fredag, mars 06, 2009

Bio: Män som hatar kvinnor

Ja, inte blev jag besviken på denna film! :D
Visst var det så att mycket klippts bort, så klart, annars hade den väl varit dubbelt så lång. Men det hade inte tagits bort något som saknades för att filmen skulle fungera.
Snillrikt gjort. :)

Det här är den överlägset bästa svenska filmen jag sett på mycket länge! Noomi Rapace är grym som Lisbeth Salander, precis som man föreställde sig henne i boken. Michael Nyqvist var jätte bra som Mikael "Kalle" Blomkvist, men jag föreställde honom som lite hetare i boken. ;)
Andra saker som också var exakt som i boken var vissa scener och miljöer, som t.ex. det enorma gården och Valander-huset och scenen i Australien, men även mycket fler grejer. Coolt! Och det som inte var det funkade ändå.

Rara lilla Sussie har inte läst böckerna och visste tydligen inte vilken typ av film vi skulle se, och höll på att bli förstörd då hon förstog att hon förmodligen kommer tycka det är en hel del hemskheter och läskiga grejer. Hon hade fått för sig att det kanske var lite av en komedi. ;)
Vi skrattade faktiskt på några ställen och för att peppa henne så satt vi och räknade dom tillfällena vi skrattade på. Vi kom upp i 6st. ;)

Ni som sett filmen men inte läst boken - gör det! Det är värt det, trots att ni vet storyn i det stora hela... Detta var en mycket bra film och den får betyget 4 st popcorn. :D

2 kommentarer:

  1. JAg ser verkligen fram emot att se den. Lider liiite av fobi mot att sitta instängd i en biosalong så jag inväntar dvd filmen!

    SvaraRadera
  2. Jag vill ocksa se den! Tar ni med den nar ni kommer hit? ;)
    Idag har vi kollat pa tavlingarna en stund, var inte sa bra vagor men en del coolt hann man ju se :) Svart dock att ta bilder. Sen akte vi in till surfers och shoppade lite tillsammans med Brett och Celia.
    Imorn ska vi och titta nan timme pa tavlingarna pa morgoen och runt 10 borjar vi aka mot coffs. Celias mamma som tittar efter pojkarna (om jag fattat ratt) ska med ett flyg pa eftermiddagen sa vi maste hinna dit innan dess :)

    Hahaa, maste beratta en rolig sak.
    Idag fragde Erik Brett ifall pojkarna surfar och da sa brett att keanu surfar och ar ratt duktig pa det men att taj inte var lika intresserad. Sen berattade Celia att dom hade varit ute och surfat en dag och det hade varit ganska sma vagor, Da hade keanu sagt till celia:
    "Mum, take me to the big waves! I don't care if i die!"
    Hahaa, vad vi skrattade :)

    Och sa berattade dom att du hade berattat om KENT, gruppen alltsa. Sa dom visade skivan. Det var du som hade gett den till dom va? :)

    Nej, nu ska vi hoppa i sang, bli tidig morgon. Ska vara pa stranden runt atta redan.
    Ses i coffs snart da ;)
    Ha sa kul pa metallica och pussa Tippis och halsa Stina. och Danne saklart :)
    Puss och kram

    SvaraRadera