onsdag, december 31, 2008

Året 2008

Det har varit ett händelserikt år då jag tittar tillbaka på dom senaste 365 dagarna. Här följer ett litet axplock;

1. Jag har gift mig! Definitivt det största som hänt mig i år, och i mitt liv
   överhuvudtaget (december). =)
2. En kanonresa till New York (i november) tillsammans med D.
   Där vi även träffade Denis Leary!!! 8O
3. En resa till Bulgarien tillsammans med mor och syster, blev inte lika mycket sol som planerat men definitivt värt resan ändå (september). :)
4. En överraskande möhippa! =D (augusti)
5. Tillökning i familjen, lilla brorsdottern Thea föddes 7 juli. Stoooort!
6. Tre veckor av underbar sol och värme tillsammans med D i Costa Rica (mars).

Underbar och bra musik och film som upplevts i år (också ett axplock av det jag kommer på nu); Coldplay "Viva La Diva", Snow Patrol "Hundred Million Suns", The Script, Pink "Funhouse", The Dark Knight, Twiligt, Iron Man, Kung Fu Panda, Indiana Jones 4, ReCount och Sex & The City, m.fl.

TV-serier som varit kanon i år; Rescue Me, Eureka, Grey's Anatomy (Denny Duquette!), CSI, Criminal Minds, Supernatural, Gossip Girl, Flight of the Conchords, Desperate Housewives, House, Dexter, Rome, Smallville, My Name Is Earl, Heroes, Two and a Half Men, Rules Of Engagement, 'Til Death, Dirty Sexy Money, True Blood, Dirty Jobs och American Choppers.
Många timmars TV-tittande har det varit. ;)

Bilder på mig (såklart!) under året som gott (i kronologisk ordning):



Årets sista dag har/ska jag:
• Jobbat, så nu kan jag säga att det är färdig jobbat för i år. Och jag gjorde massor med nytta! :)
• Matat och lekt med Lisa, som jag är kattvakt åt.
• Fått en parkeringbot! Argh! Var inställd på att det var en helgdag idag så jag trodde jag parkerade gratis... Det gjorde jag alltså inte!
• Åka hem till svärmor för lite god nyårsmiddag. =)

Ha ett bra och gott 2009 allihopa! =D

tisdag, december 30, 2008

15 kr och 23 öre

Detta är mina rikedomar. HAHA! Allt som finns på mitt konto nu efter att räkningar är betalda är alltså 15 kr och 23 öre. Visst, det kommer in lite pengar på kontot nästa vecka från A-kassan, så jag dör inte. D har inte mycket mer han heller - det är inte billigt med New York-resor och bröllop. Räkningarna för dessa betalades idag... Sånt är livet på en pinne.

Vilken tur att vi inte ska på utgång imorgon eller den närmsta tiden, för det hade vackert fått vänta. :)

Ha ett GOTT NYTT ÅR och ett underbart 2009 allihopa!

Puss & kram!

måndag, december 29, 2008

Jag har oooont...

...i halsen! Halsen krånglar som f*n, svullna halsmandlar och fyllda bihålor. Usch! Nå, har inte råd att vara borta från jobbet så det är bara att pallra på. Jobbade hela helgen och gårdagen var verkligen ingen höjdare. Ja, ja...

Idag har kissarna fått en försenad julklapp, en alldeles egen CatIt-vattenfontän. =D
Vi trodde dom skulle vara överlyckliga, dom hade ju skrivit upp den på önskelistan till Tomten, men icke. Dom t.o.m. vägrar att dricka från den, åtminstone då vi vill se på. Men det är ju också lite deras grej, att vägra använda ting som speciellt är till för dom. Nå vi får väl se vad som händer då dom blir törstiga. *hehehe* <- evil laugh

Nu är det strax sängdags, så jag ska börja göra mig redo. Ska titta lite Scrubs först bara. ;) Natti.

fredag, december 26, 2008

The Foodcritic

Nä fy, aldrig mer Vägkrog Örnen i Ö-vik!
89 kr för mat som smakar som färdiga frysta rätter OCH 16 kr för ett glas Lingondricka! :-o Vill du dessutom ha påfyllning av dryck får du punga upp med ytterligare 12 spänn! Skandal!
Som gäst slipper man betala 5 spänn för att använda toan, ska man vara tacksam för det? Bojkott!

Jävligt hungriga...

Förbannat! Alla matställen är stängda! Vi är aphungriga och nu ser det ut som att det inte går att äta ngt annat än skräpmat i Ö-vik, om 5 mil! :@
Vi har på kort tid passerat 4 vägkrogar, samtliga var stängda... Prutt!

Mot Sherwoodskogen (i sann julanda)!

På väg hem igen. Det var inte lång stund man fick njuta av julledigheten, men det var värt att åka upp. Jag älskar julen hemma! :-D
Vi har börjat köra mot S-vall för ca 1 tim och 30 min sedan. Vi kommer vara hemma rätt sent, men det var skönt att ta det lugnt i morse. Jag jobbar imorgon och därför måste vi åka hem redan idag. Nå, sånt är livet...
Nu ska jag hugga in i lite chips. Mensmagen kräver det! ;)
Toodles!

torsdag, december 25, 2008

Juldagen

Oj, vad kul vi hade igår! Vi spenderade julafton hos min bror och hans familj. Förutom Daniel och jag fanns även följande på plats; Malins föräldrar Åke & Elli, hennes syster Sara och hennes snuuube Juha, vår mamma och pappa, farmor och farfar, Stina och Kristian och även Dannes pappa Kenneth. Vi blev 20 personer allt som allt. =)

Tomten kom också och delade ut julklappar, barnen visste inte till sig av glädje! Dom var så förväntansfulla att dom inte kunde äta. Bara lille Olli åt, han åt för två så han stog för Davves portion (som inte kunde äta mer än en väldigt tunn skinkskiva).

Det delades ut massor av klappar och alla fick åtminstone något att öppna. Wii-konsol och några spel, Lego (obligatoriskt) av olika slag (främst Star Wars-skepp), gitarr, dockskåp, Star Wars-figurer och Takida-merchandise - ett litet axplock av alla grejer som delades ut. Oj, vad mycket kul det fanns att sysselsätta sig med efter att tomten gått! ;)

Jag hade också tydligen varit väldigt snäll, för även jag fick klappar. Måste bara nämna några! Kent Box 1991-2008, min dröm-kofta från American Apparel och min syster hade gjort en bok av min möhippa och ett förkläde med en massa grejer som ska hjälpa mig och D i vårt fortsatta äktenskap! =)

Det var en mycket trevlig och bra julafton med otroligt mycket god mat!
Det är alltid lika kul att vara i Mattila, det är ju barnen som gör julen så mycket roligare. =)

Juldagen ska jag nu fortsätta med att äta en bamselunch; julgröt med en massa goda left-overs. Sen ska vi åka till Mattila igen, jag har lovat att spela pingis med Emil och Oliver, ska spela med David på Wii:n eller Xbox:en (hans val) och så ska jag få Thea att le, sen får vi väl se vad mer som hittas på. :)

Ha en fortsatt God Jul allihopa! Toodles!

onsdag, december 24, 2008

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!
önskar Katja och Daniel

tisdag, december 23, 2008

Roadtrip till Haparanda

Är nu i Norrfjärden och har tankat. Bilresan till Haparanda har än så länge gått bra, vi började köra 05.30. Det är väldigt halt på vägen, och det blåser ordentligt, så man får ta det lugnt.
Nu är det inte långt kvar. :)

söndag, december 21, 2008

Snön vräker ner

Det har kommit kopiösa mängder snö ikväll! Sweet! Hoppas att den nu får stanna, hatar inskorpan som legat över stan på sistone. Grrrr.

Jag har huuuur mycket som helst att göra! Vet inte hur tiden ska räcka till eller när det ska göras: Suck!
1. Inga julklappar har blivit köpta.
2. Ingen julstädning har blivit gjord.
3. Inget julpynt har sett varken dagsljus eller lampan i v-rummet.

Lösning? Ingen. Jag jobbar 10-20 imorgon (då alla affärer är öppna) och vi åker (innan affärer öppnat) uppåt mot Happis på tisdag morgon. Detta resulterar i att det är problematiskt att köpa julklappar överhuvudtaget. Ett annat problem är att jag inte har en aning om vad jag ska köpa...
Nå, brorsbarnen har juleklappar och dom är viktigast (måste slå in dom!). =)
Alla andra får jag väl ge en julekram och mitt sällskap. ;)
Det är inte presenterna som är det viktigaste på julen, utan att umgås med sina kära.

Det blir en snabb visit i Haparanda, redan på Annandag Jul åker vi ner till S-vall igen för jag måste jobba lördagen och söndagen. Och en hel del fler dagar inkl. nyårsafton. Sen är jag ledig en vecka. Om jag har råd kanske jag sätter mig på bussen upp till Happis igen, man kan ju alltid drömma. ;)

Nej, nu måste jag väl fundera på refrängen, måste ju upp och jobba imorgon. Natti.

Bakis...och jobbar...

Man har ju mått bättre.
Hade personalfest igår, det blev lite mycket... Kul hade vi iaf!
Börjar likna människa nu. Har jobbat sen 12 och slutar snart,
40 min kvar...

Det har varit full rulle och tur var väl det, slapp känna hur jag mådde, då och då, iaf.
Har jobbat ensam sen 14 då chefen gav upp och åkte hem och la sig.
Hon mådde än sämre. *Hehehe*
Nu har stan dött och shoppingen verkar ha gett upp, ska nog ta en kaffe...

Många "tanke-pauser" blev det... ;)

fredag, december 19, 2008

Ny frippa!

Har nu satt i hela löshåret och klippt hellugg! :-o
Känns konstigt och ovant, men bra. :-D

torsdag, december 18, 2008

Lugg eller inte lugg...

...det är frågan. Jag har ett dilemma och jag kommer till det strax.

Jag ska sätta i löshår som jag köpte, och använde, till bröllopet. Nu har jag bestämt mig för att sätta i allt hår imorgon, passa på att utnyttja det. Jag har väntat bra länge på att klippa kort, men tror att jag ska vänta lite till. Annars kommer mitt löshår att bara få ligga och samla damm, det tycker jag skulle vara lite synd.

Nu till mitt dilemma. Jag tycker det känns lite mesigt att ha en lång lugg åt sidan då jag också ska ha långt hår i övrigt. Det är fint på många andra, men det känns inte tillräckligt "fräsigt" för mig. Däremot tycker jag att det är mer rockigt och tufft om man har långt, svart hår tillsammans med en hellugg. As snyggt! (som bilden t.h.)
Nu funderar jag alltså allvarligt om jag ska klippa en hellugg, vilket innebär att det ska klippas bort lite mer än 10 cm av luggens längd (och det tar en mindre evighet innan den vuxit till sig igen).

Hade det varit så att jag inte bestämt mig för att klippa kort, hade det inte beskymrat mig att klippa bort luggen. Men den korta frisyren jag sen ska klippa, har en lång lugg åt sidan (som frisyren till vänster, typ)...
Förstår ni nu mitt dilemma???
What to do?! Lugg eller inte lugg?!

För att skriva om något annat än mitt hår - har jobbat idag och kvällen spen-
derade jag med att spela lite Lego Star Wars. D var med sina arbetskollegor och käkade på Jop's så jag passade på. ;)

Titta här vad fint Maggie skrev om Danne och mig. =) De är tur att jag har dig här, M. Du är som en syster och en av mina bästa vänner. :D
Men vänta! Du drar ju för faaan om bara 4 veckor! Aaaaaaah!

Bilderna ovan; första bilden googlade jag efter, andra finns på Schwarzkopf.com.

onsdag, december 17, 2008

Lång dag på jobbet

Har varit på jobbet från 8 imorse till strax efter 19. *Phui* Började dagen med en frukost och genomgång av Rostedts produkter, vi gick lite djupare in på ingredienserna. Sånt är allt bra att kunna, då kan man förklara på ett än tydligare vad det är som gör dom så bra och jämföra dom med andra märken. :)

Resterande kvällen har jag spenderat med att först laga middag (grillad kyck-
ling med bulgur och currysås), slå mig ner i soffan och senare tvättade jag bort smink och satte Rostedts lermask, borstade tänderna och nu sitter jag med tandblekning. ;) Lite av en mini-spa-kväll alltså. Sweet! När jag borstat bort blekningen ska jag nog noppa brynen. Dom är lite väl buskiga nu...

Annars inte så mycket nytt under himlen. :)
Toodles!

Jag vill bara skriva ett STORT TACK till alla som kommit med gratulationer och presenter till Daniel & mig och ett ÄNNU STÖRRE TACK till alla som hjälpte till med att skapa det perfekta bröllopet! Tusen, tusen tack!
Ni vet alla vilka ni är. ;) Puss & kram!

tisdag, december 16, 2008

Lazy days

Ja, nu är det ett bra tag sen jag har uppdaterat här... Dags att ta tag i bloggen igen. Jag var helt slut i hjärnan efter bröllopet så orken fanns inte riktigt. Den lilla energi jag hade gick åt på jobbet, men nu är jag tillbaka.

Så, vad har jag då gjort för att återfå lite energi? Jo, jag har slöat i 3 hela dagar! Söndagen tillsammans med Danne, gårdagen ensammen och idag tillsamm-
ans med Maggie. Det är nästan så jag skäms över hur mycket spelande jag gjort de senaste två dagarna... Igår spelade jag Lego Star Wars i 10 timmar(!) och idag i ca 6! Drog även med mig Maggie i spelträsket idag. *Muuuhahahahaaaa* <- Evil laugh.

Igår kväll hade jag ont i mina leder i händerna av allt fipplande på joysticken. Antar att det kan bli så då man är ovan. ;) Har bara 3 banor kvar nu av Lego Star Wars, vill göra dom färdigt innan jag tar itu med dom andra två, Lego Batman och Lego Indiana Jones. =D

Little Big Planet varvar jag med, det är också heeelt underbart! Har hamnat i en svår bana nu som jag har problem att klara och därför inte kommer vidare, men jag ska nog klara det till slut...

Nog tjatat om TV-spel! Imorgon ska jag upp tidigt för lite utbildning på jobbet. Blir bjudna på frukost där också. Mumma!

Här kommer lite bilder som togs 6 december. ;)








Nu är det snart dags för God Natt, först en liten stund TV. ;)

onsdag, december 10, 2008

The Newlyweds



HA! Tänka sig...vi kan nu kalla oss nygifta och jag kan kalla mig FRU! =D
Känns väldigt konstigt att kalla sig fru, hustru eller Mrs. men ändå inte.

Det finns så mycket att berätta, hela dagen var fantastisk och allt vi kunde drömma om! Tyvärr finns inte ord, tid eller ork för att skriva ner allt här så det blir en sammanfattning nedan istället. =)

Vi hade en underbar vigsel i Övertorneå kyrka 6 december kl. 15. Den var både vacker och rolig. Älskade Josse sjöng "Utan dina andetag" och "Hallelujah", jag blev rörd till tårar båda gångerna. Prästen var rolig och fick gästerna att skratta ett flertal gånger. Helt perfekt!

Hela bröllopssällskapet; brudtärnor, marsalker, deras respektive och vår ringbärare åkte limousin till festen på Mattila Byagård i Haparanda. Där väntade nästan 90 gäster, fyrarätters middag och en kul fest med underbara människor!

Själv har jag bara lite foton som är tagna, med min egen kamera, på festen. Är det någon som närvarade som vill dela med sig av sina foton så är vi mycket tacksamma för det. =D

Nu börjar whiskyn kännas (som jag nyss drack för att motverka en förkylning som försöker tränga sig på)... Blev lite smålullig på 3 klunkar! 8O
Ska börja dra mig till sängs...mer om bröllopet kommer säkerligen senare. ;)

Toodles!

torsdag, december 04, 2008

Karaokemaskin! Va fan?!

Hjälp! Bröllopsbestyr hela dygnet! Massor att göra fortfarande... Och nu tjatas det om en karaokemaskin! Hatar det själv, men många som ska komma älskar det... Hjälp! What to do?!
Hur ska vi hinna med allt..?