ska få ett ljus tänt för sig. Jag tänker på min lilla gubbe dagligen. Jag älskar dig!

Här ser ni lite kort som är tagna på våra bäbisar. Visst är dom söta?!





Nu ska jag äta en sen frukost. Magen skriker efter mat.
Bara jag kommer upp ur soffan, benen börjar bli riktigt stela av träningsvärk nu... Ska nog titta på någon film innan jag börjar ta itu med dagen och allt som ska göras. Hmmm...vilken ska jag se..?
Later!

onsdag, oktober 15, 2008

Aj, mina ben

Maggie och jag har varit på gymmet ikväll och mina ben är väldigt trötta och tunga nu. Vi ska dra, och peppa, varandra till att gå och träna tre gånger i veckan. Måste bli lite fit, för tusan!
Ska tillbaka till Friskis&Svettis imorgon för mer, då blir det fokus på armar.

Jag har varit hundvakt idag, lilla Tippan har hängt med mig. Hon är så go och snäll! Vi gick ut på en längre promenad idag och hon var så duktig, dvs. hon lyssnade på mig. ;)
Vi diskade och städade lite också, men dammsugningen fick vänta. Hon tyckte det var mer intressant att försöka äta upp dammsugaren än att suga upp dammråttor med den... Vi ska hänga imorgon också och då ska vi tvätta. ;)

Nu kan jag inte kämpa emot hungern och mitt blodsockerfall. Nu ska jag dricka lite te och äta ett par skorpor. Mumma.

Natti.

Psst...idag passerade lilla jag 6000 besökare sen juni. Har ett snitt på runt 50 besökare/dag. Inte visste jag att jag hade så många vänner. ;)
Löööv u all!

Till Eva

I måndags permanentade Maggie sitt hår! 8O
Så här galet och coolt blev det. Om ett par dagar kommer det dessutom att se än bättre ut! =)
Detta foto togs med Maggies mobil till dig Eva.
Om du lyckas ta dig till en dator ute i Perus djungel, så här blev det alltså. ;)

tisdag, oktober 14, 2008

Reklamavbrott

Sitter och tittar på Top Gear och D ligger på soffan och sover (som vanligt denna tid på dygnet). Detta program är så kul! Tre bilgalna tokar som testar bilar på olika sätt. Riktigt roligt, man sitter och skrattar högt i varje avsnitt. =D

Nu är det ett relamavbrott och jag passar på att skriva det lilla som skett idag - nada. Jo förresten, var på cellprovskontroll på morgonen. Inte så mysigt. Resultat kommer om 6-8 veckor och förhoppningsvis visar det sig att jag inte har cancer.

Nu har det börjat igen.
(HAHAHA! Hysteriskt kul!)
Toodles!

måndag, oktober 13, 2008

My Name Is Katja

Jobbade idag och dagen gick som smort. En hel del
att göra så det var en bra dag. :)



Har inte gjort något annat vettigt idag än jobbat,
sitter nu och väntar på sista avsnittet av My Name Is
Earl
av säsong 3.
Muuuhahahaha! Det utlovas ordentliga garv. ;)

Det blev inte roligare än så här... :/

Natti!

söndag, oktober 12, 2008

Vintervila

Idag har vi varit ut till stugan för att lägga den i vintervila. Detta innebär att vi har tömt rör, toalett och vattenlås på vatten, så dom inte fryser och går sönder i vinter. Maggie och Erik var också med och fixa och trixa.

Tippan var med oss och hon var helt galen av glädje över att få springa runt där. Hon älskar verkligen att vara ute i stugan. :)

Något chockerande hände för några dagar sedan. D meddelade att han skulle söka in till en brandmansutbildning! Jag hade ingen aning om att han ville det. It scared the shit out of me! Redan idag var han på ett "fys-test" och klarade det! 8O

Vi får väl se om han kommer in... Själv håller jag på att smälta allt detta, målar fan på väggen och tror att allt kommer resultera i att vårt förhållande kommer åka rätt ner i rännskitan. Men jag får väl skärpa till mig och ta det lite lugnt.
En dag i taget...

Nu ska jag nog ta och göra mig en kopp te och några skorpor, sätta igång dagens avsnitt av Gossip Girl som jag spelade in och sen gå och lägga mig. Ska ju upp och jobba imorgon.

Jag måste äta lite skorpor kommande tiden. Jag tjatade till mig en urgullig liten plåtburk som man fick om man köpte två paket Brandts skorpor. ;)

Natti.

Skadosh!



Helt underbart! Sitter med ett flin som snart gör ont i ansiktsmusklerna...
Jag har precis sett Kung Fu Panda, igen.

Filmen är ju helt suverän! Fruktansvärt rolig, bra gjord och helt enkelt briljant. Filmsekvenserna i slow motion är helt outstanding. =D

Man fick lite visdomsord med sig också,
Master Oogway (t.h.) sa:

"There is a saying:
Yesterday is history,
tomorrow is a mystery,
but today is a gift.
That is why it's called "the present"."


Se den för bövelen! SKADOSH!

4 timmars middag

Igår efter jobbet hämtade D upp mig och vi drog hem direkt, gick ut med Tippan (som är hos oss i helg), bytte och och drog direkt iväg på bröllops-
middag. Pia & Conny har gift sig (!) och det firades med en släktmiddag. =)

Det var mycket trevligt, och mycket vin. ;)
Vi bjöds på jätte god mat, en fyrarättersmiddag som var otroligt mumsig! Och efter det kom det in även kaffe och tårta! 8O
Vi åt, nänstan nonstop, i fyra timmar! 8O

Man måste ju ha med sig en present till brud-
paret, och från Hannu-släkten gav vi en tekanna från Eva Solo. Visst är den fin?


Nej, nu ska jag sätta på kaffe och titta vidare på Knight Rider (såååå coolt att dom visar den på 6:an!). ;)

fredag, oktober 10, 2008

Fredagkväll

Jag har varit fruktansvärt trött idag. Svårt att hålla gäspningarna borta.
Men man kan ju inte stå och gäspa då man står i receptionen under ständig iaktakning av passerande kunder, hur skulle det se ut!

Danne överraskade mig med att hämta mig på jobbet och vi gick och hämtade upp middag från Ming Palace, biff med tomat. Mumma! Än trevligare var ju att jag inte behövde fundera på att laga middagen själv. Sweet!

Nu ska jag ta det lugnt, lugnt och åter lugnt... Har hällt upp ett glas gott rödvin, El Coto, ska måla naglarna med snygga färgen Tokyo från Mavala och nu ska jag sätta igång Smallville. Jag har missat hela 7:e säsongen som dom visat på 6:an! H-lv-te!
Jag ska börja plöja igenom den ikväll, för det finns ingenting på TV och D sover på soffan...

Skönt faktiskt... Toodles!

torsdag, oktober 09, 2008

Tippan-schema : Check!

Jag vaknade kl. 06.00 imorse! Det är väldigt tidigt för mig... Men jag vaknade av mycket trevliga nyheter. Fick ett SMS av min äldstaste, bästaste vän Jill.
Hon skrev att hon hade fått en liten frisk pojke kl. 00.50 på natten! Åååååh, vad roligt! GRATTIS! Jag längtar tills jag ska få träffa henne, Niklas och lilla underverket i december! =D

Har jobbat idag och det var en slö dag. Regn ute, inga folk på stan och allmänt trögt tillstånd. Nå väl, när dagen var slut drog vi ut till Matfors och svärmor. Där väntade middag och planering.

Svärmor ska åka till Peru med Rosa Bussarna och vara borta i FEM VECKOR! Wow... Detta innebär för oss att Maggie och vi ska hjälpas åt att ta hand om Tippan (vovven hennes).
Ikväll har vi alltså lagt upp hur vi ska fördela dagarna mellan oss och hur många dagar hon ska var på hunddagis. Hon ska vara tillsammans med mig dom vecko-
dagar jag är hemma och ledig från jobbet. Resten fördelar vi på oss lite efter vad man ska göra o.dyl. Det kommer nog att gå jätte bra. =)

Kissarna blir kanske inte lika glada för dom vet att dom är Tippan-mat om Tippan får bestämma. Alltså blir det trängre för dom ibland, dom dagar dom får bo i sovrummet. ;)

När vi kom hem såg vi säsongspremiären av Criminal Minds. Den serien är verkligen bra! I lööv it! ;)

Nu ska jag ta och dra mig i säng. Är väääldigt trött nu. Natti.

onsdag, oktober 08, 2008

Min första P-bot

Idag fick jag min första P-bot - EVER! 8O
Det har faktiskt inte hänt förr, men idag var jag så distraherad då jag klev ur bilen och gick iväg att jag totalt glömde bort att lägga i pengar...
200 spänn i onödan. Suck!

Inte alla vet, men jag jobbar inte heltid på saxokam, detta har ju inneburit att jag har varit tvungen att leta även annat jobb senaste 2 åren. Det har aldrig resulterat till någonting, alla dessa ansökningar jag skickat hit och dit. Men för några dagar sedan ringde ett företag och frågade om inte jag ville komma på intervju! Hör och häpna!

Jag var på intervjun i förmiddags och den gick jättebra. Allt vad detta innebär ids jag inte ens fundera på nu... Men dom ska höra av sig nästa vecka, efter att ha intervjuat några till, och då får jag väl ta en funderare sen om det blir aktuellt att ta sig en funderare överhuvudtaget.

Kändes konstigt att vara på en intervju, har inte varit på någon sen drygt tre år sen då jag fick jobbet på saxokam... Weird!

Något som är väldigt bra med detta, jag har ju nu faktiskt en arbetsintervju att "presentera" för Arbetsförmedlingen! Tjohooo! ;)

Nopp, nu ska jag snart dra mig mot sängen. Världens Härligaste Män tar snart slut och då ger jag mig. Säger bara Scott Elrod, vilken tönt!
Natti.

Family Guy Presents Blue Harvest



Fy fan vad kul! Hahaha! Detta är ju helt klart en av det roligaste animerade filmer jag någonsin sett! =)
Den pågår just nu på 6:an. Jag garvar mig blå varenda gång. =)
Har du inte sett den; gillar att garva högt, Star Wars eller Family Guy-serien
så kan man inte annat än älska den. Spelar ingen roll om du aldrig sett serien tidigare, lika kul ändå.

SE DEN! =D

Friska kissar!

Yipiii! Mina bäbisar är friska och mår bra. Jag har varit på hälsokontroll med mina kissar för att kolla att dom mår bra - och det gör dom alltså.
Eller ja, Smulan behöver banta. Det var ju ingen nyhet iofs... Hon äter för mycket och får därför lite problem med magen (som man kan se i lådan då och då), hennes känsliga tarm blir irriterad och det får sina konsekvenser. Nu ska hon få gå på diet och vi ska försöka hålla koll på att hon inte äter av Leeloos mat. Det blir ju enkelt... ;)

Leeloo då, hon mår alldeles prima ballerina! =)
Hon fyller 10 ÅR nåsta vecka. Hon är frisk som en nörkärna. Lite tandsten, men inget man behöver ta bort nu. Att hon, och hennes syster, bara äter bra torrfoder hjälper till att hålla tandstenen borta.

Jag är så glad att jag var på denna hälsokontroll. Har varit orolig länge för Smulan och hennes risiga kista, men dragit mig för att kolla upp det. Efter att vi förlorade ♥Leon♥ i cancer så har jag varit lite skraj för denna kontroll, tänk om hon skulle säga någonting hemskt! Det har tagit 2½ år att komma över den rädslan, men jag var väldigt nervös ändå imorse. Nu behöver jag inte gå med ett ständigt orosmoln över huvudet längre. Skööönt.
=D

tisdag, oktober 07, 2008

Rosa Bandet 2008



Du köper väl ett Rosa Band du med? Vill du bidra med lite mer pengar till denna kampanj, så har jag ett tips. Det finns det fina t-shirts att köpa på Lindex från deras Pink Collection 2008. Dom kostar endast 149kr och 20% av dom pengarna skänker Lindex till Rosa Bandet-kampanjen.

På bilden ovan finns tre t-shirts från den kollektionen som jag definitivt ska
gå och prova! =)

måndag, oktober 06, 2008

Schwarzkopf Essential Looks

Jag har varit på visning ikväll, på Schwarzkopf Essential Looks
Collection autumn/winter 2008-09
. Fick se en massa inspirerande frisyrer, mycket som var jätte fint! =D

Tog lite foton, i halvmörkret (måste skaffa en BRA blixt), och jag har valt ut ett antal som jag lagt upp. Det finns massor med fina bilder från denna kollektion på deras hemsida.







Vi fick även en goodie-bag med tre produkter att prova. Sweet!
Här är en del av tjejerna jag jobbar med som tittar vad det finns för godis. ;)



Visst blev modellerna fina?! =)