söndag, september 26, 2010

Tentaplugg

Eftersom inspirationen för bloggandet försvann under sommaren (t.o.m. läsandet av bloggar!) så har ju uppdateringen varit = noll. Det största som har hänt sen sist var ju det plötsliga inlägg jag gjorde för 4 dagar sen, då jag blev faster igen för 6:e gången!
Lillkråkan kallar jag min färskaste brorsdotter. Vi har inte fått höra något namn än, dom suger på karamellen i väntan på att dom ska kunna "se vad hon ska heta", vilket jag har full förståelse för. Hoppas jag får veta snart bara - är ju så nyfiken!

Den andra som har hänt är att jag har börjat plugga och jag ska studera till Förskolelärare. Jag försöker jobba också så att jag ska slippa ta lån och det resulterar ju självklart i att om jag jobbar under veckan får jag plugga under helgen. Vi har tenta i morgon på Svensk utbildningshistoria, läraryrkets framväxt och utveckling samt introduktion till pedagogik. Jag kan lugnt säga att jag är nervös inför detta, min första riktiga salstenta!
Vi hade en hemtenta (13/9) som vi kunde göra hemifrån över internet i Vetenskapsteori. Efter många timmars blod, svett och (nästan) tårar så lyckades jag lämna in den och fick ett lyckat resultat. Jag klarade den! Lyckan var total och lättnaden var så stor så tårarna rann över. Hoppas på att denna tenta inte kommer att blockera mig mentalt på samma sätt som den förra gjorde till en början...



Den tredje stora grejen som hänt är att jag köpt mig en ny dator - en alldeles underbar och vacker MacBook! Den är så fin, smidig och fräck. Jag bara älskar den! :D Jag kan säga att det var inte lätt att fatta hur den först fungerade, kände mig som ett barn som aldrig hade använt en dator förr (nästan iaf). Men det tog ungefär en vecka så fattade jag hur det mesta, det mest väsentliga fungerade iaf. Kortkommandon, installation av program och lite annat smått och gott som man ska kunna. Nu går det hur bra som helst. :)

Ja, ja. Har lite böcker jag fortfarande ska bläddra igenom inför tentan imorgon så nu är det väl bäst att ta itu med det. :)
Toodles!

onsdag, september 22, 2010

Faster igen!

Bloggen som legat och sovit hela sommaren har för tillfället vaknat till liv - för att meddela att jag blivit faster igen för 6:e gången! Jag är så glad och lycklig för att lilla kråkan äntligen har kommit, 3360 g och 47.5 cm. Längtar efter att få träffa henne!
Ett stort grattis till hennes syskonskara också; Hampus, David, Emil, Oliver & (numera) storasyster Thea! <3

Nu kan jag äntligen lägga mig och sova, jag har väntat hela dagen på att få höra dom goda nyheterna. Helt perfekt är hon också, med alla 10 fingrar och tår. Finns väl inget mer man kan önska sig än att dom är välskapt och välmående? :)