fredag, februari 26, 2010

OS-jetlag

Veckorna bara rusar fram! OS har tagit mycket av min tid och gädjen har varit stor över hur bra det faktiskt gått för Sveriges representanter. Fler medaljer än jag räknat med och stor framgång ändå för dom som inte lyckades ta sig upp på pallen. Jag är uppe halva nätterna och sover lite längre än vanligt. Men detta inträffar ju bara vartannat år, så det är det värt. ;)

Min stackars försummade blogg har blivit lite lidande. Mycket uppdateringar har gjorts på Facebook och alldeles för lite här. Men det blir nog ändring på det.

Har varit "ledig" och inte jobbat så mycket på sistone. Det är ju tur att man trivs med sig själv och att man inte blir galen av att gå hemma.

Foto från Nelly.com.

En liten pick-me-up klickade jag hem idag från Nelly.com. Så otroligt snygga klackar! Hoppas att det nu blev en bra storlek. ;)

Nu ska jag fortsätta min Supernatural-maraton som jag har här hemma för mig själv.

lördag, februari 20, 2010

Vårtecken mitt i smällkalla vintern?



Jag gick upp till sovrummet för en stund sedan. Det var så mörkt där inne så jag tände den mysiga lila fönsterlampan för att kunna se lite lätt. Då märkte jag en mörk liten plupp alldeles intill lampan och jag undrade över vad det var för ett litet ludd som hamnat där uppe, och hur det hamnat där.
Då jag rörde vid den så märkte jag att det såg ut som en bagge av något slag. Döm om min förvåning då jag, efter lite trixande lyckades få den på fötter, såg att det var en liten nyckelpiga! Var har den kommit ifrån? Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den stackaren, inte kan man släppa ut den heller... Nej, den fick fortsätta kliva runt på fönsterbrädan. Kanske den vill leva i blomman, i fönstret, i väntan på våren? ;)

tisdag, februari 16, 2010

Fettisdag



Har ätit TVÅ semlor idag. Det bjöds på jobbet - och gott var det! ;)
Jag gjorde semlor för ett par veckor sedan då mamma var här och hälsade på. Bara
för det så lägger jag upp en bild på dom. Dom var för övrigt än mumsigare. ;)

Björn Ferry

Dagens svenska hjälte måste ju definitivt vara Björn Ferry som tog hem ett Guld i jaktstarten! Tänk att man skulle få jubla igen! Det var nästan utklassning på hans åk dessutom - vad härligt det var att se! :D

Nu ännu mera OS, Snowboard Cross väntar, damfinalen. Kanske Norge tar ett guld med hjälp av Olafsen? *Håller tummarna*

måndag, februari 15, 2010

Charlotte Kalla



Känns som att jag inte är den enda som kommer att göra ett blogginlägg om fantastiska Charlotte Kalla som tog OS-guld ikväll. Hon gjorde suveränt ifrån sig idag på 10 km fritt. Helt underbart! :D

lördag, februari 13, 2010

Vinter OS 2010 och Melodifestival

Oj, oj, det är mycket nu. Men jag prioriterade melodifestivalen och övergick sedan till skidksytten, och damhockeyn, som nu håller på. Kati Wilhelm sköt precis ut sig, två bommar. Trist. Damerna leder just nu i hockeyn med 2-0 mot Schweitz. :)

Vad kan man säga om kvällens Melodifestival då? Ja, mina favoriter gick det ganska bra för. Andreas Johnson med We can work it out och Pauline med Sucker for Love. Och Dolph var sten cool igen! :D

Helena Jonsson sköt just sin första gång och spikade det. Nu går det snabbt och är spännande, så jag ägnar mig åt det istället. Toodles! :D

lördag, februari 06, 2010

Melodifestivalen 2010 #1

Ja, då har det dragit igång, årets TV- och musikspektakel. Alltid lika kul - och samtidigt dåligt. ;) Jag tänker inte gå in på allt som jag tyckte och tänkte om kvällen, bara lite.

Kvällens höjdpunkt: Pain of Salvation Road Salt. Vacker låt! Den t.o.m. röstade jag på!
Kvällens big no-no: Jenny Silver A Place To Stay. Outfit; helt rätt i modevärlden, men silvergrunkan som hade på armen (som mer som ut som ett lyx-gips på en bruten arm) var UGLY! Och låten var tråkig och bortglömd på en gång.
Kvällens snooze-piller: Jessica Andersson (minns inte låttiteln). Precis så tråkig var den. *blä*
Kvällens skratt: det stog Dolph Lundgren för med sitt icke-lipsynkade framträdande. Han var trots det stencool/kul. ;D
Kvällens överraskning: Måns Zelmerlöv! Inte visste jag att han kunde vara så bra som programledare. Hans skriptade skämt kändes inte lika konstlade som dom brukar vara då artister ska framföra dom. Gilla!

Det var lite om det. Ser fram emot nästa deltävling. Vad ska den bjuda på, mer hiss än diss?

Just det ja, kanske skulle nämna kvällens "vinnare" också. Salem och Ola; helt OK. Tror lite mer på Ola i det stora hela, om man ska tänka på hela Europas musiksmak.

torsdag, februari 04, 2010

Den tog mig till slut

Influensan hittade mig också... Kanske inte så konstigt eftersom man varit omgiven av förkylda människor väldigt länge nu. Har fyllda och värkande bihålor, feber (till och från), rinnande och täppt näsa, och har svårt att sova. Det har inte varit roliga dagar.

Snön har fortsatt att vräka ner och D höll på att bli insnöad imorse, men han lyckades lirka ut sig till slut. Bonden var och plogade vår infart och gård först på kvällen... Jag hade inte kunnat ta mig ut. Detta är ett problem nu för både D och mig. Grannarna runt omkring har parkerat efter byavägen då dom inte kunnat köra in på sina gårdar. Det är inte kul nu, fast det vet väl alla vid det här laget.

Nej, nu ska jag medicinera mig och hoppa i sängen. Hoppas på att kunna sova inatt.

onsdag, februari 03, 2010

Smör vs. margarin

Läste ett inlägg hos Underbara Clara och jag bara måste lägga in samma info här! Förklarar enkelt och tydligt varför jag bara använder Bregott och Smör och INTE margarin längre. Kommer du göra det?



Så här framställer man margarin (källa aktavara.se)

•Fett utvinns ur exempelvis rapsoljefröer med hjälp av extraktionsbensin.
•Fettet syrabehandlas med fosforsyra och sedan används lut för att få bort lecitin och fria fettsyror.
•Oljan bleks för att avlägsna den naturliga färgen. Lukt och lösningsmedelsrester tvättas bort, så kallad deodorisering.
•Om fettet ska härdas, d v s få en fastare form används vätgas och nickel.
•Om man använt palmolja nedkyls den och filtreras ibland tillsammans med lösningsmedel för att kunna dela upp i fraktioner med olika smältpunkt.

måndag, februari 01, 2010

Why DO they?

The receptionist: "-I've been wondering about one thing..."
Dr. Becker: "-Why do bald men wear a ponytail?"