lördag, januari 10, 2009

Film: Burn After Reading

Igår såg vi alltså filmen Burn After Reading, en stjärnspäckad film av bröderna Coen. Vi visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss, det kan gå hur som helst med Coens filmer, så även med denna. Det är en film med en ganska komplicerad, och samtidigt en väldigt enkel, story. Vi fick oss några riktiga asgarv och det var tack vare vissa "detaljer".

Ska försöka skriva kortfattat vad filmen handlar om. En CIA-agent Osbourne Cox (John Malcovich) får sparken för att han har problem med spriten och han bestämmer sig för att skriva en bok, hans memoarer. Han tappar sin bok som han bränt på en CD-skiva på ett gym. Instuktören Chad Feldheimer (Brad Pitt), som jobbar på gymmet Hardbody, hittar den. Han tror att det är topphemliga CIA-dokument och ska försöka utpressa Cox på pengar för dessa, nu börjar galna grejer hända.

Det var blandade känslor då vi sett klart. D tyckte den var riktigt dålig, själv tyckte jag den var ganska kul men det var blandat med lite obehag också. Det är inte Coens bästa film (svårt att överträffa O Brother, Where Art Thouh?), men gillar man deras knasiga humor så kan man nog gilla Burn After Reading också. :)

Nu ska jag börja göra mig iordning för min date med Elin, har inte träffat henne på flera månader, så det ska bli riktigt skoj! :D

Later.

1 kommentar:

  1. Du kan!
    Det handlar om att få in bilderna och texten sådär snyggt som du gör. Hahaa!

    SvaraRadera