måndag, november 30, 2009

Lite mer pyssel



Jag behövde pigga upp verandan lite, den är så stor och vi har så lite på den. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på, men sen fick jag en idé. Det blev lite av en man-tager-vad-man-haver-grej. Tog en tur ut på tomten och hittade dessa två små granarna. Rätt gulliga. Hade inget att pynta dom med, men det gör inget. Återigen så tog jag fotona i mörker så dom är lite kassa, men man fattar grejen.

I en annan del av verandan har vi en liten hylla på väggen som man ser från köksfönstret. Här satte jag den andra granen. Jag knipsade även med mig några stora grenar av gran och ska fläta ihop en krans, men det blir nog gjort först imorgon. Den vill jag ha lite utsmyckningar till och dessutom behöver jag ståltråd (som jag inte har hemma).

Grabbade tag i sekatören idag, då det fanns lite dagsljus ute och gick loss på en buske som klängde runt en av husknutarna. Nu är den väck, det mesta av den iaf. Det fanns några grenar som måste sågas bort (för grova för sekatören). Resten får D ta hand om. ;)

Danne ska ikväll och åka skateboard med ett gäng "äldre" åkare (jämfört med kidsen som annars är i skatehallen) efter jobbet. Han kommer hem sent och jag ska göra någon middag åt mig. Jag har problem med vad. D tog med sig resterna från igår så han klarar sig. En pizza skulle sitta bra, men det finns inget ställe som kör den hit till Huset, vad jag känner till. Nå, får rota igenom frys och skafferi och se om jag hittar på något. Det är vad som väntar nu.

Tävlingstips


Bilder från Countrystyle.

Ni måste också ta er chans att vinna någon av dessa 3 söta julmöss som letar ett hem! Ni hittar tävlingen hos NORDINGÅRDEN och skulle du inte kunna vänta, och vill köpa mössen direkt, så hittar du dom hos Countrystyle.

Den grå musen skulle passa riktigt fint hemma hos oss. ;)

söndag, november 29, 2009

Första advent


Foto: Jag

Denna första advent fyller min brorsson David hela 8 år! Återigen, tänk vad tiden rusar fram! Grattis Davve!
För er som inte vet så har jag bara en bror och han har 5 underbara barn som alla är födda i den andra halvan av året, därav så många födelsedagar så pass tätt. ;)

Tidigare i veckan plockade jag fram julpyntet. Det som fyllde hela lägenheten tidigare räckte inte lika långt i Huset, men tillräckligt för att få lite stämning. Snön som singlade ner hela förmiddagen hjälpte också till. ;)

Här kommer lite stämningsbilder. Det var lite svårt att få fina bilder i mörkret och det kommer nog lite fler bilder imorgon på lite annat pynt.





Jag gillar den lilla enen som jag planterade och pyntade med kula och tomte. Så sött! Tog även foto på pepparkakorna jag bakade idag i formen av hus och älg. ;)

Vi bjöd hem svärmor och svägerska på första adventsmiddag. Det bjöds (inte traditionsenligt) på en het chiligryta med guacamole som vi åt med tortilla chips, lök och ost. Det var ruskigt gott! Efter det blev det kaffe med mina egenbakade pepparkakor och Blossa glögg -09 (clementinsmak). Jag är fortfarande mätt efter all mat.

Toodles!

torsdag, november 26, 2009

Lite juligt iaf.

Det blev några små inköp idag för att fixa lite jul hemma. Ett par små enar som jag planterade lite juligt och en julstjärna. Bild måste komma senare då det var för mörkt för att fota någorlunda fina foton. Sen plockade jag upp lite annat pynt som vi haft sen tidigare. Tyvärr så slängde jag bort våra gamla jul-
gardiner i flytten till Huset, så jag har inga. Kanske gardinerna jag spanat in på Indiska kommer på rea närmare jul och jag nämns köpa dom då... Annars får vi nöja oss med våra vita kappor helt enkelt.

Nu måste jag tänka på refrängen. Jag ska jobba imorgon och på lördag. Det ska bli riktigt skoj, det är ju några dagar sen sist. :)
Förhoppningsvis blir det mycket att göra också, det brukar vara lite mer livat löningshelgen. :)

Natti, natti.

Julen ska fram

Idag ska jag plocka fram julen. Jobbar på fredag och lördag så då är det garanterat gjort tills söndag, då det är första advent. :)

Väntar på att svärmor dyker upp snart och då ska vi pallra oss i bilen och dra ut till Birsta för att gå på IKEA och Buketten. Ska kika efter lite grönt att köpa och dekorera kök och vardagsrum med.

Men först ska jag sätta på en kanna kaffe och ta fram portions kladdkakor till oss ur frysen. Känner att lite fika innan sitter bra. :)

tisdag, november 24, 2009

Vackert!

Hade EfterTio på TV:n i bakgrunden medans jag fipplade på datorn och såg då att chefsstylisten på Wella, Tomas Edlund, var där och visade några håruppsätt-
ningar som man kan göra själv. Dom visade upp några bilder på en frisyr som jag blev kär i redan då vi var på en Wella-visning tidigare i år. Sen dess har jag ju klippt kort, påmindes om denna frisyr och nu är jag riktigt sugen på den. Jag ska kolla upp med mina kollegor om någon kan tänkas klippa den på mig. ;)


Foton tagna från tv4.se.

Frisyren är sååå snygg! Och variationerna på den är också riktigt snygga. Vad tycker ni? Den sista varianten är en styling som jag skulle vilja ha på t.ex. en jul- eller nyårsfest. Läckert! :)

Frukostdags! Toodles.

måndag, november 23, 2009

Blåsa lite liv i bloggen

Ooops. Jag har visst försummat bloggen lite på sistone. Jag har faktiskt haft lite grejer som jag velat blogga om men av ågon anledning så blev det inte av. Slöhet..? Jag har varit ganska trött och seg sen jag kom hem och får inte något vettigt gjort. Somnar sent på nätterna/tidigt på morgonen ibland. Är nog fortfarande på amerikansk tidszon. Har inte haft så svårt att komma ur det tidigare. Suck.

Sen har jag blivit hookad på Fejjan och spelet FarmVille. Pinigt. ;) Många timmar går åt att sitta och surfa och FarmVille...

Har fortfarande inte laddat över bilderna från resan till datorn, så det blir inga foton i detta inlägg. Men jag kanske lyckas senare idag? ;)

Jag läser ofta bloggen MyShoebox och Johanna har koll på en hel del fint om finns där ute. Via hennes blogg har jag nu sett ett par fin fina saker som jag gärna skule vilja ha. Problemet är att jag har shoppat alldeles tillräckligt på vår resa och nu är det stopp ett tag framöver. ;)
Här är iaf ett par skor som jag kommer spana in på DinSko så fort dom kommer in. Riktigt snygga! Och handväskan från Lindex ska jag nog titta efter om den finns kvar i butik nästa gång jag åker in till stan.



Börjar känna mig lite hungrig. Steg upp ganska sent idag (också), satte på kaffe, började plöja igenom lite inspelade avsnitt av olika serier jag följer och nu känner jag att det är dags för frukost. Eller snarare dags för lunch...då bestämmer jag mig för att det blir en brunch! ;)

torsdag, november 19, 2009

Totally jetlagged

Jepp, vi har kommit hem i tisdags. Det kändes som en lång resa hem och den var helt utan sömn. Jag har inte anpassat min dygnsrytm till den svenska än, men ska försöka fixa till det snarast.

Det var en lyckad resa och vi hade riktigt kul hela tiden. Även dagarna i den tropiska stormen var kul. Det var spännande att åka bil till gymmet i vindar som växlade mellan 30-40 m/s. Ja, ni läste rätt. Vi var och tränade nästan varje dag då vi befann oss i Ocean City. Steven tog med oss till hans gym och vi var bl.a. på yoga, hade session med hans personliga tränare och sen badades det jacuzzi och bastu. Sweet.

Det blev en del shopping i New York, ett besök på American Museum of Natural History och Boston (även där en del shopping). Comics Come Home (Boston) med Denis Leary, Jimmy Fallon, Adam Ferrera, Lenny Clark och fem andra komiker var helt suveränt! 3 timmar non-stop-laughing var hysteriskt kul! ;D
D lyckades få med sig en av t-shirtarna som dom kastade ut till publiken (som bestog av ca 6000 pers). Awsome!

Vi var med om mycket och detta var det mesta - i stora drag... Bilder kommer kanske imorgon. Kanske. ;)

Nu ska jag ta och dricka lite kaffe och försöka göra något vettigt iaf. Jag har varit helt slut idag... Kanske för att jag jobbade igår och inte hade tid att sova ut då. ;)

Men först ska jag ringa min älskade gudson Emil som fyller 5 år idag! :D Tiden går så fort och han har blivit sååå stor! Längtar tills jag får träffa dig igen, Emil, och ge dig en bamsekram och puss! ;D

torsdag, november 12, 2009

Tropisk storm i Ocean City

Svårt att skriva inlägg från en ipod, men jag gör ett försök.
Vi är nu hos vänner i Ocean City, Washington. Steven och Maggie tar väl hand om oss. Det viner bra mycket ute nu och regnet öser ner. Första gången jag varit mitt inne i en tropisk storm, det regnar ordentligt och blåser runt 30m/sek. Vi är alltså inne...
Snart ska vi börja bege oss till Salsbury och strosa runt i en galleria där.

Vi började vår resa med 4 dagar i N.Y. och sen 2 nätter i Boston. Det har blivit alldeles för mycket shoppande... ;)
Här är vi kvar tills vi börjar resan hem den 16:e.

Allt bra och nu orkar jag inte pilla längre på detta virtuella tangentbord så... Vi hörs senare. ;D

måndag, november 02, 2009

New York, Boston & Washington

Nu är det inte många timmar kvar tills det är dags att bege sig. Vi kommer hem igen den 17:e. Fyra dagar i N.Y., sen två nätter i Boston och därefter roadtrip ner till Washington och hälsa på vänner innan det är dags att åka hem igen. Det blir lite shopping i New York. I Boston ska vi på Comics Come Home igen och se Denis Leary (Wohooo!).

Är färdigpackad och klar. Ska faktiskt hoppa i säng nu och försöka sova några timmar innan det är dags att stiga upp. Vi ska börja köra ner mot Arlanda vid 3-tiden. Ni får ha det så bra allihop och så hörs vi igen om två veckor, om inte före. Toodles!

Inflyttningsfest/Halloween 31 okt -09

Vi hade en inflyttningsfest i helgen, några vänner och familjemedlemmar kom. Hade riktigt kul och vi blev några stycken. Och så några bilder. ;)






Simon's Cat



Alla som har katt, eller någonsin har haft katt, kan ju inte göra något annat än att älska Simon's Cat-filmerna! Dom är hysteriskt roliga!
Nedan är en film där Simon har tecknat hur en katt jagar, han har lyckats få med ALLA roliga saker som katter gör. *Muuuhahaha* Enjoy!