söndag, januari 10, 2010

Status: Utan vatten

Jaha ja. Då har vi fått lite problem i Huset. För några dagar sedan (efter en dryg veckas -29) försvann kallvattnet i köket. Nu fick vi tips om att sätta en kupévärmare att blåsa in mot röret så löser det sig, den står nu och surrar och jobbar för glatta livet.

Problem #2 uppstog imorse då jag skulle gå på lill-toa och upptäckte att det droppade från ett vattenrör! Suck! Vi har försökt med hjälp av vänner och grannar få bukt med vad man ska göra med den gamla kopparkopplingen för att täta den, men inget lyckades. Det var bara att ringa försäkringsbolaget och prata med dom. Statusen är nu alltså att vi inte har något vatten i Huset, då vi varit tvugna att stänga av det. En rörmockare är på väg hit, så den biten löser sig nog idag.
Imorgon ska försäkringsbolaget kontakta oss för att få hit en besiktningsman som kan kontrollera hur pass omfattande skadorna är på golv och vägg. Kanske man måste påbörja en renovering där. Nå, det skulle vi ändå göra så småning om, men vi hade väl velat bestämma när själv.

3 kommentarer:

  1. Ja men fy så trist. Uschan!! Vi har 1. fruset avlopp
    2. inget kallvatten i grovan och kan därför inte använda tvättmaskinen
    3. inget varmvatten i köket men kan använda diskmaskinen fast inte nu när det är stopp i avloppet.
    Varken diska tvätta skita eller annat . Fan fan fan!!!

    SvaraRadera
  2. Det var jag som skrev!!/elli

    SvaraRadera
  3. Elli: Oj, vad jobbigt. Det är ju svårt att jämföra problem, men det låter inte som att det är jobbigare hemma hos er...
    Hur kommer det sig att det har blivit så, har ni haft kallt ett tag?
    Hoppas det ordnar sig snart.

    SvaraRadera