söndag, maj 31, 2009

Mors dag

Vilken härlig söndag det har varit. Runt 30º mestadelen av dagen. :)
Vi tog det lungt på morgonen, jag åt frukost på balkongen med Eclipse (3:e Twilight-boken) i iPoden. Vi promenerade in till stan, tänkte köpa lite glass men vi hade glömt plånböckerna hemma...

När vi kom hem hoppade vi in i bilen och körde ut till Söråker för att hälsa på Ove och där blev vi kvar till halv åtta. Satt ute hela dagen i solen och grillade lite käk. Skööönt.

Jag har inte ringt min kära mor på Mors Dag! 8O
Men eftersom jag vet att hon läser min blogg, så skriver jag ett STORT grattisMors Dagen här. =) Alla som har en så snäll mamma, som ställer upp så mycket på sina barn, kan skatta sig lyckliga. Min mamma har alltid funnits där för mig, hållit mig på jorden och pushat mig då jag behövt lite hjälp med det. Jag älskar dig, världens bästa mamma.

lördag, maj 30, 2009

27º

...har det varit ute idag och jag har varit inne. Har jobbat idag och det har varit full rulle, för frisörerna. Studentbalen... :) Själv har jag varit hyfsat sysslo-
lös i shoppen. Vem vill vara inne i en galleria och shoppa då det är underbart väder ute? Ingen!

Efter att arbetsdagen var slut var det fortfarande vackert och varmt ute. Mannen tog med mig ut i solen där vi satt på en uteservering och tog en öl och åt mat. Riktigt härligt. :D

Vi har haft en mysig kväll hemma och jag ser fram emot en ledig dag i solen imorgon. Undrar vad vi ska hitta på? Vi ska höra efter om D:s kollega är hemma och isf åka och hälsa på honom, sitta ute, surra och grilla. Sweet. Kanske också gå in till stan och äta en mjukglass. ;)

Nu ska jag sippa på min glass rödvin och titta vidare på film, Face Off (en gam-
mal favorit). Toodles.

P.S. Igår hände inte så mycket. Jobb, sen hem och var heeelt färdig. Inte så mycket att blogga om . ;)

torsdag, maj 28, 2009

Damn you!

...Make Up Store! I'm so weak! Att man inte lär sig att man inte ska gå på deras klubbkvällar. Nu har dom fått in nya fina saker igen och naturligtvis, svag som jag är, bara måste jag äga två av dom nya skuggorna i deras kollektion Bronzed... Denna gång köpte jag skuggorna A girls best friend (en mörk olivgrön färg) och Rusty (en rostig bronsfärg). Dessutom har två storfavoriter tagit slut, ett läppstift Bare och min primer Stay in shape, båda var helt ur-
gröpta... Dom används dagligen det har varit svårt att vara utan dom i snart 2 veckor. ;)

Även Gina Tricot och DNA hade klubb-
kvällar med 20% rabatt på hela sitt sorti-
ment. Jag köpte en ursöt gullig kjol från Gina som jag kommer kunna använda mycket på jobbet och ute i sommar.
Fin va? ;)

Nu har jag slappat i soffan tillsammans med gubben och ska nu dra mig i säng. Jag ska försöka ta mig upp imorgon rätt tidigt och se om jag orkar ta mig till gymmet. Jag har varit väldigt morgontrött ett bra tag nu och pigg på kvällarna. Hmmm...hänger det ihop på något sätt? ;)
Natti, natti.

onsdag, maj 27, 2009

Ett år äldre

Jaaa ha! Nu ska jag alltså komma ihåg att jag fr.o.m. idag är 33 år gammal... *Suck* Jag gillar makens gratulationer imorse, med kaffekoppen i handen kom han och väckte mig och grattade mig på 27-års dagen. Han har lärt sig! ;)

Igår fixade jag till en fruktsallad till flickorna på jobbet. Alla bantar, tränar och äter hälsosamt så jag tyckte det var det bästa alternativet. ;) Den var god och gick åt. Fruktsalladen bestog av kiwi, melon, apelsin, banan, äpple, päron och vindruvor, en skvätt citron och lite apelsinjuice. Serverades tillsammans med vanilj visp. Smarrigt!

D kom och hämtade mig då jag slutade jobbet och vi hämtade födelsedagsmiddagen från Max. Hahaha! Lyxigt va? ;)
Alltid lika gott med ett Originalmål, Green&Garlic-dip och Chili Cheese. Yum! När vi kom hem väntade ett paket på mig. D hade slagit in det och gjort kortet helt själv. Visst var det gulligt?! Silvertejp har en liten speciell och rolig betydelse för oss. ;)

I paketet fanns det 3 st flaskor som jag kommer att ha god användning för. Dom kommer från Klean Kanteen som har rostfria, miljövänliga flaskor, istället för plastflaskor som inne-
håller gifter du får i dig. En av dom var speciellt för vin. Perfekt att ha med på pikniken! ;D

Bilder från KleanKanteen.com.

D hade beställt 3 olika korkar som man kan växla mellan för olika ändamål - kanon! Jag ska nog köpa till en neopren "ficka" som håller kylan i din dryck i ca 4 timmar. Smart att ha under sommaren på stranden. Nog om det. ;)

Svärmor kom förbi på kvällen med en bok, Trädgårdsglädje, till mig. Åh, vad roligt att läsa den i sommar och ha som inspiration till min egen trädgård som jag ska påbörja nästa sommar! :D

Gratulationer har öst in via blogg, telefon, mobil, mail och via Facebook. Jätte kul! Tack allihopa! Trots att jag själv faktiskt har valt (för första gången i mitt liv) att inte fira det, så är det ju onekligen roligt. ;)

tisdag, maj 26, 2009

Sista lediga dagen

...och min sista dag som 32-åring. Nog om det.
Har utnyttjat denna sista lediga dag på ett ganska bra sätt. Jag har städat lägenheten (det var varit ovanligt mycket städande under dessa dagar, det tillhör INTE det vanliga), shoppat lite och gjort lite fika.

Började dagen lite slött, som jag brukar, och sen varvade jag upp med att städa. Nu klarar vi oss tills jag är ledig igen. Det är inte makens starka sida att städa, men han är desto bättre på att tvätta och handla mat.

Vid halv tre kom D med bilen så att jag kunde åka på en liten shoppingtur. Lill-Katja hakade på ut till Birsta så jag hämtade upp henne innan vi drog norrut.
Vi hade ärenden till bl.a. Rusta, Panduro och Monki. Det blev så klart lite annat också, men det var bara på det nämnda ställena som jag handlade lite.


Montage med bilder från Monki, Panduro och min kamera. ;)

Rusta köpte jag lite fler kryddburkar som jag ska sätta etiketter på till Nettan. På Monki blev det ett linne och en kalender, från Panduro ett litet sött kakfat. Köpte även ett par gladiators sandaler från Indiska som var så snygga (ingen bild på dom än) för endast 199 kr.

När jag kom hem satte D igång med maten och jag gjorde lite fika som jag ska ta med mig till jobbet imorgon och bjuda tjejerna på. Hoppas bara att det inte blev för lite... Dom är rätt bra på att fika. ;)

Nej, nu måste jag nog börja måla naglarna. Dom ser för hemska ut! Så här kan man inte gå till jobbet, kunderba ser ju händerna hela tiden då man tar betalt o.dyl. Toodles!

Trädgårdsmöbler

... kommer att uppfyllas i höst. Då är det lite försent för att börja fnula ute. Eller rättare sagt, jag kommer ha fullt upp inomhus då vi flyttar till huset och trädgården får vänta till sommaren 2010. Trots detta sitter jag och dagdrömmer om hur man skulle kunna ha det ute och vad man skulle vilja ha.
Både D och jag älskar hängmattor så det känns som ett måste, även en hängstol skulle fungera. En av varje vore perfekt! Dom ska såklart hänga i träd och inte ställningar, så det måste planteras träd. Ja, det går nog inte att hänga dom i nyplanterade små träd första året, så vi får vänta tills dom växt till sig... Som sagt, jag dagdrömmer. ;)


Bilder från Rusta, Hamaca och Furniturebox. Kollage: jag.

På den stora verandan skulle jag vilja ha en bekväm och rätt stor grupp möbler. Kanske den från Furniturebox skulle vara bra. Fin och till rätt bra pris. En fin gunga hängandes från en gren känns som ett måste. ;)

En massa 'måsten' men det är bara positivt laddat denna gång. Jag fastnade framför datorn letandes inspiration till trädgårdsmöbler pch glömde bort att äta frukost. Ska ta och göra det nu och sen ta itu med lite sysslor. Nu är mina hemmadagar slut och det är dags att gå till jobbet och tjäna pengar imorgon. Måste (negativt) alltså göra lite grejer som jag inte kommer orka med att göra på kvällarna efter jobbet.

måndag, maj 25, 2009

Skrubbat skiten ur ugnen

Startade morgonen lite soft med frukost, kaffe och en film. Det blev nästa film i Star Wars-ordningen. Idag hade jag kommit till Star Wars Episode V The Empire Strikes Back. Efter filmen var det dags att ta itu med lite sysslor...

Idag skrubbade jag skiten ur ugnen, bokstavligt talat. Mina händer värker och naglarna är så gott som borta. Vi har en gammal spis som är helt ogenomtänkt vad gäller städningen av den. Det tog strax över två timmar innan jag var klar! Nå väl, nu behöver jag inte göra det igen förrens vi flyttar ut (förhoppningsvis). Ska nog inte använda den alls...NOT! ;)
Jag vågade dock inte dra ut spisen och rengöra under och på sidan om... Jag är rädd för vad jag ska finna! Tänk om det ser ut som värsta scenariot i Rent hus där under?! Aaaaaaah! Nej, jag vågar inte göra det själv. Mannen måste vara hemma och göra det åt mig, då är jag inte ensam iaf. ;)

Idag lyxade vi till det lite med middagen. Det blev biff med bulgur; blandade ner Ajvar, fetaost, oliver och lite ruccola i bulguren. Något jag smakade hemma hos Ullis förra året och det var så gott till grillat. Det var väldigt gott till biff också. Elli, jag fotograferade maten, så håll tillgodo. ;)

Nu har mannen somnat i soffan bredvid mig och nu funderar jag på att se sista Star Wars-filmen, The return of the Jedi. Kvällens My Name Is Earl avsnitt har jag redan sett, så en film skulle passa denna måndags kväll. Månne om vi har någon öl i kylen eller kan D har druckit upp alla..? Tror det. Eller ska jag göra mig en Chai Latte ikväll igen? Gjorde en igår och det var ju så gott! :)

Ny bloggbild


Man ledsnar så fort... Kände att det nu var dags att ha en ny header-bild. Slängde ihop denna nu på morgonen (av mina gamla foton), var tvungen att byta NU. ;) Tror inte att denna blir så långlivad men vi ser ju. ;P

Nu ska jag ta tag i dagens sysslor. Har lite grejer att göra innan det är dags
att dra till jobbet på onsdag.

söndag, maj 24, 2009

Soliga somriga söndag

Vilken underbart härlig och varm dag vi har haft idag! Det har varit 22º och vindarna har varit milda. Har gått i shorts och linne hela dagen. Sweet! Det kanske inte riktigt var sommarens första dag, men det var en försommardag iaf! Jag har fått en liten skymt till en gyllenbrun färg. ;)

Vi har spenderat dagen ute i stugan och legat i solen. Inte så mycket som jag hade velat, vet inte var jag har gjort av mitt solskydd... Middag serverades också, i vanlig ordning. Nog känner man sig bortskämd med middag varje söndag, men jag klagar inte. ;)

Min hjärna jobbar på högvarv vad gäller huset. Idéer och funderingar på hur jag ska inreda. Jag har blivit förälskad i en idé som jag såg på fixa&donas blogg. Den är heeelt underbar och jag skulle vilja ha en vägg som såg ut så här. Tror nog jag ska "stjäla" den idén och kanske använda den i en alkov eller på lill-toan. ;)

Mannen har nu gått och lagt sig och jag funderar vad jag ska hitta på nu. Kanske ska jag sätta igång min nästa film att se i ordningen, Star Wars Episod IV A New Hope. Min hjärna behöver få vila. ;)
Toodles!

lördag, maj 23, 2009

Kryddburkar

Nu blev det äntligen av! Idag åkte jag ut till Clas Ohlson för att köpa mig en präglingsapparat från Dymo. Jag har länge velat ha en helt enkelt för att jag tycker det blir sååå fina etiketter med dom. :D

Då jag såg dessa fina kryddburkar på En Kreativ Liten Blogg, visste jag direkt vad jag skulle göra! Då maken låg och såg på soffan på eftermiddagen, pga. en sen utekväll med arbetskamraterna, passade jag på att åka ut till Clas Ohlson och Rusta för att köpa dom fina kryddburkarna. Dom kostade endast 4:90/burk så jag köpte 20 st. Bättre att ha någon för mycket, än ett par för lite. ;)



Pysslade, efter att jag kom hem, med att sätta etiketter på kryddburkarna
och fick detta fina resultat. Jag är mycket nöjd! :D
Jag har flyttat alla kryddor till dessa och det är jätte fint!
Nu är det väldigt lätt att se då dom håller på att ta slut. ;)

Vi var till Fyndlagret på förmiddagen för att se om vi hittade något kul, men det gjorde vi inte. Jag hittade där emot en jätte fin teservis som jag blev sugen på. Jag kommer nog fortsätta att suga på den karamellen fram till löning. Kanske slår jag till på den om inte någon annan hunnit före mig tills dess... ;)

Ska nu försöka övertala D att se någon film med mig. Vi hörs!

fredag, maj 22, 2009

Träskor

Är riktigt sugen på att skaffa ett par klassiska trä-
skor
. Är det inte något som skulle passa då man springer ut på gården och ska påta i landet, springa till grillen eller bastun? Jo men visst är det det. ;)

Frågan är snarare, vill jag ha ett par mörkblå med ljus botten, ett par härligt glada och somriga lackerade turkosa med brun botten eller ett par klassiska svarta? Dom turkosa lockar mest, dom är riktigt kul och dom blå är mer stilrena och fungerar säkert längre. What to do/wear?

Vi har blivit med hus!



Idag är det officiellt, vi har köpt ett hus! :D
Papprena är påskrivna och handpenningen betald. Vi känner oss otroligt glada och stolta. Vårt alldeles egna hus!

Det finns ingenting som vi måste göra, renoveringsmässigt, så det känns skönt. Bara inreda och göra huset till vårt eget. Det ser jag fram emot. Har självfallet redan spånat på idéer och en del rum har redan ett visst utseende i mitt huvud. Får se hur snabbt man kan få till det i realiteten. Nu vet ni vad det kommer att bloggas om framöver. ;)

Här nedan följer lite mer foton tagna utvändigt på huset och gården.





Det är en väldigt stor tomt, ska bli kul att se vad vi ska hitta på där. Vi kommer att få tillträde till huset 1 september, det blir perfekt för båda parter.

Nu måste jag sätta mig och fundera vad jag ska göra... D blir borta hela dagen, dom ska ha något jippo med jobbet. Blir nog mycket tid framför datorn för min del, leta inspiration för hur jag kan kombinera gammalt och nytt. ;)
Men först lunch. Jag är vrååål hungrig! Toodles!

P.S. Det var naturligtvis detta som jag har nämnt i tidigare inlägg (för er som läst) och inte kunde skriva om. Tänk om det inte hade gått igenom..? Men nu gjorde det det. Wohooo!

Kristiflygaredag

Igår var det ju Kristi himmelsfärd dagen (säg det snabbt några gånger utan att snubbla med tungan!) och både mannen och jag var hemma. Det var lite små dåligt väder på dagen så vi passade på att åka ut till IKEA och köpa ett sidobord som D hade spanat in. Det blev lite andra inköp också, men bara småsaker.

Vi ska prova använda sidobordet som ett "datorbord" i vardagsrummet. Istället för att hans laptop ska ligga på divanen i soffan så blir sidobordet ett avlastningsbord för datorn. Det är en mycket fin möbel och den funkar jätte bra! :D
Kommer nog att köpa en till som jag kan lägga min laptop på, för den ligger annars på v-rumsbordet och tar plats. Det är väl sådana typer av problem man har i dagsläget i moderna hem. Var ska datorn vara? Arbetsrum är tråkigt att sitta i hela tiden, man vill ju surfa och kolla TV samtidigt. ;)

Annars så satt vi mest hemma och planerade och diskuterade lite inför fram-
tiden. Det finns en hel del att fundera över och att fastställa. Sen blev det lite middag, TV och filmtajm. Middagen bestog av matrester från dagen innan, bön-
burgare med avokado, potatisklyftor och minimorötter. Yam!

onsdag, maj 20, 2009

Vill ha!

Det finns alltid saker man vill ha. Ska nog börja spara ihop till en del av dom och köpa in mig på en del då lönen kommer. Det blir definitivt ett besök på Lagerhaus! :)


Te- & gräddkanna från Lagerhaus. Pepparkvarn från Spiceboy. Salladsslunga, vitlöspress
och bordsgrill från Eva Solo.


Så fina saker! Har jag sagt att det är exakt en vecka kvar till min födelsedag? ;P Dom skulle göra sig bra i mitt blivande kök...

Filmen som jag satt och såg mitt i åskvädret blev Star Wars Episod I The Phantom Menace. Ska titta på resten av dom innan det är dags att jobba igen. ;)

Åskmuller

Utanför hör jag årets första åskväder! =D
Hög mysfaktor med åskmuller och regn, och det senare kanske kommer snart. Förhoppningsvis är detta ett tecken på varmare väder som är på väg. ;)

Vilket tur att jag just blivit klar med att städa ur hela kylskåpet, nu kan jag hoppa in i duschen. Sen ska jag brygga mig lite kaffe och lägga mig i soffan och mysa med en film, med regn (om jag har tur) smattrande mot fönsterrutorna. Hinner nog med film, och mys, innan mannen kommer hem. ;)

Bloggtävling

Jag tävlar om en valfri väggtext från VinylaHem i Nikitas blogg
Tävla HÄR du också! :D

To-do-list vecka 21

Att göra denna vecka:
 Frosta ur frysen.
 Städa ur kylen.
 Städa och rensa ur förrådet.
 Städa igenom hela spisen.
 Städa hela badrummet; golv, väggar och tak.
 Fnula med Ann-Sophies grej.
 Skicka iväg alla Tackkort (Usch och fy på mig att det inte är slutfört än!)

Tar det lite dag för dag, blir det att jag börjar med allt möjligt på en gång så kommer jag inte slutföra en del av dom... I know myself. ;P

tisdag, maj 19, 2009

Dagarna som gått

Dags för en liten update. Söndagsmorgonen startade jag med att städa, vi skulle ha gäster till kvällen. Panik! Jag har jobbat så mycket på sistone och hemmet har fått lida. Jag städade igenom kök och badrum innan det var dags att dra till jobbet. Jobbade mitt 4-timmars pass, i princip utan några kunder, men fortsatte på städtemat. Jag städade igenom hela salongen, kundplatserna och kaffemaskiner. Spotless! Efter stängning drog jag hem och städade vardags-
rummet och åkte sen ut till stugan för att äta middag och hämta hem mannen.

Vid halv tio kom äntligen våra gäster, min pappa, svärfar och hans fjälla Inger. Det blev lite kvällsfika innan svärfar och Inger åkte till sin sovplats, farsan stannade hos oss för att sova på soffan. Dom kom och hälsade på oss för att vi ville ha deras tycke och tänk om en grej (som jag nämnde i ett tidigare inlägg).

Måndagmorgon åkte jag in och jobbade några timmar för att vara på ett möte, tillsammans med hela gänget, under eftermiddagen (också relaterat till ämnet som tas upp vid senare tillfälle). Sen åkte vi hem och pappa gjorde köttfärs-
soppa till middag, jag skalade och han fixade resten. Vi åt av den till middag idag också. Tidigt imorse åkte dom alltså hem och jag har varit vaken sen dess, klev upp 04.30 och hade en mycket lång dag framför mig.

Har bestämt att jag ska göra en hel del grejer den kommande veckan, som jag faktiskt är ledig. Större grejer som tar lite tid. Det ska jag göra upp en lista och bocka av allt eftersom. Jag vill inte göra allt på en gång för då blir inget klart, så fungerar jag... Det jag spenderade, en mycket stor del av dagen med idag, var att frosta av frysen. Den var helt igenfrusen! Tog typ 7 timmar innan att is var borta! 8O

Inte nog med det. Vid 19-tiden åkte vi till Hi-Fi klubben för en VIP-kväll med en presentation av nya Sonos-systemet. Ett multi-rums musik system vi är intresse-
rade av att skaffa eventuellt till hösten. ;) Nu är jag sjuuukt trött, så jag ska nog lägga mig ner i horisontalläge och invänta John Blunds besök. Toodels!

God morgon

Nu har pappsen, svärfar och Inger börjat köra upp mot Haparanda. Dom har varit ner hit för att hjälpa oss med en grej. Mer info på bloggen om det kommer senare i veckan. Dom kom hit i söndags kväll så därför har jag varit frånvarande på bloggen, har haft fullt upp. :)

Uppdatering kommer senare. Later.

P.S. Detta var bara för att demonstrera att jag vaknat tidigt... Bloggade först nu, men steg upp kl. 04.30..!

lördag, maj 16, 2009

ESC 2009: Kommentarer

Island: En av mina favoriter. Vacker röst och fin låt.
Estland: Riktigt cool låt faktiskt,gillar rytmerna. Och sångerskan är ju vacker som en dag!
Finland: Åter igen, stora brister i språket. Och då tjejerna skrålar så mimar
"coolingen" med i micken, för inte hör jag hans röst iaf...
Ryssland: Jag säger bara WTF?! Fruktansvärt!
Storbritannien: Men snälla nån, låter som ett musikalstycke ur en Disney-film...
Tyskland: Vad tänkte han?! Glitterpants?!
Israel: Dåååligt och tjatigt!
Kroatien: Nä men hur horribelt för det bli?!
Norge: Storfavoriten. Liiite svårt för den, men blir OK efter ett par lyssningar.
Rumänien: Lick eller Rock your body?! Lick låter det som iaf... Blääää!
Just det ja! Sverige: Ingen storfavorit men i det övriga sällskapet så är det riktigt bra!

P.S. Fingret var sååå nära att trycka ner 'mute'-knappen. Den manlige programledaren är lite väl gapig. Som våra svenska kommentatorer sa med stor ironi: Skönt att veta att manusförfattarna inte fått sparken. *muuuhahaha*

Vill ni läsa fler kommentarer och dessutom riktigt roliga? Kolla in Nettans blogg.

SUMMERING 23:57

Det kanske får bli en resa till Oslo nästa år också, ESC 2010. Hejja Norge! Jordskredsseger för Norge och min favorit ser ut att få en bra placering. Wohoo! Det gick också bra för min andra favorit Estland. Blev överraskad över att det var så många normala låtar i Top 10. Äntligen slapp man dom helt galna låtarna som gav en mardrömmar...
Finnarna röstade bra. Norge (8), Island (10) och Estland (12). *hehehe*
Kommer nog inte att köpa CD:n ESC 2009 iaf. Alldeles för mycket blä på den...
Nu då Norge tar hem det här så slipper väl Sverige/SVT vara inblandat i det? Dom kan väl beskosta och filma hela schabraket själv..?
Nu är det färdigbloggat för min del, det ser inte ut att ske några större förändringar. Jag tror det är helt säkert att redan nu skriva GRATTIS NORGE! =D

Eurovision Song Contest 2009

Då har det satt igång, musikspektaklet som vi älskar att hata! Wihooo!
Nu har precis Islands söta lilla tös precis börjat sjunga. Och ja, Anneli, den biten har satt sig. Lite i lugnaste laget, men den ÄR bra! ;)
Tror nog att den ska få min röst.

Är det bara jag som tycker att då Malena sjunger ser hon lite psykotisk ut? Jag blir lite rädd av det konstiga leendet och dom vitt uppspärrade ögonen...

Lycka! Dom har bytt programledare i finalen! Det verkar som att jag slipper trycka på 'mute'-knappen. Tack för tipset, svärmor. Men vi får väl se hur kvällen fortgår, fingret vilar på knappen och är redo.

Oj, oj. Nu är greken galen på scen och slet upp sin tröja. Är det meningen att vi ska rösta på honom om vi får se hans släta bringa???

Nu ska jag se på Arash bidrag (Azerbaijan) som intog scen precis. Fler kommen-
tarer kommer vid senare tillfälle... :)

fredag, maj 15, 2009

Left Right Left Right Left

Ojojoj! Du kan idag ladda ner ett nytt album GRATIS med Coldplay, Left Right Left Right Left. Mi lajki!
Ska lyssna myyycket.
Älskar Coldplay live. :D

EP:s spellista:
01. Glass Of Water
02. 42
03. Clocks
04. Strawberry Swing
05. The Hardest Part Postcards From Far Away
06. Viva La Vida
07. Death Will Never Conquer
08. Fix You
09. Death And All His Friends

D och jag gjorde paj till middag idag. Han har varit väääldigt sugen på paj ett bra tag nu, så vi köpte färdiga pajskal och fyllde dom med det vi ville ha. För min del blev det stekt köttfärs med tacokryddning, blandade ner creme fraishe med paprika och chilismak, ovanpå det ett lager majs, mycket mozzarella och pepparmix. Till det hade vi ruccola. Åh, så gott det blev! :D Som tur var gjorde jag två stycken till mig själv så jag har en till lunch imorgon. Det blev så mycket lättare med färdiga pajskal, det tar ju evigheter annars!

Tog ett par klunkar av en virre vi har hemma också. Har halsont på väg... Påbörjar en "ledighetsperiod" nästa vecka och det skule vara så typiskt om jag blev sjuk då. Hoppas på att virren ska ta död på bakterierna. Nu ska jag fortsätta titta på fredagsfilmen på Kanal 5, Helens små underverk. Ännu en arbetsdag väntar imorgon så jag ska hoppa i säng sen. Toodles!

Barn är roliga

Måste lägga in dessa citat som jag fick i ett mail av min kära moster.
Barn säger så roliga saker! :D

Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
/Siri 6 år

Om man inte vill vara gift längre, för att mannen kanske var dummare än man trodde, så kan man skiljas som vänner.
/Marie 7år

För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna med killbacill-
erna. Och om tjejerna vinner så blir det en flickbaby.
/Julie 6 år

Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör. Men de flesta barn är gjorda med vanliga rör.
/Fred 7 år

När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster. Mamman kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen.
/Ida 6 år

Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för.
Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässa med buller och bång.

/Gun 7 år

Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning är det helt slut på mjölkproduktionen.
/Håkan 7 år

När man gifter sig får man inte skratta. Och så får man inte säga nej.
/Cathrine 5år

Det är inte säkert att man vill gifta sig med vem som helst. Det är inte säkert att man vill klä av sig heller.
/Linn 7 år

Graverade mammor går med babyn i magen i ca 204 månader.
/Hedda 6 år

Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen.
/Tove 9 år

Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop.
/Erland 6 år

Gamla tanter tycker om att se nakna män, de vill bara inte erkänna det när han frågar.
/Tone 7 år

Männen har flera framdelar på kroppen.
/Julie 6 år

Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.
/Stina 9 år

Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången.
/Martina 6 år

Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en vanlig omelett av det.
/Mikael 6 år

Min pappa säger att min mamma är medvetslös när hon handlar kläder.
/Marion 6 år

Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa tuttar.
/Mia 4 år

Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för.
/Hassan 6 år

En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk.
/Erland 6 år

Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora att jag får in hela rumpan och två knän i den ena gropen. I den andra får min bror plats.
/Katja 7 år

På mormorar är tuttarna liksom dubbelt synliga. Det är för att de har mjölkat så många familjemedlemmar.
/Heidi 6 år

Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lite lösaktiga.
/Stina 6 år

Kanske detta inlägg genererar lite fler kommentarer..? ;P
Dags att göra sig iordning till jobbet. Later!

torsdag, maj 14, 2009

Fegade ur lite

Efter jobbet stannade Karro, Sussie och jag för att fixa till håren lite. Sussie fick sitt färgat, Karolina gjorde jobbet och Sussie klippte mig. Jag har funderat på att klippa håret lite kortare och tog bort löshåret. S klippte upp det lite-
grann. Jag hade tänkt att jag skulle klippa upp det rätt rejält i nacken och spara långa längder fram, men jag fegade ur då jag såg hur långt mitt eget hår faktiskt hade blivit. Tror att vi klippte bort ca 10 cm mitt bak, måste sätta löshår framtill för att få den rätta, tuffare looken. Bild kommer nog imorgon då det är fixat. ;)

Tittade på andra halvan av ESC semifinal 2 då jag kom hem. FRUKTANSVÄRT! Det var helt otroligt bedrövligt! Jag tror jag kräktes lite i munnen efter en stunds tittande på konferenciererna - vem gav dom två jobbet?! DEN personen borde få sparken! Vet inte riktigt hur jag ska kunna ta mig igenom finalen på lördag... Måste få stöd av någon, kanske svärmor är ledig?

Måste avsluta med att titta lite komedi på Comedy Central, så jag blir av med olustigheten i kropp och knopp. Natti.

Björnar


Bild från Aftonbladet.se

Men hur söta får man vara?! Visst, jag skulle väl inte vilja möta dom i skogen,
för jag misstänker att dom inte tycker jag är lika söt som jag tycker dom är.
Dom stackars små liven har snart ingen plats i sina egna skogar...

onsdag, maj 13, 2009

Trötter

Skulle jag vara en av de sju dvärgarna i sagan om Snövit skulle valet vara enkelt, jag skulle vara Trötter. *gäsp* Jag är trött, okoncentrerad och har ett minne lika långt som en guldfisks...
Det bästa som hände idag var att mannen kom förbi på eftermiddagen då jag var som virrigast och jag blev sååå glad av att se honom. Jag fick en liten extra gnistra så att jag orkade resterande 1½ timmen.
Dagen blev lite extra lång eftersom det började med ett personalmöte kl 8.30, och sen jobbade jag fram till 19 nonstop - förutom lunch (såklart!) klockan två. Jag är dålig på att ta kafferaster...

Väl hemma orkade jag inte göra någon middag, och lunchlådan jag skulle ha till imorgon ville jag spara just till imorgon, så det blev några mackor. Nyttigt va? ;)

Jobbar imorgon också och nu ska jag dra mig till sängs och fortsätta läsa 3:e Twilight-boken Eclipse. Det blev inge roligare än så här idag, sorry. Nu säger jag alltså natti natti. Hörs!

tisdag, maj 12, 2009

Kul "helg" & karra

Det känns som att jag varit borta över en helg då jag var på kryssning söndag-måndag. ;) Lill-Katja, Therese, Anna K, Lotta N, Lotta och jag var på Sebastian Showboat över en natt. Det var fest, visningar och workshops - allt var mycket bra och välorganiserat. Ca 1900 frisörer och branchfolk på ett och samma båt, Birka Paradise. Det blev lite galet och otroligt kul! :D
Naturligvis köpte jag med mig lite grejer från Tax Free, eller grejer och grejer, bara karra (godis)! Av allt gott som fanns där köpte jag med mig av dom grejer som jag brukar ha svårast att få tag i här hemma. Mmmm...Tupla...Terva Leijona...


Gott gotti gott gott!

Idag fick vi in lite nyheter och påfyllning av Hawaiian Tropic-produkterna. Det gav en skönt sommarkänsla, trots att regnet stundtals öste ner. Jag investera-
de i en brun-utan-sol-produkt som heter Sun Dial (150 kr), du blandar själv hur mycket fuktgivande lotion och brun-utam-sol-kärm du vill blanda ihop genom att vrida dosering på en liten skala. Du kan alltså börja med lite "brun-lotion" då du är lite blekare och sen vrida upp den ju mer färg du får. ;)
Sen var jag ju naturligtvis tvungen att köpa ett fuktgivande läppglans med solskyddsfaktor 25 som heter Sunkissed och smaken Island Berry, den smakar sååå gott! Det är väl egentligen inte meningen att den ska ätas men men... ;P Kostar bara 39kr! 8O

Eurovision Song Contest 2009 har kickat igång ikväll! Wohooo! Det är ju så kul att följa denna tävling. Det är semifinal 1 som går av stapeln och bl.a. Sveriges Malena sjunger för att kvala idag, får se hur det går. Hittills har Islands bidrag fastnat. Som vanligt finns det ju ganska mycket skräp, mycket mediokert och få riktigt bra bidrag. Vad 2009 har att erbjuda återstår att se. Nu ska jag återgå till att titta på tävlingen.

P.S. Jag missade HEEELA Tre Kronors bronsmatch i söndags p.g.a. kryssningen, men det gick ju riktigt bra! GRATTIS till bronset SVERIGE! =D

lördag, maj 09, 2009

Dags för en kryssning

Imorgon åker jag ner till Stockholm tillsammans med ett gäng från jobbet och ska åka på en kryssning med Birka Cruises, på Sebastian Showboat. Det kommer att bli en galet kul resa. Först middag och sen P-A-R-T-Y, en stor jävla båt fylld av ENDAST frisörer och annat branchfolk. Det kan bara bli helgalet. ;D
På måndagen kommer det att vara olika seminarier där bl.a. en massa Sebastian-produkter och annat kommer att presenteras. Det kommer att vara både kul och intressant. Det var det sist jag var där också, för två år sedan.

Jag har packat färdigt med jag misstänker att jag ändå inte har med mig "rätt" grejer. Jag vet inte vad jag ska ha på mig, men har lyckats packa ner lite kläder iaf. Jag slipper åtminstone gå naken. ;)

Idag provade jag ett pass Afro Power Dance och det var nog bland det roligaste och svettigaste jag varit på. Det kommer jag att gå på varje lördag då jag är ledig. Efter passet gick Karolina och jag i solariet. Det var mycket ländesen sist för min del och det känns nu. Jag sitter här med min kräftröda käft och hoppas på att det lagt sig till imorgon...
Jag försov mig och hann inte äta innan det var dags att springa ner till Karolina som väntade på mig i bilen. Efter passet Karolina körde hem mig och då jag hoppade ur bilen var jag så hungrig och utmattad att jag kräktes! 8O
Vattnet jag druckit under dansen, och dom två tuggor av en banan jag lyckats få i mig då jag låg i solariet, kom upp! Pinsamt att stå vid stora vägen och spy...
Nå ja, jag mådde prima igen efter att jag vräkt i mig en sen frukost. :)

Nu är det dags att hoppa i sängen och sova. Måste få mig några timmars skönhetssömn innan det är dags att stiga upp, så jag orkar parta imorgon. ;)
Får se hur jag kan blogga, om det funkar från mobilen. Annars så hörs vi nog först på tisdag. Natti, natti alla!

Bergafjärden

Fint vid vattnet och full rulle på campingen.

fredag, maj 08, 2009

Tack Tre Kronor

Det räckte inte riktigt ända fram till en final men jag ser fram emot en bronsmatch mot USA. Hang 'em high! ;D
Slutresultatet blev alltså Kanada-Sverige 3-1. Jag är ändå positivt överraskad över hur långt Tre Kronor gått och tycker att dom gjort det bra och med stor underhållning. Hoppas att det håller samma nivå på söndag, då tar vi hem bronset! ;) Vad roligt att leka sportkommentator!

Hoppas att jag kan se matchen! 8O
Jag kommer vara på en båt och kryssa över till Mariehem över natten. Det blir stort party. *Håller tummarna att det kommer visas sport på storbilds-TV.*

torsdag, maj 07, 2009

Smink: nvey eco


Vi har haft en introduktion till sminkmärket nvey eco idag och jag är heltänd
på produkterna! Dom verkar jätte bra och otroligt fina. Detta är ett måste-prova! :D

Text tagen från Turkos Naturkosmetik (vår distributör):
NVEY ECO - The leader in luxury organic makeup

 NVEY ECO är ett certifierat ekologiskt make-up märke av världsklass som kommer till oss ifrån Australien. Svensk generalagent och distributör av Nvey Eco är Turkos Naturkosmetik.
  Kosmetika från NVEY ECO används och uppskattas av professionella make-up artister över hela världen, och har blivit en stor succé även hos vanliga medvetna kunder som uppskattar de fräscha färgerna och den höga kvaliteten.
  För NVEY ECO är make-up mer än bara färger. Det är en filosofi om att skapa skönhet i harmoni med naturen.
NVEY ECO framställer genuint ekologisk kosmetika med spännande färger för en naturlig och strålande skönhet. Din hud får vård, skydd, ny energi och spänst. Du får det utseende du önskar.
  (Nvey Eco uttalas som engelskans ord för avundsjuka, "envy", och "eco" som
en förkortning för "ecologic"; "Envy eco".)



Ingredienser i sminket.

Det är något väldigt stort som har hänt idag, men av respekt för min gubbe (som är väldigt skrockfull) så ska jag inte skriva om det här i bloggen. Det kommer mer info senare, om ett par veckor då det blir officiellt. *Hemlis* ;D

Nu är det klart! TRE KRONOR ÄR I SEMIFINAL!!! WOHOOOOOOOO! =D
Sverige-Tjeckien 3-1. Sweet! Det var en väldigt svettig sista period, men det gick ju vägen iaf. :D

onsdag, maj 06, 2009

I'm beat

Det har varit en tung dag i min hjärna idag, seg och trött. Det blev även en lång dag på jobbet (11 timmar) men den gick förvånansvärt fort ändå.



Foton från ST.nu
Jag passade på att kombinera minn kafferast med att gå ut på Stora Torget
kl. 12 idag och välkomna Sundsvall Dragons som tog SM-guld igår!
GRATTIS SUNDSVALL DRAGONS! =D
Det var riktigt mycket folk på plats, det var kul att se inträdet med brandbil och guldpokal väl synlig. ;) Det du Maggie, nu missade du något historiskt...



Imorgon väntar ytterligare en långtradar dag, men det blir nog riktigt kul.
Vi ska ha en utbildning efter att vi stängt, en sminkkurs. Vi kommer att ta in
ett organiskt sminkmärke som heter nvey eco. Verkar mycket lovande och spännande! ;) Hoppas man har med sig något hem att prova imorgon... *hihihi*

tisdag, maj 05, 2009

METALLICA 4 maj 2009

Äntligen blev den av, konserten vi inte fick se i mars. :D
Vi fick en gratis specialgjord T-shirt för denna konsert och en kod för att ladda ner kvällens konsert i mp3-format. Nu kan vi lyssna på den om och om igen!
På T-shirten stod följande text:
Stockholm – on our way.
Oysters – he will pay.
Dying, one thousand deaths.
Stockholm – spoilt your day.
Puking – he did pay!
Dying, one thousand deaths.
Wretching... sick and destroy!

Humor! ;D

Här kan du läsa recensioner från Aftonbladet och Expressen. Tycker dom gott hade kunnat slänga dit en 5:a i betyg... Det var en riktigt bra spelning och dom hade bra kontakt med publiken. Publiken, alla 16 531 st (nytt publikrekord för Globen), var dess-
utom på topphumör och den var en otroligt skön stämning! Innan bandet klev på scen så gjordes det vågen (som gick runt ett 20-tal varv) och hela publik-
en på läktarna var med, från rad 1 upp till taket. ;)

Fotona som jag lagt upp här är tagna av min kompis Sara som hade en kamera som lyckades ta några riktigt bra foton. Själv hade jag en sugig liten grej som inte lyckades med någonting. Eller nej, den tog på rök/
damm (eller vad det nu var) som fanns rätt framför linsen... :/
Ville lägga upp hit dom fotona som var riktigt bra. Håll tillgodo alla Metallica-lovers!






Idag är jag sååå trött och sliten så jag orkar inte blogga mer än om denna grymma konsert, så det får bli det för idag. En lång dag på jobbet väntar imorgon så nu säger jag god natt för mig. :)

måndag, maj 04, 2009

Globen - Metallica!

Äntligen är det dags! Snart kommer Metallica in på scen! :-D

söndag, maj 03, 2009

Mycket på G nu...

Det är en del som händer nu det kommande dagarna; vi åker ner till Stock-
holm, hämtar upp syrran på Arlanda och åker in till Globen för att se Metallica imorgon! =D Den inställda konserten 8 mars ska äntligen bli av! Wohooo!
Vad tiden har gått fort. 8O

Jobbade 4 timmar idag. Även denna söndag var seg, inte många som springer på stan och shoppar. En del vill bli klippta, men jag tror inte dom skulle vilja bli det av mig - resultatet skulle vara fruktansvärt! ;) Denna arbetsdag gick snabb-
are än vanligt för mannen gjorde mig sällskap hela tiden. Han skulle bara köra in mig till jobbet, men vi hade en hel del intressant att prata om idag så han blev kvar hela tiden. :D

Vi ska ge ett bud på ett hus imorgon! Det var det som det pratades om idag. Det känns stort, får se om budet på huset har höjts sen senast. Mer info om det kommer senare. ;)
Även ett annat hus har fångat vårt intresse så vi kommer att titta på det med. Vem visste att det finns så mycket intressanta hus här omkring. Ingen panik alls, vi kommer hitta vårt så småningom. ;)

Nu måste jag tänka igenom vad som ska göras innan vi åker ner. Vi blir ju borta över en natt så kattvakt måste ordnas, dom små liven behöver ju mat. Jag vet ju att vi kan lita på svärmor... ;) Ska nog stiga upp rätt tidigt imorgon så jag hinner städa lite, en del att göra med det. Jobbar fram till nästa helg och jag är så trött dagar då jag jobbar så städningen blir lidande. :/

Mitt största "problem" inför imorgon är min OUTFIT! Vad tusan ska man ha på sig på en Metallica konsert?! HILFE! Måste fundera... Alltså kan jag inte uppehålla mig med detta. Måste tänka... Hmmm...

lördag, maj 02, 2009

Kändisbesök


Foto taget från Melodyclub.com.

Idag på jobbet fick jag besök av två personer från Melody Club. Sångaren, Kristofer Östergren, kom och ville köpa ett balsam. *hehehe* Naturligtvis hjälpte jag honom med det och han köpte med sig Kérastase Lait Vital. Jag rekommenderade en inpackning istället för den ger ännu mer fukt, men han ville hellre ha en tub istället för burk. Hoppas han blir nöjd med den. ;)

Efter att dom gått var jag ju tvungen att ta reda på vad dom gjorde i stan.
Jag surfade in på deras hemsida och såg att dom skulle spela på Aveny ikväll. Oj, oj, oj, vad jag hade velat se dom. Dom är ruggans bra live! Nå, jag har helt enkelt inte råd. Jag sparar mina pengar till bl.a. Metallica på måndag! ;D

fredag, maj 01, 2009

Bio: X-Men Origins: Wolverine



Lill-Katja och jag var på biopremiär ikväll och såg X-Men Origins: Wolverine. Oooo! Jag älskar denna typ av film och denna gjorde mig inte besviken.
Den var kanon bra! :D Det fanns ett par scener som var lite väl klyshiga, men vad gör väl det? Ingenting! ;)

Hugh Jackman är, som alltid, brilljant som Wolverine och i denna film får vi också lära känna hans bror Victor (Sabretooth) som spelas av Liev Schreiber. Om Liev hade spelat Sabretooth redan i de första X-Men-filmerna hade det blivit en ny nivå även på dom, han är grym! En annan figur som också dyker upp är Gambit (Taylor Kitsch) och honom hade jag velat se mer av, riktigt cool. :)

Filmens story är bra och det finns även en kärlekshistoria som förgyller den för oss flickor. En halvnaken, och helnäck, deffad Hugh Jackman gjorde väl ingen ledsen. *hehehe*
Aja, nu ska jag sluta babbla om filmen, du kan ju se den istället. Mitt betyg på filmen blir 4 st popcorn!

Gissa vad jag ska göra nu? Titta på X-Men som precis började på 3:an. ;P

Färdigjobbat för 1 maj

Är på väg hem och det är fortfarande tokvarmt. Säkert 20 grader...
Det är dessa dagar, då man promenerar hem från jobbet, som man
tycker det är fel med svart dresscode. ;)
Ska äta då jag kommer hem och sen gå på bio. Lill-Katja och jag
ska se Wolverine! Wohooo!
Ska t.o.m. lyxa till med snacks idag. ;)

Gris med krull


Bild från Aftonbladet.se.

Men hur söt får man vara?! En trevlig avlutning på april. ;)
God natt och sov så gott.