lördag, januari 31, 2009

Garderobsrensning

Jag har blivit så inspirerad av alla andra bloggare som rensar i sina garderober och börjar med sina "en-in-en-ut-principer". Vad duktiga dom är! Själv så skulle jag nog inte klara av det.

Har nu alltså bestämt mig för att rensa ur min egen garderob ikväll. Nu har det samlats på en massa kläder och dom får inte plats i garderoben längre... :(
Jag vet inte hur det ska gå, jag måste vara hård! Kläder jag inte använt på mer än ett år måste bort. Det är många gamla favoriter som ryker... *snyft* Men har jag inte använt dom på ett år så lär jag inte använda dom framöver heller.

Självfallet finns det undantag(!), bl.a. klänningar och jackor, där byter man inte lika frekvent, där gäller alltså inte 1-års-regeln. Hmmm...börjar jag redan ge vika..?

Någon som vill titta igenom ge-bort-påsarna innan jag för dom till återvinningen? ;)

fredag, januari 30, 2009

Dagens höjdpunkter



• Mannen kom hem efter att ha varit i Barcelona
  i 6 dagar.
• Såg, förmodligen en av årets bästa filmer, Bolt!
• Åt årets första semla, som Tanya bjöd på.
  Mumma!
Eureka, säsong 3, startade idag.


Ser fram emot att se Underworld 3: Rise of the Lycans! :D
Vågar dock inte ha alltför stora förhoppningar eftersom varken Kate Beckin-
sale eller Scott Speedman är med i denna tredje film... *Besviken* Dom var ju en stor del till att Underworld och Underworld: Evolution var så jävla bra!



Ooops! Jobbar ju imorgon, kanske borde börja fundera på refrängen..?

♥ Eureka ♥


Loveli! En av mina absoluta favoritserier Eureka har premiär idag på 6:an. Sweet! Har visserligen redan sett den, men den tål att ses igen. :D
"Nu börjar det!"

Söta kissekatter


Härliga foton på söta kissekatter. Det finns ju mängder, och åter mängder,
av sådana underbara foton ute på nätet. Blir alldeles värm om hjärtat,
jag smälter! Ni minns väl den skrattande kissen? ;)

Lediga-dagens-film: Bolt

Heeelt underbart! Bolt är en film som måste ses! :D
Underbara Disney har gjort det igen, en fantastisk animerad film. Det är den bästa film Disney gjort sen samarbetet med Pixar och Monsters Inc. Mycket bra med andra ord! Sweet!

Det är en bra story i filmen och så mycket detaljer som lyfter den än mer. Päls och fjädrar på djuren är så realistiska så man tror man kan klappa dom på riktigt. *hihihi* Alla karaktärer som är med är också helt otroliga; katterna (helst Mittens), duvorna, Bolt och framför allt Rhino! Jag är kär! :D

Skämten är hysteriskt roliga och man skrattar högt många gånger, hela registret av känslor finns representerat i filmen. Detta är inte bara en animerad film för barn, ALLA kan se den och ha kul. Som alltid, i Disney-filmer, så kommer tårarna även denna gång. ;)



Rhino är helt hysteriskt rolig! :D

Denna film ska ses om och om igen, lita på det. ;)
Närmast om en vecka på bio - i 3D! :D
Betyg: 5 av 5 möjliga. This movie is "fully AWESOME!"




Bolt-trailer.

Äntligen kommer han hem

Idag är det en god morgon, trots att jag steg upp först kl 10 då mannen ringde och väckte mig. Gick inte och la mig förrens kl. 2 i natt så det kanske inte var så konstigt att jag sov lite längre. Good Morning-koppen ska användas denna morgon. Sitter och sippar på kaffe och tittar på Top Model Australia. Jag måste säga att jag inte tycker dom är speciellt imponer-
ande... Jag själv skulle ju göra succé - NOT!
Så jag kanske inte ska uttala mig överhuvud-
taget..? ;)


Ikväll kommer mannen äntligen hem! Vilken lång vecka det har varit utan hon-
om hemma. Jag är ju sa van att vara tillsammans med honom varje dag. När jag själv åker bort, t.ex. upp till Haparanda, är det ju själv klart inte lite jobbigt. Då är jag ju omgiven av familjen och katter dygner runt. ;)

Jag är ledig även idag och nu ska jag försöka tänka efter vad som måste göras. Inga livsviktiga grejer direkt, men som vore bra att göra. I vilket fall som helst måste naglarna målas. ;) Kan inte jobba med naglarna så som dom ser ut nu... Dom syns ju hela tiden då man håller på att ta betalt och hanterar produkter.

Nu: Frukost! Toodle-pip!

torsdag, januari 29, 2009

Biokväll: Die Welle

...eller rättare sagt, filmkväll. Tanya, Karolina, Lill-Katja, Therese och jag, det var samlingen hos oss ikväll. Anledningen var för att se en film. Det var riktigt trevlig att ha lite gäster. Visst, jag fick städa lägenheten innan dom anlände, men det var bara skönt. Det behövdes. ;)

Vi försökte boka bord på bl.a. Bite Line och båda O'Learys men det var ju hockey ikväll så det var fullbokad överallt. Vi bestämde oss för att ta hem käk. Det blev en Bite Line pizza, Hot & Spicy, för min del. Såååå gott! Länge sen jag åt en pizza. ;) Efter att magarna mättats var det filmtajm.

Die Welle (Vågen): En gymnasielärare leder ett veckoprojekt om diktaturer på en gymnasieskola på ett mer handgripligt sätt. Han och eleverna startar själva en fascistisk rörelse, Vågen.
Det dröjer inte länge innan det urartar och rörel-
sen börjar leva sitt eget liv. Historien är baserad på en sann händelse i USA 1967.
En klart sevärd film, lite förutsägbar (men inte så det stör) och den ger en tankeställare.

Tjejerna åkte för en stund sedan och nu tror jag att jag ska ta och spela lite... ;) Fram med Lego Batman! Wohooo!

Ett till wohoo! för glada Elin S som fyller år idag! WOHOOO!
Grattis Elin, the big 2-0! :D

Later, gator!

Städdags

Syrran ringde och väckte mig vid halv tio, tack och lov för det annars hade jag kanske fortfarande sovit... ;) Vi surrade i två timmar och det var kul att ta sig tid för det. Jag är ingen telefonpratare, det vet alla som känner mig. Det är sällan jag själv tar upp telefonen och ringer ett samtal, men det är kul när någon ringer. :)
Det är skönt att veta att mina vänner inte läser in något konstigt i det att jag själv aldrig ringer, dom vet att jag älskar dom ändå. :)

Det är dags att ta itu med städningen nu iaf. Det är ju bio-kväll hos oss idag och det kan ju inte se ut som ett sprängt Beirut då det kommer gäster. D är ju inte med eftersom den fisen fortfarande är i Barcelona. Men det är nog lite tur det eftersom det redan är svårt med sittplatser. Har tiggt om stora kuddar av Tanya för att gosa och sitta på på golvet.
Ska nog ta mig till affären och inhandla lite snacks till kvällen också. Först ska vi alla samlas på Bite line för att käka lite innan vi tar oss hit för film. Vi ska se Die Welle (Vågen på svenska), en verklighetsbaserad film som verkar riktigt bra. Har läst boken för lääänge sedan, men jag minns att jag älskade den och att den inte gick att lägga ifrån sig. :)
"Recension" på filmen kommer sen.

Just det ja, nu frukost - sen städ! :)

onsdag, januari 28, 2009

Handla aldrig hungrig

Jag skulle bara in på ICA och köpa ett par liter mjölk, lite rökt oxinnanlår
(att slänga på frukostbrödet) och hämta ut mitt H&M-paket. Jag kom ut med allt detta OCH en ny tandkräm, Lakrisal, vitt te, SodaStream Red Berry Mix, popcorn och ingredienser till en ostbricka... Ooops.


Plånbok från Wera, Åhlens.

Denna underbara plånbok har jag suktat efter ett tag, ända sen Anna (på jobbet) köpte den. Slog till på den idag då min nuvarande ser mer än lovligt sliten ut och har hål lite här och där i lädret. Dessutom så köper man ju inte nya plånböcker stup i kvarten direkt, dom används ju tills dom går sönder och den här blev en bra investering. Nu åker den bort och in med den nya fina istället! ;)

Toodle-pip!
Ska nog hugga in i ostbrickan nu... Mumma!




22:28 Hjälp! Danne måste komma hem nu innan jag äter ihjäl mig! 8O

Tips: Snow Patrol *Aaah!*

I min iPod: Snow Patrol. Blir så lycklig när jag hör dom! Senaste skivan är helt underbar. Lyssna! Vill bara skrika högt så att alla ska förstå hur bra dom är! :-D
*förälskad*

ASOS-paketet



Äntligen har jag varit och hämtat ut mitt rea-paket från ASOS på Posten! :D
Paketet hade hamnat av någon anledning ute på Posten Företag, och jag försökte promenera ut dit på lunchen igår. Mindes inte att det var så lång dit... Som ni som bor i stan kanske förstår, så fick jag vända tillbaka efter en bra stund då jag fortfarande inte såg byggnaden och lunchtiden höll på att ta slut. Tog bilen ut dit istället nu imorse eftersom dom öppnade redan kl 7.

Har provat grejerna och, hör och häpna, allt passar! 8O
Skorna hade en betydligt högre klack än vad jag är van vid och såg ut att ha på bild. Men dom var tokbilliga så jag behöver inte använda dom så ofta, iaf inte på jobbet. ;)

Nu ska jag slänga i mig resten av frukosten och göra mig klar för jobbet. Later.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Det här var inlägg #400 på denna blogg och jag har haft 12 168 st besök sedan
3 juni. Vad roligt, grattis till mig! Det här är nog det "projekt" som jag hållt vid liv allra längst. ;)

tisdag, januari 27, 2009

Tisdagsmys

Nu är myspalterna på och ett glas rött är serverat. *Myyyys*
Innan jag går och lägger mig ska jag sippa lite vin och kolla en film. Det är inte ofta man unnar sig det en tisdagkväll. ;)
För att ha det så gosigt som möjligt, har jag tagit på mig ett par tights från H&M, min nya supersköna oversize-tröja från Gina Tricot och ett par stickade strumpor som mamma gjort till mig. Sweet!
Det gäller att göra det bästa av situationen när mannen befinner sig i Barcelona. Den lille jäveln... ;) Toodles!

Lek med kameran



Hade kameran till jobbet och lekte lite med den.
Tog bilder på grejer vi har där.

Är det fest eller?

Blev det lite för mycket för skyltdockan på KappAhl? ;)

Promenerandes till jobbet

Tips för oss som älskar A Fine Frenzy!
Missy Higgins och låten Where I Stood. Sjukt bra! :-D

måndag, januari 26, 2009

Impulsköp

På lunchen idag skulle jag ta en tur runt och kika lite i butikerna på in-gallerian. Jag kikade lite extra efter en topp som jag sett en kund ha på sig tidigare på förmiddagen som jag tyckte var fin. Lill-Katja och jag slog följe.
Vi hamnade inne på Gina Tricot (ajajaj) för där fanns toppen på en reklamskylt! Sweet!

Men hoppsan, då jag gick ut där ifrån 10 min senare hade jag inte den toppen med mig utan dessa istället:




Visst har t-shirtarna snygga tryck? I löööv them! Som bonus så satt dom jätte bra, trots att jag inte hann prova dom. Köpte även ett linne med det ska jag lämna tillbaka, för den satt inge bra och var alldeles för lång. Oversize-tröjan är sjukt skön! Den kommer jag att använda väldigt flitigt hemma. :)
Jag har även beslutat mig för att jag inte ska ha shopping-ångest (som jag drabbades av) eftersom jag jobbat mycket hårt i december och kan få njuta lite av dom extra pengarna det innebar. ;)

Summa sumarum, mycket bra impulsköp jag gjorde idag! ;)
Natti.

Motionsrunda


Direkt efter att jag kom hem från jobbet gick Tippan och jag ut och motionerade varandra en timme. Vi t.o.m. sprang lite, eller Tippan drog fram mig. Hade underlättat att ha haft en spark. :)
Hon tycker om att böka i snön, som kanske syns på bilderna ovan. ;)
Tippan tyckte dessutom att hon skulle bajsa nedför snövallen, med arslet uppåt. Ingen hit direkt. Vi fick tvätta av framtassarna lite...

Igår påbörjade Maggie och Erik sin resa med destination Australien. Det blev krokodiltårar. Jag HATAR att säga Farväl! Jag är en bölare och igår var inget undantag. Jag kommer sakna henne sååå mycket! Nå, hon kommer ha det så himla kul och få ett minne för livet, jag är glad för hennes skull. :)

Later. Nu ska jag ta lite bilder till Maggie på det jag shoppat tidigare idag. ;)

söndag, januari 25, 2009

Ensam

Nyss hemkommen från att ha kört mannen till tåget. Nu är han på väg till Spanien, mer bestämt till Barcelona och han blir borta till fredag! Nu sitter jag här ensam hemma och känner mig lite deppig. Smulan känner av det och är så go och försöker trösta mig. :)

Dessutom åker ju lilla-syster #2, Maggie, också. Resan till Australien påbörjas idag. Mamma Eva följer med henne neråt till Stockholm och ska vara borta till tisdag. Jag ska ta hand om Tippan fram till dess. Hoppas att hon vill gosa mycket. ;)

Är lite orolig för Tippan, hon ska ju vara ensam hemma här eftersom jag jobbar imorgon och tisdag. Men det kommer nog gå bra. Hon tycker ju om kissar lite för mycket så dom får bo i sovrummet med låda, mat och vatten och Tippan får bo i resten av lägenheten. Sen gör vi skiftbyte över nätterna, då får hon bo i köket och kissarna i resten av lägenheten. Det har gått bra tidigare, så det går nog bra även nu. :)

Nu ska jag titta vidare på Miami Ink. och sen spela lite PS3 och kolla mer TV. Har en hel del att titta ikapp. Skönt att ha något att göra. ;)

Later.

lördag, januari 24, 2009

Ledig helg

Åh, vad skönt! Jag är ledig hela helgen och den ska spenderas på följande lökiga sätt:
• Ligga och fisa i soffan
• Duscha och fixa håret, inpackning och annan pampering
• Bleka tänderna
• Tillbringa kvällen med Maggie, D och svärmor
   Vi ska ha en liten avskedsmiddag för imorgon åker lilla M! 8O
• Titta på film
• Skjutsa D till tåget imorgon
• Ligga och fisa lite mer i soffan

Jobbade igår och sen blev det lite shopping efteråt. Åkte till jobbet extra tidigt, det var datorarbete som gällde hela dagen, och kunde då också sluta tidigare. Införskaffade mig lite nagellack Isadoras Sapphire (som jag letat efter i två veckor!) och Spellbound Black (sååå snygg!). Dom var på erbjudande på H&M och då slog jag till på båda. Man kan aldrig ha för mycket nagellack. ;)

Köpte även nytt ansiktsvatten, Biodroga Cleansing, av samma märke som ansiktskrämen som jag älskar! Hoppas den är lika bra som min dagkräm. :)


Efter shoppingturen bar det av till ICA för att handla mat till den väldigt tomma kylen och sen vidare till Tanya för att överlämna en liten present. Jag hade plockat ihop en liten box (som syns ovan) med en gullig kompis-kopp, godisask, pillerask, kökshandduk (med mönstret ovan) och en giftig men otroligt söt muffins-läppmoj. Jag tror det var allt. Allt detta söta kom naturligtvis från Lagerhaus (nya favoritbutiken)! :)

Till middag blev det bulgur med strimladlövbiff i en grädd- och creme fraishesås med lök och smörstekta morötter. Det blev riktigt gott. :)

Oops! Nu måste jag dra ner till tvättstugan och hämta rena kläder. :)

torsdag, januari 22, 2009

Födelsedagsbarn


Idag fyller två av mina äldsta vänner år. :D
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, PUMOR!
Kristina (ovan) blir 33 idag, blir man ganska trött av sig då? ;)
Tanya (nedan) fyller hela 37. Det kan man verkligen inte tro! 8O
You have very good genes. ;)


Har jobbat hela dagen, tanken var inte det, men det dök upp stuff så hela dagen fylldes med arbete och jag ska även jobba imorgon.

Kvällen spenderades tillsammans med Maggie, som åker på söndag! Surrade om lite dittan och dattan, målade naglarna, käkade och åkte nyss hem. Så tråkigt (för mig) att hon ska vara borta så länge, hela 6 månader! Nå, hon kommer att ha det så jävla kul! :)

Nu ska jag återgå till att Oj:a mig (första mensdagen) och rota igenom alla skåp i köket i jakten på godis. Det måste finnas en bit någonstans..!

Natti alla!

P.S.1. Måste träffas snart Dina, behöver skratta av mig med dig. Håller tummarna att det inte dröjer alltför länge tills dess.
P.S.2. Present kommer imorgon Tanya. Hoppas att du kommer gilla den. ;)

onsdag, januari 21, 2009

"Jävla lyxhustru"

Ja, det var var Therese kallade mig idag. *he* Tror hon blev glad för mig skull, att mannen min bestämde sig för att ta med mig ut på restaurang ikväll. ;)

D ringde strax innan jag slutade och frågade mig om jag hade några planer för kvällen, självklart hade jag inte det. Han tog med mig på Invito efter jobbet och där blev det en underbar tre rätters middag; löjrom och götta till förrätt, tonfisk med någon god lasagne till huvudrätt och efterrätten bestog av vit chokladmousse och varm choklad fondue, röda vinbär och björnbär. Helt otroligt gott! Till all denna goda mat drack jag något chilenskt rött vin, två glas. Blev lite lullig... Lulligheten har inte riktigt gott över än, och jag tror nog att jag kommer att somna rätt gott snart. ;)

Jag ska in och jobba imorgon ändå, det dök upp lite grejer jag ska göra. Detta innebär att jag måste försöka lägga mig i något rimlig tid - inte sitta och spela spel eller kolla TV hela natten. Alltså - "Tack och hej för mej, leverpastej".

tisdag, januari 20, 2009

SPA-kväll

Sitter nu med Rostedts lermask på fejjan och njuter av att känna hur den går in på djupet. Aaah... Skön avkoppling. Har jobbat hela dagen idag och den kändes väldigt lång. Inte mycket folk alls på stan = inget att göra. Pengarna är väl slut. Det är mina iaf. ;)

Tidig morgon på jobbet imorgon, börjar redan kl 8 med Kérastase-kurs. Alltså blir det åter en lång dag, slutar först 19. Det har inte hänt nått intressant idag så det finns inte så mycket mer att rapportera...

Adjöken för mig. Nu väntar lite Lego Batman och Rules of Engagement (en mycket bra komediserie). Se ya tomorrow! :)

måndag, januari 19, 2009

Tips: Poladroid


För alla som älskar Polaroidfoton! Det finns ett underbart litet program som jag upptäckte för inte så länge sedan och det heter Poladroid.
Det förvandlar dina foton till digitala Polaroidfoton! :D
Helt underbart!

Det bästa är ju att det är så enkelt - starta Poladroid, välj det foto du vill göra om och dra det till kameran på skrivbordet. Den framkallar fotot direkt där och sen, då det är klart, blir det "förbockat" och ditt färdiga foto ligger sparad i den katalog du valt. Voila!

Bröllopsfoton

Äntligen är beställningen på bröllopsfotona gjord! :D
Det ska bli så kul att se dom. Det var inte så lätt att se detaljerna på dom fotona vi valde ut (pga. små utskrifter), så jag hoppas att vi valt rätt. :)



Älskar dessa skor! Dr Martens Classic 1460, 8-hålskängan.
Skulle inte tacka nej till något av dom. Hur coola som helst! :)
Dom blå skulle jag nog satsa på om jag skulle köpa mig ett par. Sweet!
Såg dessa på denna sida och här kan man köpa dom.

Annars så har jag jobbat hela dagen och nyss ätit middag. Nu väntar slappa på soffan och lite TV. Lite Merlin och Lego Batman då D har somnat. ;)

Toodles!

söndag, januari 18, 2009

Önskan efter en hund...

Irländska Varghundar ...har ökat markant idag.
Det har tittats på Mannen som talar med hundar, pratats och lästs om hundar idag.
Vi vill ha, en vacker dag, en sån här underbar och go sötis. Vi vet bara inte när.
Nu, tycker jag. ;)
Fotot är taget från Svenska Irländsk Varghund Klubben.

Har inte varit speciellt produktiv idag, men en grej gjorde jag som verkligen behövdes - städade vardagsrummet. Dammsög igenom hela soffan, det behövdes verkligen. :)

Vi var som vanligt och åt söndagsmiddag hemma hos svärmor. Det bjöds på god, stark köttfärssoppa, hennes suveräna hembakta bröd och även våfflor till efterrätt. Sååå gott! Tack så mycket, Eva!

När vi kom hem var det soffan som gällde. Såg dagens avsnitt av Greek och nu ska jag snart se Merlin. D har somnat nu så jag passar på att se den, han är inte intresserad av att se denna serie. ;) Men jag är intresserad av magi, drakar och fantasy, så jag ser fram emot den. Hoppas att jag inte blir besviken. :P
Men det har jag svårt att tro.

Toodles!

lördag, januari 17, 2009

BikBok-cardigan




Den här underbart sköna koftan köpte jag från BikBok idag - och billig var den! :D

I löööv it! Ett pyttelitet problem bara...vet inte riktigt när jag ska använda den. Den är ganska varm att ha på sig på jobbet (det är snuskigt varmt där!) och hemma går jag ju bara i myskläder, men jag tror nog jag ska hitta tillfällen. ;)

Toodles!

P3 Guld

Riktigt juste scen! Gillar inredningen skarpt. Tomas har verkligen hamnat på rätt ställe, har strategist placerat sig vid kamerorna. *hehehe*

Redan uppstod två besvikelser; In Flames tog inte hem Årets Grupp och Takida tog inte hem Årets Låt! (HUR FAN KUNDE DOM INTE GÖRA DET?!)
Visst gillar jag låten Jag är en Vampyr som vann, men Året Låt är den INTE. Fanns väl ingen nominerad låt som förtjänade priset mer än Curly Sue? Det är en riktig långkörare, och den har funnits med i radio heeela året och spelats heeela tiden...

Men In Flames tog iaf hem priset som Årets Rock/Metal! :)

Fortsättning följer...



23:18

I övrigt så var P3 Guld kul att se. Äntligen en snyggt och bra producerad SVENSK "gala". :) Någon som jag edefinitivt måste spana in som lät mycket bra och intressant - Adiam Dymott.

Annars så har jag jobbat idag, känner av lite förkylning igen. Vänster halsmand-
el har börjat krångla igen. Suck. Kan den inte bara ge sig en gång för alla?

Kvällen fortsätter nu med att jag ska titta på lite inspelad Lipstick Jungle.
TV-tips! Du har väl inte missat The Mentalist på 5:an onsdagar 21.30?! SUVERÄN!

fredag, januari 16, 2009

Om jag skulle...



...få önska mig en alldeles egen bil just i denna sekund så skulle det bli en
ny Ford Fiesta! Den är ju hur fin som helst och (i reklamen) en ursnygg färg! Och ja, färgen har stooor betydelse, men också det totala intrycket och design. Denna tilltalar mig väldigt mycket just nu. Sen hur bra den är, eller
ser ut inuti, har jag ingen aning om. ;)

Och varför bloggar jag då om det här? Inte den blekaste! Hade väl ingenting annat att skriva... ;P Det kändes roligare än att skriva det vanliga - har jobbat hela dagen, D hämtade mig för att jag tyckte det var så kallt ute (snällt av han va?) och att jag sitter och tittar på en ny favoritkanal (att ha på i bakgrunden, om man bara vill ha TV:n på som sällskap då maken somnat, samtidigt som man surfar) Comedy Central.
Phui, vilken mening det blev nyss... Kan nog inte ens kvalificeras som en fullständig mening. Man får hålla tungan rätt i mun om man ska förstå den. ;)

Nu tror jag att jag ska sysselsätta mig med att pyssla lite med Maggie och Eriks blogg. Har lovat att hjälpa henne med lite grejer. Får se vad jag hittar på så att man tillfredställer "uppdragsgivarnas" önskemål. ;)

Nej vänta! Linkin Park LIVE på MTV! SWEET!
Längtar tillbaka då jag såg dom i Globen. Please, come back!

"Crawling in my skin
These wounds they will not heal
Fear is how I fall
Confusing what is real"

-20,5ºC

Men herre jävlar vad kallt det blev helt plötsligt! Brrr... Det är bara att bortse från modet och bylsa på sig täckbyxorna och tjockaste vinterjackan.
Man brukar ju vänja sig vid dessa temperaturer om den sjunker gradvis under en tid, men från runt -5º till -20º då känns det. Så alla ni som bor i runtom i Tornedalen behöver inte tro att jag blivit en vekling. ;)

Nu ska jag göra det sista innan jag ska börja promenera till jobbet.

P.S. Jag hade lätt tagit bussen OM det inte var för att jag inte har pengar laddat på busskortet, och dom numera INTE tar emot kontanter... *Argh!*

Ingen passande rubrik

Vi var bara 4st av hela styrkan som jobbade idag. 3 sjuka och 3 lediga.
Det var lugnt kan jag säga. :)

TV-bänken är på plats och den är så fiiin! Passar mycket bra ihop med vår TV. Rummet känns konstigt nog större fastän den är dubbelt så bred som vår gamla... :)

Nu ska jag lägga mig och sova, men först ska det blir lite Twilight-läsning.
Natti.

torsdag, januari 15, 2009

Kaffepaus

Tar en snabb kaffepaus och passar samtidigt på att kolla mailen som gav jobbiga nyheter. Fick igår ett brev från Arbetsfömedlingen om att jag blivit påanmäld igen från detdatum jag besökte dom (dvs. 12 jan). Mailade då min handläggare för att fråga om det inte gällde från det datum jag blev avanmäld. Det var det svaret jag fick nyss och så var inte fallet och att det stått det i brevet att jag måste gå in personligen för att påanmäla mig igen... Suck! Denna info hade jag naturligtvis missat i chocken då jag fick brevet. Min hjärna uppfattade bara att jag inte skulle få några pengar.

Detta innebär nu för mig att fr.o.m. 18 dec till 12 jan får jag inga stämplingspengar! Sista delen av december har jag jobbat så mycket så det kommer inte att märkas, hade ändå inte fått ngt att stämpla upp, men jag har inte jobbat efter årsskiftet förrens den 13 jan. SUCKEN DROGS EN GÅNG TILL!

Jag säger bara en sak: JÄVLA BYRÅKRATI!
Man ska straffs för att man jobbar så mycket att man inte hinner med att springa på det där stället och söka jobb samtidigt, samt för att man uppenbarligen inte kan läsa då man får chockerande besked. BU!

Back to work!

onsdag, januari 14, 2009

En jävulsk huvudvärk...

...har drabbat mig idag. Jag har för ungefär en timme sedan fått synen tillbaka, det gjorde smärtsamt ont i huvudet att hålla vänstra ögat öppet. Aj. Vaknade med huvudvärken som sällskap i morse och den tilltog mer under dagen. På eftermiddagen runt 16 började flimmret. Jobbade fram till 19 så det var bara att hålla ut. Var ju ensam där sista timmen så jag hade inget val, men jag trodde jag skulle kräkas vid några tillfällen... :(

Nu till något roligare. Therese på jobbet har fått en utmärkelse idag, Årets 'Loop', något som man kan likna vid Årets Medarbetare. Hon har verkligen gjort sig förtjänt av det! Har jobbat hårt som fan hela 2008. Grattis, stumpan!

En kort historia: vår efterlängtade TV-möbel kom igår. Det krävdes 3 vuxna män, mycket kämpande och tålamod, för att få upp den på 3:e våningen (utan hiss) och in i lägenheten.
(Danne meddelande mig per telefon strax efter att vi aldrig kan flytta mer.)
När D öppnade förpackningen var en av glasen i bänken krossad...i tusentals bitar. När han pratade med Mio idag fick han beskedet att dom skickar nytt glas. Yey! Bild på denna uuuursnygga möbel (med alla grejer i den och på plats) kommer om ca en vecka då nytt frontglas levererats.

Nu väntar söndagens avsnitt av Greek.
Btw...rätt tjej åkte ut ur Top Model idag.

Toodles! Nej, det lät för käckt för hur jag mår. Jag säger... Later.

P.S. Ska trösta mig med att har nu har en perfekt lugg och att löshåret sitter i igen. Tack för det Anna. :)

...och god natt.

Lång dag på jobbet idag, kom in för att jobba till kl.09, det visade sig att jag började kl.10... Suck. Det var bara att gilla läget, men det fanns en del att ta itu med så jag körde igång ändå. Vad skulle jag göra, sitta och rulla tummarna 1 tim? :/

Anna M, Lill-Katja (kycklingfjunen som jag jobbar med) och jag stannade efter jobbet för att fixa håren våra. Jag blev äntligen av med min grymma utväxt. Löshåret hade vi inte tid att sätta i innan vi var tvugna att sticka, kl 22 slår larmet igång. Vi hann precis! Lörhåret sätter vi imorgon om det finns tid. Luggen blev också helt kanon. Tack, Lill-Katja!

Nu har mina halsmandlar börja svullna upp igen. Förbannat! Jag började känna av mitt på dagen att det kändes som det, och nu gör det jävligt ont att svälja... Hoppas att det gått bort till imorgon. Ska ta en Strepsil strax så jag kan somna.

Appropå somna, bäst jag lägger mig. Börjar kl 8 imorgon, så det blir ytterligare en lååång dag på jobbet imorgon (slutar 19). Klockan är alldeles för mycket nu. Natti.

tisdag, januari 13, 2009

God morgon

Har vaknat alldeles för tidigt idag, 05.15. Suck. Detta innebär alltså att jag
sovit 5 timmar inatt, vilket innebär att jag får mycket mer tid att chilla nu på morgonen (trevligt), men också att jag förmodligen kommer att krascha någongång under dagen på jobbet. Mest troligt efter lunch... :/

Magen börjar redan kurra efter frukost. Har redan hunnit med två koppar kaffe så det är väl inte så konstigt. ;)

Lika bra jag äter och sen hoppar in i duschen. God fortsättning på dagen.

måndag, januari 12, 2009

Favorit i repris: Paris!

Ibland går det väldigt fort - vi har betällt en resa till Paris i sommar alldeles nyss! :D Vi har planerat sen förra resan att vi ska åka på en resa till Paris, och EuroDisney, igen. Nu är det äntligen bokat!

Truppen som åker; min kära bror Stefan, hans under-
bara barn Hampus och David, min älskade mamma Monica och min moster Britt, min kära syster Stina och sist (men inte minst) Daniel och jag!
Åååh, vad haha-kul vi ska ha! :D

Resan till Paris bär av 21 juli kl 16 från Arlanda. Alla, förutom vi, åker hem igen 27 juli men vi stannar två nätter till. Vi åker alltså hem 29:e istället, för att bl.a. shoppa och kika runt på lite ställen som kan vara intressanta. Riktigt vad vet jag inte än, men vi har redan beställt Lonely Planet Paris och kommer nog hitta bra tips på vad som finns. ;)

Just det ja, nu måste jag bara se till att ha semester då... ;)

Nytt körkort, kontokort och pass

Det kom ett brev till mig idag om att jag nu måste beställa ett nytt körkort p.g.a. namnbyte. Tydligen får man aldrig en bekräftelse från Skatteverket när namnbytet är klart. Men nu är det officiellt iaf, jag har bytt efternamn. Eller rättare sagt, lagt till ett efternamn. :D

Vad innebär då detta? Jo, måste beställa nytt körkort, nytt pass och beställa ett nytt VISA-kort. Undrar var jag ska börja. Måste ta ett nytt foto för körkort och pass iaf. Yipiii! Hoppas att dom blir mycket bättre än dom befintliga. Men nytt foto tar jag inte innan jag fått håret fixat! Luggen ligger på ögonfransarna nu så man ser knappt ögonen, det blir nog inte godkänt som körkortsfoto. ;)


Hade ett möte med Arbetsförmedlingen inbokad idag. Passade på att hälsa på Emelie en sväng då hon hade lunch. Det är alltid så kul att träffa henne! :)
Vi pratade ikapp oss lite grann om vad som hänt i våra liv sen sist, men som alltid gick tiden för fort.

Tillbaka till Arbetsförmedlingen. Mötet gick jätte bra och allting har nu ordnat till sig (jag missade ju datumet för ny handlingsplan). Min handläggare var jätte trevlig och hade fötterna på jorden. Det brukar dom ju inte så ofta ha vad gäller arbetstillfällen.

Resten av kvällen nu ska jag ta det lugnt, som jag gjort i två veckor nu. Men börjar ju jobba imorgon och det blir mycket jobba framöver har jag sett på schemat idag. :/

Tack å hej! /Soffpotatisen

Tips: Blogger Backup

God morgon! Äntligen har jag tagit mig upp ur sängen relativt tidigt, steg upp för en timme sedan. Yes! Har en hel del att göra idag så det passar ju bra. Nu har jag varit "ledig" sen nyårsafton och ska och jobba imorgon, känns nästan jobbigt. Har blivit en riktigt soffpotatis, så allt känns ansträngande nu.

Måsten idag; städa vardagsrummet, gå till arbetsförmedlingen och vika bort några IKEA-påsar tvätt. Ska även in till stan och hälsa på Emelie, som jag inte träffat på länge, och hjälpa svärmor med lite bloggdesign.

Appropå bloggar, för alla som bloggar på Blogger (blogspot) finns ett jättebra litet program för att köra en backup på sin blogg! :D
OM en server någongång skulle krascha, eller om alla ens inlägg av någon annan anledning skulle försvinna (risken är försvinnande liten), så finns det ett sätt att göra en backup på alla sina inlägg, och via programmet även fixa tillbaka allt igen. Helt kanon! Om du är intresserad så finns programmet Blogger Backup att ladda ner här.

Nej, nu skriker magen efter frukost. Hasta la vista. ;)

söndag, januari 11, 2009

Film: Get Smart & söndagsmiddag

I eftermiddag såg vi filmen Get Smart med bl.a. Steve Carell, Dwayne "The Rock" Johnson och Anne Hathaway. Jag är väl inget fan av Anne Hathaway men jag störde mig inte på henne i den här filmen iaf. Tyckte Steve Carell gjorde Agent Maxwell Smart riktigt bra. Har man sett original TV-serien, och tyckt den är kul, så tycker man nog även filmen är det. :)

Den var riktigt underhållande och hade en rolig, enkel humor och situations komik som fungerade.
D tyckte väl inte att den var så bra, vilket jag tyckte var lite förvånande (han gillar vanligvis Steve Carells filmer). Men jag kan rekommendera den om man gillar denna typ av genre på film.

Strax efter fyra åkte vi hem till svärmor för vår traditionella söndagsmiddag.
Det serverades bulgur med kyckling och currysås, enligt Maggies önskemål. ;)
Vi surrade en hel del om deras kommande resa till Australien.
Åh! Jag är grööön av avund, jag vill också!
Ojojoj, vad kul dom ska ha när dom lever och strosar i detta underbara, varma, soliga och sköna land - som är fullproppat med dom trevligaste människorna på den här planeten! :D

D har nu somnat på soffan och jag sitter och funderar på om jag ska spela lite eller om jag ska titta på kvällen avsnitt av Greek (som jag spelat in). What to do? Kanske hinner med både och innan det är dags att lägga sig? ;)

'Til we meet again.

Fotokavalkad

Här nyss ätit färdigt en BAMSE frukost. Är helt proppis nu. Tog ett foto på frukosten till Elli, hon verkar tycka det är kul att ta kort på maten man äter och dela med sig av den, och det gör jag också.
Så här såg min frukost ut, Elli. ;)


Två skivor GI-bröd med ost och paprika, apelsinjuice och hallonyoghurt med linfrön och valnötter.

Tömde även system kameran på lite foton igår kväll och ville även dela med mig av dom. Leeloo ville också vara med på ett hörn och inte är jag den som nej till min gammtant. ;)

Här följer min fotokavalkad:

Älskade modellen Leeloo.
Våran fräcka brödrost som vi fick av Ove, Lasse och K-E i bröllopspresent. Cool va? :-D

Davve gav en present till mig (gjord av en Läkerol-ask han fick av mig) förra året,
som han gjort alldeles själv. Syns väl att det är Musse Pigg? ;)
Inte är det några problem med fantasin där inte. ;)


Det var det för nu. Blir säkert ett till inlägg idag... ;)

Uttråkad

Sitter och väntar på att fortsätta titta på en film, D sitter upptagen i ett rum och nu vet jag inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med. Jag har diskat, surfat runt på alla sidor jag kan komma på, bloggarna är lästa och jag har lagt upp min nya "bloggbildsheader"... Nu då?

Önskelista från Lagerhaus

God morgon! Det är det för mig iaf som steg upp för ca 30 min sen. Fastnade framför TV:n igår och såg den "gamla filmklassikern" Spanarna som slutade först 02.30. Ooops!



Om ni läst ett tidigare inlägg då jag hade en shopping spree på Lagerhaus där jag gick hem med flera underbara ting. ;)
Det finns fortfarande saker som jag skulle vilja ha där ifrån. Lägger upp en bild hit så jag inte glömmer bort dom. *Hahaha*
Fast sko-telefonen är mer till Maggie. ;)

lördag, januari 10, 2009

Mmmmm.... *gurgel*

Detta foto hade jag också i mobilen, Maggies ostbågar som jag mumsade på
på nyårsafton.

Jag skulle inte tacka nej till Ostbågar nu...
Mmmmm....vad gott! Vill ha!

Misslyckade foton(?)

Tömde min mobil på foton, den var alldeles proppad. Hittade lite
foton som var helt misslyckade, men som ändå blev häftiga tycker jag.
Vad tycker du?



Emil ser nästan ut som att han glöder. ;)


Här är Hector, som alltid blir helt underbar på foton.

Date med Elin


Ja, det var verkligen inte igår jag träffade Elin senast, snarare typ 3 månader sen... 8O Det var riktigt trevligt och kul att surra och catcha upp. :D

Nästan 3 timmar senare, på Barista (som gick alldeles för fort), fick vi bryta upp då en hon hade SPA-tid med sina "nya" arbetskollegor.

Det här får vi göra snart igen, Elin!
Ha det så kul ikväll. Kram!


Nu ska jag se Harry Potter & De Vises Sten (för säkert 15:e ggn) på SVT1! :D