onsdag, april 28, 2010

Nu är våren här!


Foto taget av mig.

Blåsipporna uti backarna står - våren är här! ;D
Dessa söta, underbara och vackra blåsipporna har tittat fram nu. Såg dom intill Huset då jag åkte iväg till Plantagen en snabbis för att handla planteringsjord.

I gummikrukorna från Rusta planterade jag buskkrassar. Hoppas på att dom ska ha skjutit ut lite skott då jag kommer hem från Happis.

Nu ska jag ta itu med lite grejer som ska göras inför resan upp.

tisdag, april 27, 2010

Omplantering och blommor


Idag har jag planterat om mina tomatplantor, Chocolate Cherry och Green Zebra.
Det ska bli spännande att se hur dom tar sig och hur jag vidare lyckas med dom.


Ut till verandan köpte jag igår en Silvernjurvinda Dichondra argentea (Silverfalls) och två orangea Lyckliga LottorPlantagen. Dessa planterade jag om i likadana amplar. Dom blev jättefina tillsammans! Blommorna ska inte hänga utomhus riktigt än, lite för kallt på nätterna och framförallt så blåser det väldans mycket nu.

Jag ska också plantera färgglada buskkrassar i gummi-
krukor från Rusta imorgon, men för det behöver jag en till kruka och blomjord som ska inhandlas imorogon. Det kommer ge ännu fler fina färgklickar på verandan.


Mina plantor som jag lyckades få till av citronkärnor i vintras frodas och ser ut att må bra, planterade om dom för en dryg vecka sedan. Snart är det också dags att plantera mina grönsaker som ska direktsås, men det får vänta tills vi kommer hem från Haparanda (som vi åker till över Valborg).

Måste höra med mannen om jag kan få köpa ett planteringsbord imorgon som jag spanat in på Jula. Ska betsa om den lite mörkare bara. Det är lite småbökigt att hålla till på verandan på knä. Skulle behöva lite plats för plantering och förvaring av all jord o.dyl. Ska försöka få till en fin hörna vid carporten, som är intill min planerade trädgård. Ska ta hjälp av lite gamla fönster som vi har i uthuset för att få det extra fint.

Bidde ingen resa

Idag skulle vi egentligen ha suttit på ett plan till New York. D vann flygbiljetter (som en del kanske kommer ihåg) och flyget dit skulle alltså ha gått idag. Vi bestämde oss för ett par veckor sedan för att sälja bort biljetterna, eftersom dom inte var ombokningsbara. Det finns en hel del annat att lägga pengarna på istället för hotell, mat och shopping i underbara New York. ;)

Trist att inte åka, men det känns bra ändå. Vi vet att vi KOMMER att åka dit igen, förmodligen redan i november (som vi gjort tre år i rad).

Istället för att sitta på flyget till N.Y. tänkte jag idag sysselsätta mig med att plantera om mina tomatplantor och betala räkningarna. ;)
Och Valborg ska vi fira i Haparanda med släkten. Vi bytte storstan mot Tornedalen. ;)

Tävla & vinn Loppisboken!



Var med och tävla du också! Det är enkelt och du hittar hos Ellas inspiration.

torsdag, april 15, 2010

Utemöbler


Bild från Rusta.

Vi måste ha något att sitta på i sommar då vi vill äta ute i solen. Jag spanar för fullt i reklamblad och på nätet. Min tanke på att i höstas hitta möbler på rea gick i stöpet, det visade sig att det inte blev någon större rea på dom. Nå ja…

Jag bläddrade idag i Rustabladet där dom hade lite möbelgrupper och jag fastnade för dessa. Lite gammeldags och samtidigt modernt. Perfekt hos oss! Köper man gruppen, som den ser ut på bilden, så får man pröjsa 3995,- (ord. 4980,-) Man kan ju dessutom köpa 2 stolar till, om man vill ha fler sittplatser för 895,-/st.

Dessa möbler kan jag definitivt tänka mig att sitta på ute vid grillplatsen och mysa i, även på kvällarna invirad i fleeceplädar.

tisdag, april 13, 2010

Essential looks spring/summer 2010

Imorgon ska jag ställa upp som hårmodell för Schwarzkopf nya kollektion. Det blir en makeover för mig. ;)
Det ska bli spännande att se vad dom hittar på. Det brukar inte alltid direkt bli dom mest anonyma frisyrerna och jag tror det kanske kan bli något liknande detta, som är från senaste kollektionen:


Bild från Schwarzkopf Professional.

Oavsett hur det blir ska det bli skoj att göra och ha en stund. Lägger in före och efter bilder på torsdag (tror inte jag hinner imorgon).

Nej, nu borde jag nog lägga mig, ska vara på plats vid 8... Natti, natti.

Våriga panellängder


Foton tagna av mig.

I helgen sydde jag våriga gardiner till vardagsrummet. Vi har haft svarta hela vintern, det var gamla panellängder som vi hade i lägenheten och jag ville inte börja köpa nya gardiner på en gång då vi flyttade hit. Jag sydde dessa av ett tyg som jag tycker så mycket om från IKEA, Cecilia tror jag det heter. Det blev riktigt ljus och trevligt i vardagsrummet.

Varning för starka bilder

Eller EN stark bild rättare sagt. Igår var det en stor milstolpe i våra kissars liv. Tyvärr missade vi vem av dom som lyckats med bedriften, men dom är säkert lika duktiga båda två. Eller så kanske det t.o.m. var teamwork? ;)

Igår morse, innan jag åkte till jobbet, skulle jag ropa in Leeloo och Smulan och upptäckte i ögonvrån vad jag trodde var skräp på dörrmattan på verandan. Jag böjde mig ner för att plocka bort det och såg att det minsann inte var skräp utan en jakttrofé! Någon av våra mystanter hade fått sig en mus och ville ge den i present till oss. Vi blev mycket imponerade av våra katter, men var dock inte så intresserade av att ta in den.


Foto: jag.

Varför vi blev så imponerade är för att våra kissar har varit innekatter i 10 resp. 12 år. Då är det minsann inte illa pinkat. Men dom håller väl på att aklimatisera sig till ett liv på landet och har nu börjat jaga större djur än flugor. ;)

onsdag, april 07, 2010

Gröna fingrar?

Ja, det är det som är frågan. Idag har jag frösått tomater, får se hur det kommer gå. Förhoppnignsvis får jag några plantor att gro och kanske någon planta att sätta ute i kruka. Det vore ju för skoj! ;)



Satte igång två olika sorters tomat; Green Zebra (en grön tomat, utanpå iaf) och Chocolate Cherry (en körsbärstomat). Dom är ju så fina båda två! :D

Har länge varit sugen på att grodda Alfa alfa. Konstigt nog har mitt problem varit att hitta frön, men idag lyckades jag äntligen hitta dom på Plantagen. Jag satte igång en odling direkt i en glasburk då jag kom hem. Det ska bli gott gotteli gottit!

Jag misslyckades med mitt försök till en surdegsgrund sist. Nu har jag både ekologiskt mjöl hemma och äpplen, så jag ska göra ett nytt försök igen. Bäst att sätta igång den innan jag blir för trött. ;)


Var en svängRusta idag också och köpte denna gummikruka som jag såg där sist. Endast 59 riks-
daler. Jag tycker dom är så himla fina och roliga. Har inte bestämt mig riktigt för vad jag ska ha i den, kanske en växt eller något annat?
Om jag ska ha en växt i den, så måste det ju vara något som inte behöver en drenerad jord - och vad ska det då vara...förslag?

Första vintern i Huset

Våren är ju äntligen här och häromdagen satt jag och tänkte på vintern som varit. Vi överlevde första vintern i Huset, en extrem vinter kan man minst sagt säga. Det har varit sjuka mängder snö och riktigt kallt i ganska långa perioder (vilket elräkningarna vittnat om). Det känns konstigt nog ganska avlägset nu, har redan vant mig vid sol och milt väder. ;)

Kallvattenrör som frös, och gjorde att vi inte fick kallvatten i köket, hände ett par gånger. Ett varmvattenrör som började läcka i gästtoaletten, den hade smygdroppat ett tag och vi visste inte hur illa det var. Men vi klarade oss lindrigt och det räckte med några dagars torkning (med hjälp av en kupévärmare).

Makalöst mycket snö låg på taken, och vägde säkerligen som 80 elefanter (läste att det motsvarade den vikten i en dagstidning), och orsakade lite problem med att stänga dörren till sovrummet. D fick bråttom med att skotta bort snö från taken efter att ha läst artikeln.

Vi får väl se vad nästa vinter har i sitt sköte, men nu ser jag fram emot första sommaren i Huset!

tisdag, april 06, 2010

Vinterdvala

Jag har legat i vinterdvala och börjar nu tina upp och känner energin komma tillbaka. Det är det jag mest älskar med våren! Detta har gått ut över en hel del i min dagliga tillvaro, framför allt har det gått ut över bloggarna. (FB har dock fått en massa uppmärksamhet, nästan lite FÖR mycket. *hehehe*) Men nu har jag börjat uppdatera båda. Gilla! *hahaha*

söndag, april 04, 2010

Inspiration

Solen värmer på för fullt ute och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Tror jag ska dra med mig D till Plantagen och titta på vad vi ska plantera i trädgården i sommar. Jag är på jakt efter fina utemöbler också. Vet inte riktigt var jag ska hitta dom... En fin rottingsoffgrupp med bord är ett måste i sommar att ha på vår stora veranda. Jag längtar efter att kunna sitta där och dricka kaffe på morgonen, eller prata och mysa med vänner på sommarkvällarna under en filt.

Sen måste man ju ha en uteplats att äta på också, det ska vi ha på vår lilla 'dansbana' på gården. En grill måste också smackas upp i anslutning. ;)

Har just läst senaste numret av Hus&Hem, jag blir alldeles sjuk av inspiration! Jag vill ha massor med pengar så jag kan köpa allt vad jag vill ha för att göra, och inreda, vår egen trädgård NUUUU! Eller kanske måste snön smältabort först? Solen jobbar bra på det nu iaf, ;)