torsdag, augusti 27, 2009

Huset: Dag 2

Hann inte göra en uppdatering på Dag 1 igår, men kan ju göra en snabbis idag. Igår skrev vi alltså på alla papper och fick nycklarna till Huset! Vad underbart!
Pappa och svärfar hade precis kommit fram till S-vall från Haparanda då vi var på väg hem från banken. Vi gick upp, pratade lite och drack kaffe sen fyllde vi ett stort släp med massor av kartonger. Vi fick med allt som var nerpackat. Sen blev det middag hemma hos Eva, efter det gick alla och la sig ganska tidigt.

Det blev en ändring i vår plan direkt då vi skulle sätta igång uppe i sovrummet. Vi upptäckte att det vara en väv på väggarna i både sovrummet och alkoven. Det hade blivit väldigt jobbigt att sätta tapet på det, så det fick bli färg istället. På eftermiddagen åkte vi till Fresks och lämnade tillbaka tapeten och valde ut en färg som kommer bli ÄN snyggare! ;D

Idag har vi hunnit en hel del. I alkoven har jag grundat väggarna och pappa har målat alla lister i en vit panellack, samma jobb med listerna är gjort i sovrum-
met. I vardagsrummet har jag kvistlackat hela taket. D kvistlackade taklisterna och målade dom med vit panellack. Svärfar grundade alla fönster-, dörr- och golvlister. Det tar en bra stund att göra allt grundarbete men det är det värt sen. Svärmor kom och hjälpte oss med att plocka upp alla kartonger i köket och kom med köttsoppa. Vi hann bara med en måltid idag, glömde bort att äta. Imorgon blir det mammas köttbullar med kokt potatis.

Jag tog en del före-bilder och lägger upp dom senare sida vid sida med efter-bilderna.

Farsan, den galningen, ska sova i huset i natt, i en fåtölj! Vi lämnade honom där för en stund sedan och drog hemåt. Nu ska vi titta på lite Top Gear och sen lägga oss. Vi satsar på att kliva upp rätt tidigt.

2 kommentarer:

  1. Tänkte erbjuda middag idag men vi tar väl den imorgon då. Får väl komma och koka potatisen o värma köttbullarna så ni kommer ihåg att äta.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Lasse är inte rädd för arbete när han törs lägga sig brevid ;-)

    SvaraRadera